• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete de prăjituri

    Prăjitură cu cremă de nuci și cafea - rețeta cu foi de pandișpan și ness

    Publicat la 29 decembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 5 minute

    Dacă iubiți cafeaua, această rețetă de prăjitură cu cremă de nuci și cafea (ness) va deveni preferata voastră! Are blaturi pufoase, multe nuci crocante și o aromă intensă și irezistibilă de cafea!

    prajitura cu crema de nuca si ness pe platou

    Această prăjitură cu cremă de ness și multe nuci crocante va fi vedeta oricărei mese de sărbătoare! Blaturile sunt pufoase și delicioase, iar în cremă se simte textura nucilor și aroma intensă a cafelei. Un desert delicios și atât de ușor de făcut!

    La fel de ușoare sunt și rețetele mele de prăjitură simplă cu ciocolată și cea de prăjitură Malaga cu stafide și rom. Neapărat să le încercați și pe acestea!

    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Preparare
    • Cum se păstrează
    • Extra sfaturi
    • Întrebări frecvente
    • Alte rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    Doar ingrediente simple și naturale în această prăjitură delicioasă cu cafea și cremă de nuci! Poate că deja le aveți în casă pe toate și vă puteți apuca de treabă chiar acum.

    Pentru preparare pas cu pas cu pas și cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă la finalul postării.

    pentru blaturile pufoase din pandișpan

    Ingrediente blat prajitura cu crema de nuci si cafea
    • ouă - mărimea M
    • zahăr tos
    • sare
    • miez de nucă - măcinat fin
    • extract sau esență de vanilie
    • făină - de patiserie, tip 000

    Pe blog veți găsi rețeta pas cu pas cu fotografii și detalii pentru foi din pandișpan cu nucă - ideale pentru torturi, prăjituri, rulade, etc.

    pentru crema de nuci cu cafea (ness)

    Ingrediente crema de nuci si cafea
    • mascarpone  - să fie rece, de la frigider
    • miez de nucă - măcinat fin
    • lapte - integral, cu 3,5% grăsime
    • zahăr
    • cafea instant (ness)
    • opțional, coniac - sau rom, esență de rom, esență de vanilie

    Pe blog găsiți rețeta detaliată pentru crema de nuci opărite și cafea precum și alte sugestii de deserturi în care să o folosiți.

    pentru decor

    • boabe de cafea și ness
    prăjitură cu cremă și cafea pe platou

    Preparare

    foi din pandișpan cu nucă

    • Mixați albușurile cu un praf de sare până când se întăresc. Puneți zahărul și mixați din nou până când albușurile devin spumă fermă, ca la bezele.
    • Într-un alt vas amestecați gălbenușurile cu miezul de nucă măcinat și esența de vanilie.
    • Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri adăugând puțin câte puțin. Amestecați ușor, cu un tel de mână, nu cu mixerul!
    • Cerneți făina și o încorporați tot cu un tel de mână sau cu o spatulă.
    • Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul la 180 de grade pentru 15 minute. Faceți testul cu scobitoarea.
    • Lăsați blatul să se răcească apoi îndreptați marginile, îl măsurați și îl tăiați în 3 fâșii egale.

    cremă de nuci cu cafea (ness)

    • Puneți laptele la fiert împreună cu zahărul. Când laptele începe să se umfle, turnați nuca măcinată, cafeaua, coniacul și omogenizați. Lăsați crema să se răcească.
    • Într-un castron mixați mascarpone timp de 1-2 minute cât să se desfacă și să devină cremos.
    • Cu un mixer, încorporați crema de nuci în cea de mascarpone.

    asamblare și decor

    • Așezați prima foaie de pandișpan pe un platou și peste ea puneți ⅓ din cantitatea de cremă de nuci.
    • Peste cremă așezați a doua foie, din nou ⅓ din cremă și apoi ultima foaie.
    • Peste ultima foaie de pandișpan puneți crema folosind un poș cu dui rotund. Pentru decor presărați 1 linguriță de ness printr-o sită de ceai și decorați cu boabe de cafea.

    servire și păstrare

    • Dați prăjitura la rece pentru cel puțin 6 ore înainte de servire sau de seara până dimineața. În acest fel foile vor avea suficient timp să tragă umiditatea din cremă și să se înmoaie.

    felie de prajitura cu nuci si cafea ness pe farfurie

    Cum se păstrează

    Dacă mai rămâne, prăjitura se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile, într-un recipient acoperit ca să nu împrumute mirosuri de la alte alimente.

    Extra sfaturi

    1. Pentru o aromă mai plăcută, puteți înlocui mascarpone din crema de nuci, cu unt moale, la temperatura camerei.
    2. Dacă doriți să transformați prăjitura într-un tort clasic, puteți folosi exact aceleași cantități ale ingredientelor. În locul foilor de pandișpan puteți coace un blat de 20 cm diametru pe care să îl tăiați apoi în 2-3 straturi.

    Întrebări frecvente

    Cu ce se poate înlocui cafeaua în prăjituri

    Puteți înlocui cafeaua cu pudră de cacao, cicoare sau Nesquik;

    Cu ce se poate înlocui miezul de nucă în prăjituri

    Puteți înlocui nucile cu migdale, fistic, alune de pădure, caju, etc.

    Alte rețete asemănătoare

    • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
      Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • prăjitura chinezoaica
      Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Rulada Tiramisu
      Ruladă Tiramisu, un desert elegant și delicios
    • Prajitura-Figaro_reteta
      Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    prajitura cu crema de nuca si ness pe platou

    Prăjitură cu cremă de nuci și cafea (ness)

    Dacă iubiți cafeaua, această rețetă de prăjitură cu cremă de nuci și cafea (ness) va deveni preferata voastră! Are blaturi pufoase, multe nuci crocante și o aromă intensă și irezistibilă de cafea!
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 30 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    răcire: 4 hours hours
    Timp total: 4 hours hours 50 minutes minutes
    Număr de porții: 12
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    tavă cuptor aprox. 40x30 cm
    hârtie de copt

    Ingrediente
     

    foi cu nucă - tavă de aprox. 30x40 cm

    • 5 ouă (mărime M)
    • 100 g zahăr tos
    • un praf de sare
    • 100 g miez de nucă (măcinat)
    • 1 linguriță esență de vanilie
    • 50 g făină

    cremă de nuci cu cafea (ness)

    • 500 g mascarpone (rece)
    • 300 g miez de nucă (măcinat)
    • 150 ml lapte (3,5% grăsime)
    • 150 g zahăr
    • 3 lingurițe cafea instant (ness)
    • 40 ml coniac (sau rom, esență de rom, esență de vanilie)

    decor

    • 1 linguriță cafea instant (ness)

    Instrucțiuni de preparare
     

    foi cu nucă

    • Mixați albușurile cu un praf de sare până când se întăresc. Puneți zahărul și mixați din nou până când albușurile devin spumă fermă, ca la bezele.
      albusuri spuma
    • Într-un alt vas amestecați gălbenușurile cu miezul de nucă măcinat și esența de vanilie.
      crema de galbenusuri cu nuci
    • Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri adăugând puțin câte puțin. Amestecați ușor, cu un tel de mână, nu cu mixerul!
      albusuri incorporate in crema de galbenusuri cu nuci
    • Cerneți făina și o încorporați tot cu un tel de mână sau cu o spatulă.
      faina cernuta
    • Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul la 180 de grade pentru 15 minute. Faceți testul cu scobitoarea.
      tava cu balt pentru prajituri cu nuca
    • Lăsați blatul să se răcească apoi îndreptați marginile, îl măsurați și îl tăiați în 3 fâșii egale.
      trei foi pentru prajituri cu nuca

    cremă de nuci cu cafea (ness)

    • Puneți laptele la fiert împreună cu zahărul. Când laptele începe să se umfle, turnați nuca măcinată, cafeaua, coniacul și omogenizați. Lăsați crema să se răcească.
      cremă de nuci opărite în lapte
    • Într-un castron mixați mascarpone timp de 1-2 minute cât să se desfacă și să devină cremos.
      crema de mascarpone batuta cu mixerul
    • Cu un mixer, încorporați crema de nuci în cea de mascarpone.
      amestec crema de nuci cu mascarpone

    asamblare și decor

    • Așezați prima foaie de pandișpan pe un platou și peste ea puneți ⅓ din cantitatea de cremă de nuci.
      asamblare prajitura cu nuci si ness
    • Peste cremă așezați a doua foie, din nou ⅓ din cremă și apoi ultima foaie.
      asamblare foi de pandispan cu crema de nuci si ness
    • Peste ultima foaie de pandișpan puneți crema folosind un poș cu dui rotund. Pentru decor presărați 1 linguriță de ness printr-o sită de ceai și decorați cu boabe de cafea.
      decorare prajitura cu nuci si ness

    servire și păstrare

    • Dați prăjitura la rece pentru cel puțin 6 ore înainte de servire sau de seara până dimineața. În acest fel foile vor avea suficient timp să tragă umiditatea din cremă și să se înmoaie.
      felie de prajitura cu nuci si cafea ness pe farfurie
    • Dacă mai rămâne, prăjitura se păstrează la frigider timp de 3-4 zile, într-un recipient acoperit ca să nu împrumute mirosuri de la alte alimente.

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    1. Puteți înlocui cafeaua cu pudră de cacao, cicoare sau Nesquik;
    2. Pentru o aromă mai plăcută, puteți înlocui mascarpone din crema de nuci, cu unt moale, la temperatura camerei.
    3. Dacă doriți să transformați prăjitura într-un tort clasic, puteți folosi exact aceleași cantități ale ingredientelor. În locul foilor de pandișpan puteți coace un blat de 20 cm diametru pe care să îl tăiați apoi în 2-3 straturi.
    Valori nutriționale
    Prăjitură cu cremă de nuci și cafea (ness)
    Valori per porție
    Calorii
    543
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    43
    g
    66
    %
    Colesterol
     
    111
    mg
    37
    %
    Carbohidrați
     
    30
    g
    10
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    22
    g
    24
    %
    Proteine
     
    11
    g
    22
    %
    Vitamina A
     
    710
    IU
    14
    %
    Calciu
     
    118
    mg
    12
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta perfectă, pas cu pas
    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. GABRIELA MODREANU

      ianuarie 05, 2023 at 9:06 pm

      5 stars
      Absolut delicioasa !

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        ianuarie 05, 2023 at 9:08 pm

        Mulțumesc! Mă bucur mult că v-a plăcut!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.