Timp estimat pentru citit: 5 minute
Dacă iubiți cafeaua, această rețetă de prăjitură cu cremă de nuci și cafea (ness) va deveni preferata voastră! Are blaturi pufoase, multe nuci crocante și o aromă intensă și irezistibilă de cafea!
Această prăjitură cu cremă de ness și multe nuci crocante va fi vedeta oricărei mese de sărbătoare! Blaturile sunt pufoase și delicioase, iar în cremă se simte textura nucilor și aroma intensă a cafelei. Un desert delicios și atât de ușor de făcut!
La fel de ușoare sunt și rețetele mele de prăjitură simplă cu ciocolată și cea de prăjitură Malaga cu stafide și rom. Neapărat să le încercați și pe acestea!
Mergi direct la:
Ingrediente
Doar ingrediente simple și naturale în această prăjitură delicioasă cu cafea și cremă de nuci! Poate că deja le aveți în casă pe toate și vă puteți apuca de treabă chiar acum.
Pentru preparare pas cu pas cu pas și cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă la finalul postării.
pentru blaturile pufoase din pandișpan
- ouă - mărimea M
- zahăr tos
- sare
- miez de nucă - măcinat fin
- extract sau esență de vanilie
- făină - de patiserie, tip 000
Pe blog veți găsi rețeta pas cu pas cu fotografii și detalii pentru foi din pandișpan cu nucă - ideale pentru torturi, prăjituri, rulade, etc.
pentru crema de nuci cu cafea (ness)
- mascarpone - să fie rece, de la frigider
- miez de nucă - măcinat fin
- lapte - integral, cu 3,5% grăsime
- zahăr
- cafea instant (ness)
- opțional, coniac - sau rom, esență de rom, esență de vanilie
Pe blog găsiți rețeta detaliată pentru crema de nuci opărite și cafea precum și alte sugestii de deserturi în care să o folosiți.
pentru decor
- boabe de cafea și ness
Preparare
foi din pandișpan cu nucă
- Mixați albușurile cu un praf de sare până când se întăresc. Puneți zahărul și mixați din nou până când albușurile devin spumă fermă, ca la bezele.
- Într-un alt vas amestecați gălbenușurile cu miezul de nucă măcinat și esența de vanilie.
- Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri adăugând puțin câte puțin. Amestecați ușor, cu un tel de mână, nu cu mixerul!
- Cerneți făina și o încorporați tot cu un tel de mână sau cu o spatulă.
- Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul la 180 de grade pentru 15 minute. Faceți testul cu scobitoarea.
- Lăsați blatul să se răcească apoi îndreptați marginile, îl măsurați și îl tăiați în 3 fâșii egale.
cremă de nuci cu cafea (ness)
- Puneți laptele la fiert împreună cu zahărul. Când laptele începe să se umfle, turnați nuca măcinată, cafeaua, coniacul și omogenizați. Lăsați crema să se răcească.
- Într-un castron mixați mascarpone timp de 1-2 minute cât să se desfacă și să devină cremos.
- Cu un mixer, încorporați crema de nuci în cea de mascarpone.
asamblare și decor
- Așezați prima foaie de pandișpan pe un platou și peste ea puneți ⅓ din cantitatea de cremă de nuci.
- Peste cremă așezați a doua foie, din nou ⅓ din cremă și apoi ultima foaie.
- Peste ultima foaie de pandișpan puneți crema folosind un poș cu dui rotund. Pentru decor presărați 1 linguriță de ness printr-o sită de ceai și decorați cu boabe de cafea.
servire și păstrare
- Dați prăjitura la rece pentru cel puțin 6 ore înainte de servire sau de seara până dimineața. În acest fel foile vor avea suficient timp să tragă umiditatea din cremă și să se înmoaie.
Cum se păstrează
Dacă mai rămâne, prăjitura se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile, într-un recipient acoperit ca să nu împrumute mirosuri de la alte alimente.
Extra sfaturi
- Pentru o aromă mai plăcută, puteți înlocui mascarpone din crema de nuci, cu unt moale, la temperatura camerei.
- Dacă doriți să transformați prăjitura într-un tort clasic, puteți folosi exact aceleași cantități ale ingredientelor. În locul foilor de pandișpan puteți coace un blat de 20 cm diametru pe care să îl tăiați apoi în 2-3 straturi.
Întrebări frecvente
Puteți înlocui cafeaua cu pudră de cacao, cicoare sau Nesquik;
Puteți înlocui nucile cu migdale, fistic, alune de pădure, caju, etc.
Alte rețete asemănătoare
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Prăjitură cu cremă de nuci și cafea (ness)
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
foi cu nucă - tavă de aprox. 30x40 cm
- 5 ouă (mărime M)
- 100 g zahăr tos
- un praf de sare
- 100 g miez de nucă (măcinat)
- 1 linguriță esență de vanilie
- 50 g făină
cremă de nuci cu cafea (ness)
- 500 g mascarpone (rece)
- 300 g miez de nucă (măcinat)
- 150 ml lapte (3,5% grăsime)
- 150 g zahăr
- 3 lingurițe cafea instant (ness)
- 40 ml coniac (sau rom, esență de rom, esență de vanilie)
decor
- 1 linguriță cafea instant (ness)
Instrucțiuni de preparare
foi cu nucă
- Mixați albușurile cu un praf de sare până când se întăresc. Puneți zahărul și mixați din nou până când albușurile devin spumă fermă, ca la bezele.
- Într-un alt vas amestecați gălbenușurile cu miezul de nucă măcinat și esența de vanilie.
- Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri adăugând puțin câte puțin. Amestecați ușor, cu un tel de mână, nu cu mixerul!
- Cerneți făina și o încorporați tot cu un tel de mână sau cu o spatulă.
- Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul la 180 de grade pentru 15 minute. Faceți testul cu scobitoarea.
- Lăsați blatul să se răcească apoi îndreptați marginile, îl măsurați și îl tăiați în 3 fâșii egale.
cremă de nuci cu cafea (ness)
- Puneți laptele la fiert împreună cu zahărul. Când laptele începe să se umfle, turnați nuca măcinată, cafeaua, coniacul și omogenizați. Lăsați crema să se răcească.
- Într-un castron mixați mascarpone timp de 1-2 minute cât să se desfacă și să devină cremos.
- Cu un mixer, încorporați crema de nuci în cea de mascarpone.
asamblare și decor
- Așezați prima foaie de pandișpan pe un platou și peste ea puneți ⅓ din cantitatea de cremă de nuci.
- Peste cremă așezați a doua foie, din nou ⅓ din cremă și apoi ultima foaie.
- Peste ultima foaie de pandișpan puneți crema folosind un poș cu dui rotund. Pentru decor presărați 1 linguriță de ness printr-o sită de ceai și decorați cu boabe de cafea.
servire și păstrare
- Dați prăjitura la rece pentru cel puțin 6 ore înainte de servire sau de seara până dimineața. În acest fel foile vor avea suficient timp să tragă umiditatea din cremă și să se înmoaie.
- Dacă mai rămâne, prăjitura se păstrează la frigider timp de 3-4 zile, într-un recipient acoperit ca să nu împrumute mirosuri de la alte alimente.
Bine de știut:
- Puteți înlocui cafeaua cu pudră de cacao, cicoare sau Nesquik;
- Pentru o aromă mai plăcută, puteți înlocui mascarpone din crema de nuci, cu unt moale, la temperatura camerei.
- Dacă doriți să transformați prăjitura într-un tort clasic, puteți folosi exact aceleași cantități ale ingredientelor. În locul foilor de pandișpan puteți coace un blat de 20 cm diametru pe care să îl tăiați apoi în 2-3 straturi.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
GABRIELA MODREANU
Absolut delicioasa !
Iuliana Sbîrnea
Mulțumesc! Mă bucur mult că v-a plăcut!