Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Verdens Beste, cea mai bună prăjitură din lume - rețeta norvegiană

Publicat la 16 decembrie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

27 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 10 minute

Prăjitura Verdens Beste este un desert norvegian delicios, cu aspect rustic și apetisant. Are 2 foi de blat fraged cu unt, bezea pufoasă cu migdale și între ele o cremă mătăsoasă de vanilie cu frișcă.

Verdens Beste cea mai buna prajitura din lume reteta norvegiana

Norvegienii consideră prăjitura Verdens Beste ca fiind cea mai bună prăjitură din lume, iar în 2002 a fost votată drept prăjitura națională a Norvegiei . O mulțime de cofetării și restaurante din întreaga lume au introdus prăjitura norvegiană în meniurile lor.

Rețeta e destul de ușoară iar desertul are un aspect foarte frumos! Verdens Beste se servește de obicei decorată cu fructe proaspete de pădure, frumos colorate. Este o prăjitură foarte potrivită pentru sărbători și aniversări și abia aștept să vă arăt cum se face ca să o puteți încerca și voi!

Dacă vă plac prăjiturile cu vanilie, vă recomand să încercați și rețeta mea de eclere cu cremă de vanilie sau pe cea de rulouri din aluat de foietaj umplute cu cremă de vanilie. Sunt delicioase!

Verdens Beste cea mai buna prajitura din lume reteta norvegiana
Mergi direct la:
  • Ce ne trebuie pentru prăjitura Verdens Beste
  • Cum se face prăjitura norvegiană Verdens Beste - rețeta pas cu pas
  • Cum se păstrează prăjitura Verdens Beste
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce ne trebuie pentru prăjitura Verdens Beste

Prăjitura norvegiană Verdens Beste nu necesită ingrediente scumpe sau greu de găsit. Folosim ingrediente pe care poate că deja le aveți în casă. Las mai jos ingredientele pentru fiecare componentă a prăjiturii în parte ca să fie ușor de urmărit.

Din cardul de rețetă de la final, puteți salva sau tipări lista completă a ingredientelor.

ingrediente pentru crema diplomat (cremă de vanilie cu frișcă și gelatină)

crema de vanilie
  • 500 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 4 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 50 g amidon alimentar
  • un praf de sare
  • 400 g smântână pentru frișcă
  • 5 g gelatină granule (½ pliculeț)

ingrediente pentru blat cu unt

ingrediente blat cu unt
  • 120 g unt (82% grăsime, foarte moale)
  • 50 g zahăr
  • un praf de sare
  • 4 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 120 g făină
  • 1 linguriță praf de copt

ingrediente pentru bezea pufoasă cu migdale

ingrediente bezea cu migdale pentru prajitura Verdens Beste
  • 4 albușuri
  • un praf de sare
  • 1 lingură suc de lămâie 
  • 170 g zahăr tos
  • 50 g fulgi de migdale

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum se face prăjitura norvegiană Verdens Beste - rețeta pas cu pas

Vom începe prin a pregăti crema de vanilie pentru că are nevoie de timp să se răcească înainte de a o combina cu frișca bătută.

Cât timp se răcește crema, ne ocupăm de blaturi. De fapt vom coace un singur blat, în tava mare a cuptorului, pe care apoi îl tăiem în 2 blaturi egale. Avem nevoie de un aluat fraged cu unt, pe care îl acoperim cu bezea pufoasă presărată cu fulgi de migdale.

Am pregătit pentru voi rețeta în imagini, pas cu pas ca să fie ușor de urmărit. La finalul postării găsiți și rețeta în format video postată pe canalul de YouTube.

preparare crema diplomat

1. Într-un castron puneți: gălbenușurile, vanilia, zahărul, sarea și amidonul. Turnați 100 ml de lapte rece și amestecați cu un tel de mână.

2. Restul de lapte îl puneți la fiert într-o crăticioară cu fund gros. Când laptele începe să fiarbă, turnați amestecul de ouă, tot odată. Reduceți focul la mic și amestecați continuu în cremă cu un tel de mână.

fierere si racire crema de vanilie

3. Veți simți la mână când crema s-a îngroșat. Din acel moment, mai lăsați crema pe foc încă un minut, pentru a stabiliza amidonul. Amestecați continuu.

4. Lăsați crema să se răcească. Ca să nu facă crustă, acoperiți-o deasupra cu o folie alimentară, lipită chiar pe suprafața cremei.

preparare blat cu unt

5. Într-un bol puneți: untul moale, zahărul și sarea. Mixați până când untul devine cremos apoi adăugați ouăle, vanilia și mixați să se omogenizeze.

6. Cerneți în bol făina și praful de copt și le încorporați cu o spatulă. Întindeți aluatul în tavă, peste hârtia de copt.

bezea cu migdale

7. Mixați albușurile cu un praf de sare până devin spumă fermă care nu cade de pe teluri. Adăugați sucul de lămâie, zahărul și mixați din nou până când albușurile se întăresc din nou și devin lucioase.

8. Întindeți bezeaua peste aluatul din tavă și presărați fulgii de migdale. Puteți lăsa bezeaua netedă sau puteți forma câteva aluri cu dosul unei linguri.

coacere blat

9. Dați tava la cuptor, la 175 de grade pentru aprox. 20-25 de minute, până când bezeaua este rumenită ușor. Lăsați blatul să se răcească în tavă.

10. Puneți gelatina să se hidrateze în 50 ml de apă pentru 10 minute, apoi o topiți la bain marie sau la microunde.

preparare crema diplomat cu frisca

11. Mixați smântâna rece până devine fermă și pufoasă.

12. Puneți puțin câte puțin din crema de vanilie peste frișcă și încorporați cu mixerul. La final turnați gelatina topită și amestecați din nou.

taiere blat pentru Verdens Beste

13. Cu un cuțit, tăiați blatul răcit în 2 părți egale, fie pe lungime, fie pe lățime, cum doriți. Treceți apoi cu o foarfecă pe tăietura dintre cele 2 blaturi, ca să tăiați și hârtia de copt.

14. Așezați un platou deasupra unei jumătăți de blat, așezați o palmă peste blat și cu o mișcare rapidă răsturnați blatul pe platou. Trebuie să fie cu bezeaua în jos. Îndepărtați hârtia de copt.

cum se monteaza prajitura Verdens Beste

15. Puneți crema diplomate peste blat și nivelați cu o spatulă iar deasupra așezați cealaltă jumătate de blat cu bezeaua în sus.

16. Dați prăjitura la frigider pentru minim 4 ore înainte de servire. Opțional, pudrați cu zahăr înainte de servire și decorați cu fructe proaspete.

prajitura norvegiana cu crema de vanilie si bezea

Cum se păstrează prăjitura Verdens Beste

Păstrați prăjitura norvegiană la frigider într-o caserolă cu capac. Nu vă recomand să o congelați!

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Grăsimile strică bezeaua, așa că asigurați-vă că albușurile nu au urme de gălbenuș și că bolul în care mixați este perfect curat.
  • Mixați cu răbdare albușurile până când se întăresc foarte bine, altfel bezeaua se va lăsa în cuptor.
  • Nu vă faceți probleme dacă blatul se umflă în cuptor, va da înapoi când îl scoateți.
  • Așezați blaturile, atât cel de sus cât și cel de jos, cu stratul de bezea spre exterior. Blatul cu unt trebuie să fie în contact cu crema și să absoarbă din umiditatea acesteia.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Prajitura cu piscoturi si banane
    Prăjitură cu pișcoturi și banane - fără coacere, fără fierbere
  • prăjitura chinezoaica
    Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
  • prăjitură cu cremă și cafea pe platou
    Prăjitură cu cremă de nuci și cafea - rețeta cu foi de pandișpan și ness
  • Prajitura-Figaro_reteta
    Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Verdens Beste cea mai buna prajitura din lume reteta norvegiana

Verdens Beste, cea mai bună prăjitură din lume - rețeta norvegiană

Prăjitura norvegiană Verdens Beste, cea mai bună din lume. 2 foi de blat cu unt, bezea cu migdale și o cremă mătăsoasă de vanilie cu frișcă.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 20
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tavă cuptor aprox. 40x30 cm

Rețeta Video

Ingrediente
 

crema diplomat - cremă de vanilie cu frișcă și gelatină

  • 500 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 4 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 50 g amidon alimentar
  • un praf de sare
  • 400 g smântână pentru frișcă
  • 5 g gelatină granule (½ pliculeț)

blat cu unt și vanilie

  • 120 g unt (82% grăsime, foarte moale)
  • 50 g zahăr
  • un praf de sare
  • 4 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 120 g făină
  • 1 linguriță praf de copt

bezea cu migdale

  • 4 albușuri
  • un praf de sare
  • 1 lingură suc de lămâie (proaspăt stors)
  • 170 g zahăr tos
  • 50 g fulgi de migdale

Instrucțiuni de preparare
 

cremă de vanilie

  • Într-un castron puneți: gălbenușurile, vanilia, zahărul, sarea și amidonul. Turnați 100 ml de lapte rece și amestecați cu un tel de mână.
    pregatire crema de vanilie
  • Restul de lapte îl puneți la fiert într-o crăticioară cu fund gros. Când laptele începe să fiarbă, turnați amestecul de ouă, tot odată. Reduceți focul la mic și amestecați continuu în cremă cu un tel de mână.
    prajitura norvegiana - fierbere crema
  • Veți simți la mână când crema s-a îngroșat. Din acel moment, mai lăsați crema pe foc încă un minut, pentru a stabiliza amidonul. Amestecați continuu.
    crema de vanilie
  • Lăsați crema să se răcească. Ca să nu facă crustă, acoperiți-o deasupra cu o folie alimentară, lipită chiar pe suprafața cremei.
    racire crema de vanilie acoperita cu folie

blat cu unt și vanilie

  • Într-un bol puneți: untul moale, zahărul și sarea. Mixați până când untul devine cremos apoi adăugați ouăle, vanilia și mixați să se omogenizeze.
    Verdens Beste - blat cu unt
  • Cerneți în bol făina și praful de copt și le încorporați cu o spatulă. Întindeți aluatul în tavă, peste hârtia de copt.
    blat cu unt

bezea cu migdale

  • Mixați albușurile cu un praf de sare până devin spumă fermă care nu cade de pe teluri. Adăugați sucul de lămâie, zahărul și mixați din nou până când albușurile se întăresc din nou și devin lucioase.
    albusuri batute spuma
  • Întindeți bezeaua peste aluatul din tavă și presărați fulgii de migdale. Puteți lăsa bezeaua netedă sau puteți forma câteva aluri cu dosul unei linguri.
    Verdens Beste - bezea cu migdale
  • Dați tava la cuptor, la 175 de grade pentru aprox. 20-25 de minute, până când bezeaua este rumenită ușor. Lăsați blatul să se răcească în tavă.
    bal cu bezea și migdale

cremă diplomate - crema de vanilie cu frișcă și gelatină

  • Puneți gelatina să se hidrateze în 50 ml de apă pentru 10 minute, apoi o topiți la bain marie sau la microunde.
    cum se topeste gelatina
  • Mixați smântâna rece până devine fermă și pufoasă.
    reteta Verdens Beste - frisca
  • Puneți puțin câte puțin din crema de vanilie peste frișcă și încorporați cu mixerul. La final turnați gelatina topită și amestecați din nou.
    reteta Verdens Beste - crema diplomat

cum se montează prăjitura Verdens Beste

  • Cu un cuțit, tăiați blatul răcit în 2 părți egale, fie pe lungime, fie pe lățime, cum doriți. Treceți apoi cu o foarfecă pe tăietura dintre cele 2 blaturi, ca să tăiați și hârtia de copt.
    pregatire crema de vanilie
  • Așezați un platou deasupra unei jumătăți de blat, așezați o palmă peste blat și cu o mișcare rapidă răsturnați blatul pe platou. Trebuie să fie cu bezeaua în jos. Îndepărtați hârtia de copt.
    montare prajitura norvegiana
  • Puneți crema diplomate peste blat și nivelați cu o spatulă iar deasupra așezați cealaltă jumătate de blat cu bezeaua în sus.
    Verdens Beste prajitura norvegiana
  • Dați prăjitura la frigider pentru minim 4 ore înainte de servire. Opțional, pudrați cu zahăr înainte de servire și decorați cu fructe proaspete.
    prajitura pudrata cu zahar

Bine de știut:

  • Grăsimile strică bezeaua, așa că asigurați-vă că albușurile nu au urme de gălbenuș și că bolul în care mixați este perfect curat.
  • Mixați cu răbdare albușurile până când se întăresc foarte bine, altfel bezeaua se va lăsa în cuptor.
  • Nu vă faceți probleme dacă blatul se umflă în cuptor, va da înapoi când îl scoateți.
  • Așezați blaturile, atât cel de sus cât și cel de jos, cu stratul de bezea spre exterior. Blatul cu unt trebuie să fie în contact cu crema și să absoarbă din umiditatea acesteia.
Valori nutriționale
Verdens Beste, cea mai bună prăjitură din lume - rețeta norvegiană
Valori per porție
Calorii
262
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
16
g
25
%
Colesterol
 
110
mg
37
%
Carbohidrați
 
25
g
8
%
Fibre
 
0.5
g
2
%
Zahăr
 
18
g
20
%
Proteine
 
5
g
10
%
Vitamina A
 
585
IU
12
%
Calciu
 
64
mg
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
27 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x