Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
  • salata calda de legume coapte cu telemea
    Salată caldă de legume coapte cu brânză - rețeta ideală pentru o cină rapidă
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

Publicat la 2 aprilie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

15 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 11 minute

Dacă ar fi să aleg un singur desert cu ciocolată pentru momente speciale, fără ezitare aș alege această Babka cu ciocolată. Cu un aluat bogat, frământat cu unt și ouă, dospit lent la rece și umplut cu o cremă densă de ciocolată amăruie, rezultatul e o împletitură pufoasă, aromată și spectaculoasă.

cozonac Babka cu ciocolata tinut in maini

Deși arată sofisticat, Babka se face cu ingrediente simple, iar reușita stă în detalii: frământare corectă, dospire la rece și coacere atentă. Această rețetă seamănă cu un cozonac împletit cu ciocolată, dar tehnica Babka îi dă un farmec aparte, iar siropul adăugat la final îi dă o crustă lucioasă și păstrează interiorul moale și umed zile întregi. Este desertul ideal pentru Paște, Crăciun sau pur și simplu atunci când aveți poftă de ceva special.

Dacă sunteți amatori de cozonaci mai deosebiți, vă recomand să încercați și rețeta mea pentru cel mai pufos Panettone cu fructe uscate pe care l-ați mâncat vreodată!

felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru 2 tăvi (23x10x10 cm)
  • Cozonac Babka cu ciocolată - mod de preparare video
  • Mod de preparare - rețeta pas cu pas
  • Cum păstrați Babka proaspătă
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru 2 tăvi (23x10x10 cm)

1. Pentru aluat:

ingrediente listate cu etichete pentru aluat de Babka cu ciocolata si nuci
  • 750 g făină tip 000 (proteină min. 12%)
  • 3 ouă + 2 gălbenușuri (mărime XL)
  • 100 g zahăr
  • 5 g sare
  • 200 ml lapte călduț (3,5% grăsime)
  • 14 g drojdie uscată (sau 50 g proaspătă)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 160 g unt (82% grăsime), moale

2. Pentru umplutură:

ingrediente listate cu etichete pentru crema de ciocolata cu nuci pentru reteta de Babka
  • 250 g ciocolată amăruie (min. 50% cacao)
  • 120 g unt (82% grăsime)
  • 12 g cacao pudră
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g picături de ciocolată termostabilă (opțional)
  • 100 g nuci tocate (opțional)

💡 Ce înseamnă ciocolată „termostabilă”?

Este un tip special de ciocolată care nu se topește la copt. Rămâne întreagă și crocantă în interiorul aluaturilor. Se găsește în magazine, la raioanele cu articole pentru cofetărie.

3. Pentru sirop:

  • 80 ml apă
  • 100 g zahăr tos
  • 30 ml rom (opțional, dar recomandat)

Cozonac Babka cu ciocolată - mod de preparare video

Vedeți exact cum se frământă aluatul, cum se împletește Babka și cum arată textura finală. Urmăriți rețeta video și nu uitați să vă abonați la canalul meu de YouTube 👉 https://www.youtube.com/@Iuliana_BucateAromate/videos

Mod de preparare - rețeta pas cu pas

Pregătirea aluatului

Oua, gălbenușuri, lapte, zahăr și vanilie amestecate într-un bol – primul pas din rețeta de Babka cu ciocolată

1. Într-un vas amestecați cele 3 ouă și 2 gălbenușuri cu laptele călduț (la maxim 35 de grade!), zahărul, sarea și vanilia.

Lichidele turnate peste făină și drojdie în mixer, începutul frământării aluatului pentru Babka

2. În vasul de la mixer cerneți făina și drojdia instant și începeți să frământați cu cârligul pentru aluat la viteză mică, turnând lichidele în fir subțire până ce aluatul se leagă.

Cuburi de unt moale adăugate treptat în aluatul de Babka în timpul frământării

3. Adăugați untul moale, câte un cub pe rând, frământând la viteză mică. După ce s-a încorporat complet, creșteți viteza și continuați frământarea până obțineți un aluat moale, neted și elastic (~5-6 min).

Aluat neted, frumos frământat, modelat pătrat și pregătit pentru dospire lentă la rece

4. Transferați aluatul pe blatul de lucru și îl frământați ușor 1 minut. Dați aluatului formă pătrată, îl înveliți în folie alimentară și îl puneți la frigider pentru 12-16 ore (eu l-am ținut 16 ore). Dospirea lentă la rece dezvoltă aroma și textura aluatului.

Pregătirea umpluturii de ciocolată cu nuci

Ciocolată amăruie și unt topite la bain marie pentru crema de ciocolată a rețetei Babka

5. A doua zi, cu o oră înainte de a scoate aluatul din frigider, topiți ciocolata împreună cu untul la bain marie.

Umplutură de ciocolată cu cacao si zahar pudra

6. Adăugați pudra de cacao și zahărul pudră, apoi amestecați bine până obțineți o pastă de ciocolată groasă și lucioasă. Atenție! Umplutura pentru cozonacul Babka trebuie să se răcească bine și să se întărească înainte să o întindeți pe aluat, altfel va curge dintre foi.

Cum se taie și cum se împletește Babka

Aluatul de Babka după dospirea la rece, crescut și împărțit în două părți egale intinse in dreptunghi

7. Scoateți aluatul din frigider și îl împărțiți în două părți egale. Întindeți pe rând, fiecare bucată de aluat într-un dreptunghi de ~40x50 cm, pe un blat ușor înfăinat.

Aluat de Babka întins pe blat, acoperit cu umplutură de ciocolată și presărat cu nuci și picături de ciocolată

8. Pe fiecare dreptunghi întindeți jumătate din crema de ciocolată lăsând 1 cm de aluat liber de jur împrejur. Presărați jumătate din cantitatea de nuci și de picături de ciocolată.

Aluatul de Babka rulat strâns pentru a crea straturi bine definite cu umplutură

9. Rulați strâns pe latura lungă. Cu cât este mai strâns rulat aluatul, cu atât mai multe straturi va avea Babka. La final, apăsați marginile și capetele pentru a le sigila.

Ruloul de aluat tăiat pe lungime și împletit în două, cu umplutura de ciocolată vizibilă

10. Tăiați ruloul în două, pe lungime. Așezați cele 2 fâșii în cruce, lăsând umplutura de ciocolată expusă, apoi le împletiți cu două răsuciri pe fiecare latură. Transferați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Repetați și cu a doua bucată, formând a doua Babka.

Dospire și coacere

Babka împletită, așezată în tavă înainte de a doua dospire

11. Acoperiți tăvile cu folie de plastic și lăsați-le să crească până când își dublează în volumul. Eu le-am dospit în cuptor și a durat 2 ore.

Babka cu ciocolată dospită frumos în tavă, gata de coacere

12. După ce Babka și-au dublat volumul în tăvi, le coaceți în cuptorul preîncălzit la 175 de grade (căldură sus/jos fără ventilație) timp de 45-50 de minute. După 30 de minute, dacă se rumenesc prea tare, le acoperiți cu hârtie de copt și continuați coacerea.

Pregătirea siropului și însiropare

pregatire sirop de zahar cu rom pentru ungerea cozonacilor evreiesti

13. Între timp, pregătiți siropul: puneți într-o cratiță apa și zahărul și fierbeți la foc mediu până când zahărul este dizolvat și siropul se leagă ușor. Dați cratița deoparte, lăsați siropul să se răcorească, apoi turnați romul.

cozonaci Babka fierbinte unși generos cu sirop de zahăr și rom pentru extra luciu și umiditate

14. Cât timp sunt încă fierbinți, ungeți generos Babka cu siropul de zahăr preparat, care va forma o crustă subțire și lucioasă pe suprafața lor și va sigila aluatul umed în interior, astfel încât să rămână moale și să nu se usuce. Folosiți tot siropul, pentru că va fi absorbit.

Cum păstrați Babka proaspătă

Acest cozonac Babka cu ciocolată și nuci se păstrează perfect timp de 2-3 zile, învelită în folie alimentară sau într-o cutie cu capac. Este desertul perfect pentru Paște sau pentru masa de Crăciun.

Dacă doriți, puteți congela felii individuale (ambalate în pungi groase) și le scoateți când aveți poftă de ceva dulce și ciocolatos.

trei felii de cozonac Babka cu ciocolata și nuci pe platou de lemn

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Folosiți făină cu proteină de minim 12% – asta ajută la formarea unei rețele de gluten puternice, esențială pentru textura aerată și elastică a aluatului.
  • Dospirea la rece face minuni – nu o săriți! Chiar dacă durează, aluatul va fi mai aromat, mai ușor de lucrat și va avea o structură perfectă.
  • Forma pătrată a aluatului la dospirea la rece vă va salva nervii a doua zi când trebuie să îl întindeți într-o formă regulată.
  • Nu întindeți umplutura cât e caldă! – dacă ciocolata e prea fluidă, va curge dintre straturi. Lăsați-o să se răcească bine, să fie tartinabilă, dar fermă.
  • Rulați strâns aluatul – cu cât mai strâns, cu atât mai spectaculoase vor fi straturile în secțiune.
  • Nu renunțați la siropul de zahăr! – nu doar că dă luciu, dar sigilează interiorul și păstrează Babka umedă și proaspătă mai multe zile.
  • Lăsați Babka să se răcească timp de cel puțin 1 oră înainte să o tăiați, altfel ciocolata din interior va fi moale și se va întinde peste aluat.
doi cozonaci Babka cu ciocolata si nuci pe gratar de racire

Întrebări frecvente

Pot face cozonac Babka fără dospire la rece?

Tehnic, da, dar gustul, textura și aroma se dezvoltă cel mai bine prin fermentație lentă. Merită așteptarea!

Pot folosi ciocolată cu lapte?

Da, dar Babka va fi mai dulce și aroma mai puțin intensă. Ideal e să folosiți ciocolată amăruie, peste 50% cacao.

Pot omite siropul?

Da, dar Babka se va usca mai repede și nu va avea luciul frumos.

Ce se întâmplă dacă las aluatul mai mult de 16 ore la rece?

Poate începe să capete gust acrișor și să își piardă din forța de creștere.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare de cozonac? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Cozonac cu maia naturala si stafide
    Cozonac cu maia naturală și stafide
  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • Cozonac cu smantana si stafide
    Cozonac cu smântână și stafide
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

cozonac Babka cu ciocolata tinut in maini

Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

Rețeta completă de Babka cu ciocolată, explicată clar și detaliat. Toate secretele pentru aluat pufos, straturi bine definite și gust intens de ciocolată.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA

Ingrediente
 

Pentru aluat - 2 tăvi ~ 23x10x10 cm

  • 750 g făină tip 000 (cu proteină minim 12%)
  • 3 ouă (mărime XL)
  • 2 gălbenușuri (mărime XL)
  • 14 g drojdie uscată instant (50 g drojdie proaspătă)
  • 5 g sare
  • 100 g zahăr
  • 200 ml lapte cu 3.5% grăsime (ușor călduț)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 160 g unt cu 82% grăsime (moale)

Pentru umplutură - crema de ciocolată

  • 250 g ciocolată amăruie (min. 50% cacao)
  • 120 g unt cu 82% grăsime
  • 12 g cacao pudră
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g picături de ciocolată termostabilă (opțional)
  • 100 g miez de nucă tocat grosier (opțional)

Important: nu folosiți decât picături termostabile. Acestea nu se topesc și rămân crocante și după coacere.

Pentru siropul de zahăr

  • 80 ml apă
  • 100 g zahăr tos
  • 30 ml rom Stroh 40 (opțional)

Instrucțiuni de preparare
 

Pregătirea aluatului

  • Într-un vas amestecați cele 3 ouă și 2 gălbenușuri cu laptele călduț (la maxim 35 de grade!), zahărul, sarea și vanilia.
    Oua, gălbenușuri, lapte, zahăr și vanilie amestecate într-un bol – primul pas din rețeta de Babka cu ciocolată
  • În vasul de la mixer cerneți făina și drojdia instant și începeți să frământați cu cârligul pentru aluat la viteză mică, turnând lichidele în fir subțire până ce aluatul se leagă.
    Lichidele turnate peste făină și drojdie în mixer, începutul frământării aluatului pentru Babka
  • Adăugați untul moale, câte un cub pe rând, frământând la viteză mică. După ce s-a încorporat complet, creșteți viteza și continuați frământarea până obțineți un aluat moale, neted și elastic (~5-6 min).
    Cuburi de unt moale adăugate treptat în aluatul de Babka în timpul frământării
  • Transferați aluatul pe blatul de lucru și îl frământați ușor 1 minut. Dați aluatului formă pătrată, îl înveliți în folie alimentară și îl puneți la frigider pentru 12-16 ore (eu l-am ținut 16 ore). Dospirea lentă la rece dezvoltă aroma și textura aluatului.
    Aluat neted, frumos frământat, modelat pătrat și pregătit pentru dospire lentă la rece

Pregătirea umpluturii de ciocolată cu nuci

  • A doua zi, cu o oră înainte de a scoate aluatul din frigider, topiți ciocolata împreună cu untul la bain marie.
    Ciocolată amăruie și unt topite la bain marie pentru crema de ciocolată a rețetei Babka
  • Adăugați pudra de cacao și zahărul pudră, apoi amestecați bine până obțineți o pastă de ciocolată groasă și lucioasă.
    Atenție! Umplutura trebuie să se răcească bine și să se întărească înainte să o întindeți pe aluat, altfel va curge dintre foi
    Umplutură de ciocolată cu cacao si zahar pudra

Cum se modelează Babka

  • Scoateți aluatul din frigider și îl împărțiți în două părți egale. Întindeți pe rând, fiecare bucată de aluat într-un dreptunghi de ~40x50 cm, pe un blat ușor înfăinat.
    Aluatul de Babka după dospirea la rece, crescut și împărțit în două părți egale intinse in dreptunghi
  • Pe fiecare dreptunghi întindeți jumătate din crema de ciocolată lăsând 1 cm de aluat liber de jur împrejur. Presărați jumătate din cantitatea de nuci și de picături de ciocolată.
    Aluat de Babka întins pe blat, acoperit cu umplutură de ciocolată și presărat cu nuci și picături de ciocolată
  • Rulați strâns pe latura lungă. Cu cât este mai strâns rulat aluatul, cu atât mai multe straturi va avea Babka. La final, apăsați marginile și capetele pentru a le sigila.
    Aluatul de Babka rulat strâns pentru a crea straturi bine definite cu umplutură
  • Tăiați ruloul în două, pe lungime. Așezați cele 2 fâșii în cruce, lăsând umplutura de ciocolată expusă, apoi le împletiți cu două răsuciri pe fiecare latură. Transferați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Repetați și cu a doua bucată, formând a doua Babka.
    Ruloul de aluat tăiat pe lungime și împletit în două, cu umplutura de ciocolată vizibilă

Dospirea în tăvi

  • Acoperiți tăvile cu folie de plastic și lăsați-le să crească până când își dublează în volumul. Eu le-am dospit în cuptor și a durat 2 ore.
    Babka împletită, așezată în tavă înainte de a doua dospire

Coacere

  • După ce Babka și-au dublat volumul în tăvi, le coaceți în cuptorul preîncălzit la 175 de grade (căldură sus/jos fără ventilație) timp de 45-50 de minute. După 30 de minute, dacă se rumenesc prea tare, le acoperiți cu hârtie de copt și continuați coacerea.
    Babka cu ciocolată dospită frumos în tavă, gata de coacere

Pregătirea siropului și însiropare

  • Între timp, pregătiți siropul: puneți într-o cratiță apa și zahărul și fierbeți la foc mediu până când zahărul este dizolvat și siropul se leagă ușor. Dați cratița deoparte, lăsați siropul să se răcorească, apoi turnați romul.
    pregatire sirop de zahar cu rom pentru ungerea cozonacilor evreiesti
  • Cât timp sunt încă fierbinți, ungeți generos Babka cu siropul de zahăr preparat, care va forma o crustă subțire și lucioasă pe suprafața lor și va sigila aluatul umed în interior, astfel încât să rămână moale și să nu se usuce. Folosiți tot siropul, pentru că va fi absorbit.
    cozonaci Babka fierbinte unși generos cu sirop de zahăr și rom pentru extra luciu și umiditate

Bine de știut:

    • Folosiți făină cu proteină de minim 12% – asta ajută la formarea unei rețele de gluten puternice, esențială pentru textura aerată și elastică a aluatului.
    • Dospirea la rece face minuni – nu o săriți! Chiar dacă durează, aluatul va fi mai aromat, mai ușor de lucrat și va avea o structură perfectă.
    • Forma pătrată a aluatului la dospirea la rece vă va salva nervii a doua zi când trebuie să îl întindeți într-o formă regulată.
    • Nu întindeți umplutura cât e caldă! – dacă ciocolata e prea fluidă, va curge dintre straturi. Lăsați-o să se răcească bine, să fie tartinabilă, dar fermă.
    • Rulați strâns aluatul – cu cât mai strâns, cu atât mai spectaculoase vor fi straturile în secțiune.
    • Nu renunțați la siropul de zahăr! – nu doar că dă luciu, dar sigilează interiorul și păstrează Babka umedă și proaspătă mai multe zile.
    • Lăsați Babka să se răcească timp de cel puțin 1 oră înainte să o tăiați, altfel ciocolata din interior va fi moale și se va întinde peste aluat.
Valori nutriționale
Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
Valori per porție
Calorii
4318
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
219
g
337
%
Colesterol
 
754
mg
251
%
Carbohidrați
 
530
g
177
%
Fibre
 
24
g
100
%
Zahăr
 
231
g
257
%
Proteine
 
79
g
158
%
Vitamina A
 
4302
IU
86
%
Calciu
 
445
mg
45
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
15 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x