Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Prăjitură cu cremă de nuci și cafea - rețeta cu foi de pandișpan și ness

105 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 5 minute

Dacă iubiți cafeaua, această rețetă de prăjitură cu cremă de nuci și cafea (ness) va deveni preferata voastră! Are blaturi pufoase, multe nuci crocante și o aromă intensă și irezistibilă de cafea!

prajitura cu crema de nuca si ness pe platou

Această prăjitură cu cremă de ness și multe nuci crocante va fi vedeta oricărei mese de sărbătoare! Blaturile sunt pufoase și delicioase, iar în cremă se simte textura nucilor și aroma intensă a cafelei. Un desert delicios și atât de ușor de făcut!

La fel de ușoare sunt și rețetele mele de prăjitură simplă cu ciocolată și cea de prăjitură Malaga cu stafide și rom. Neapărat să le încercați și pe acestea!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Cum se păstrează
  • Extra sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Doar ingrediente simple și naturale în această prăjitură delicioasă cu cafea și cremă de nuci! Poate că deja le aveți în casă pe toate și vă puteți apuca de treabă chiar acum.

Pentru preparare pas cu pas cu pas și cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă la finalul postării.

pentru blaturile pufoase din pandișpan

Ingrediente blat prajitura cu crema de nuci si cafea
  • ouă - mărimea M
  • zahăr tos
  • sare
  • miez de nucă - măcinat fin
  • extract sau esență de vanilie
  • făină - de patiserie, tip 000

Pe blog veți găsi rețeta pas cu pas cu fotografii și detalii pentru foi din pandișpan cu nucă - ideale pentru torturi, prăjituri, rulade, etc.

pentru crema de nuci cu cafea (ness)

Ingrediente crema de nuci si cafea
  • mascarpone  - să fie rece, de la frigider
  • miez de nucă - măcinat fin
  • lapte - integral, cu 3,5% grăsime
  • zahăr
  • cafea instant (ness)
  • opțional, coniac - sau rom, esență de rom, esență de vanilie

Pe blog găsiți rețeta detaliată pentru crema de nuci opărite și cafea precum și alte sugestii de deserturi în care să o folosiți.

pentru decor

  • boabe de cafea și ness
prăjitură cu cremă și cafea pe platou

Preparare

foi din pandișpan cu nucă

  • Mixați albușurile cu un praf de sare până când se întăresc. Puneți zahărul și mixați din nou până când albușurile devin spumă fermă, ca la bezele.
  • Într-un alt vas amestecați gălbenușurile cu miezul de nucă măcinat și esența de vanilie.
  • Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri adăugând puțin câte puțin. Amestecați ușor, cu un tel de mână, nu cu mixerul!
  • Cerneți făina și o încorporați tot cu un tel de mână sau cu o spatulă.
  • Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul la 180 de grade pentru 15 minute. Faceți testul cu scobitoarea.
  • Lăsați blatul să se răcească apoi îndreptați marginile, îl măsurați și îl tăiați în 3 fâșii egale.

cremă de nuci cu cafea (ness)

  • Puneți laptele la fiert împreună cu zahărul. Când laptele începe să se umfle, turnați nuca măcinată, cafeaua, coniacul și omogenizați. Lăsați crema să se răcească.
  • Într-un castron mixați mascarpone timp de 1-2 minute cât să se desfacă și să devină cremos.
  • Cu un mixer, încorporați crema de nuci în cea de mascarpone.

asamblare și decor

  • Așezați prima foaie de pandișpan pe un platou și peste ea puneți ⅓ din cantitatea de cremă de nuci.
  • Peste cremă așezați a doua foie, din nou ⅓ din cremă și apoi ultima foaie.
  • Peste ultima foaie de pandișpan puneți crema folosind un poș cu dui rotund. Pentru decor presărați 1 linguriță de ness printr-o sită de ceai și decorați cu boabe de cafea.

servire și păstrare

  • Dați prăjitura la rece pentru cel puțin 6 ore înainte de servire sau de seara până dimineața. În acest fel foile vor avea suficient timp să tragă umiditatea din cremă și să se înmoaie.

felie de prajitura cu nuci si cafea ness pe farfurie

Cum se păstrează

Dacă mai rămâne, prăjitura se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile, într-un recipient acoperit ca să nu împrumute mirosuri de la alte alimente.

Extra sfaturi

  1. Pentru o aromă mai plăcută, puteți înlocui mascarpone din crema de nuci, cu unt moale, la temperatura camerei.
  2. Dacă doriți să transformați prăjitura într-un tort clasic, puteți folosi exact aceleași cantități ale ingredientelor. În locul foilor de pandișpan puteți coace un blat de 20 cm diametru pe care să îl tăiați apoi în 2-3 straturi.

Întrebări frecvente

Cu ce se poate înlocui cafeaua în prăjituri

Puteți înlocui cafeaua cu pudră de cacao, cicoare  sau Nesquik;

Cu ce se poate înlocui miezul de nucă în prăjituri

Puteți înlocui nucile cu migdale, fistic, alune de pădure, caju, etc.

Alte rețete asemănătoare

  • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
    Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
  • prăjitura chinezoaica
    Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
  • Rulada Tiramisu
    Ruladă Tiramisu, un desert elegant și delicios
  • Prajitura-Figaro_reteta
    Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

prajitura cu crema de nuca si ness pe platou

Prăjitură cu cremă de nuci și cafea (ness)

Dacă iubiți cafeaua, această rețetă de prăjitură cu cremă de nuci și cafea (ness) va deveni preferata voastră! Are blaturi pufoase, multe nuci crocante și o aromă intensă și irezistibilă de cafea!
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
răcire: 4 hours hours
Timp total: 4 hours hours 50 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

foi cu nucă - tavă de aprox. 30x40 cm

  • 5 ouă (mărime M)
  • 100 g zahăr tos
  • un praf de sare
  • 100 g miez de nucă (măcinat)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 50 g făină

cremă de nuci cu cafea (ness)

  • 500 g mascarpone (rece)
  • 300 g miez de nucă (măcinat)
  • 150 ml lapte (3,5% grăsime)
  • 150 g zahăr
  • 3 lingurițe cafea instant (ness)
  • 40 ml coniac (sau rom, esență de rom, esență de vanilie)

decor

  • 1 linguriță cafea instant (ness)

Instrucțiuni de preparare
 

foi cu nucă

  • Mixați albușurile cu un praf de sare până când se întăresc. Puneți zahărul și mixați din nou până când albușurile devin spumă fermă, ca la bezele.
    albusuri spuma
  • Într-un alt vas amestecați gălbenușurile cu miezul de nucă măcinat și esența de vanilie.
    crema de galbenusuri cu nuci
  • Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri adăugând puțin câte puțin. Amestecați ușor, cu un tel de mână, nu cu mixerul!
    albusuri incorporate in crema de galbenusuri cu nuci
  • Cerneți făina și o încorporați tot cu un tel de mână sau cu o spatulă.
    faina cernuta
  • Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul la 180 de grade pentru 15 minute. Faceți testul cu scobitoarea.
    tava cu balt pentru prajituri cu nuca
  • Lăsați blatul să se răcească apoi îndreptați marginile, îl măsurați și îl tăiați în 3 fâșii egale.
    trei foi pentru prajituri cu nuca

cremă de nuci cu cafea (ness)

  • Puneți laptele la fiert împreună cu zahărul. Când laptele începe să se umfle, turnați nuca măcinată, cafeaua, coniacul și omogenizați. Lăsați crema să se răcească.
    cremă de nuci opărite în lapte
  • Într-un castron mixați mascarpone timp de 1-2 minute cât să se desfacă și să devină cremos.
    crema de mascarpone batuta cu mixerul
  • Cu un mixer, încorporați crema de nuci în cea de mascarpone.
    amestec crema de nuci cu mascarpone

asamblare și decor

  • Așezați prima foaie de pandișpan pe un platou și peste ea puneți ⅓ din cantitatea de cremă de nuci.
    asamblare prajitura cu nuci si ness
  • Peste cremă așezați a doua foie, din nou ⅓ din cremă și apoi ultima foaie.
    asamblare foi de pandispan cu crema de nuci si ness
  • Peste ultima foaie de pandișpan puneți crema folosind un poș cu dui rotund. Pentru decor presărați 1 linguriță de ness printr-o sită de ceai și decorați cu boabe de cafea.
    decorare prajitura cu nuci si ness

servire și păstrare

  • Dați prăjitura la rece pentru cel puțin 6 ore înainte de servire sau de seara până dimineața. În acest fel foile vor avea suficient timp să tragă umiditatea din cremă și să se înmoaie.
    felie de prajitura cu nuci si cafea ness pe farfurie
  • Dacă mai rămâne, prăjitura se păstrează la frigider timp de 3-4 zile, într-un recipient acoperit ca să nu împrumute mirosuri de la alte alimente.

Bine de știut:

  1. Puteți înlocui cafeaua cu pudră de cacao, cicoare  sau Nesquik;
  2. Pentru o aromă mai plăcută, puteți înlocui mascarpone din crema de nuci, cu unt moale, la temperatura camerei.
  3. Dacă doriți să transformați prăjitura într-un tort clasic, puteți folosi exact aceleași cantități ale ingredientelor. În locul foilor de pandișpan puteți coace un blat de 20 cm diametru pe care să îl tăiați apoi în 2-3 straturi.
Valori nutriționale
Prăjitură cu cremă de nuci și cafea (ness)
Valori per porție
Calorii
543
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
43
g
66
%
Colesterol
 
111
mg
37
%
Carbohidrați
 
30
g
10
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
22
g
24
%
Proteine
 
11
g
22
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
105 shares

Comentarii

  1. GABRIELA MODREANU a zis

    ianuarie 05, 2023 at 9:06 pm

    5 stars
    Absolut delicioasa !

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 05, 2023 at 9:08 pm

      Mulțumesc! Mă bucur mult că v-a plăcut!

      Răspunde
5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.