Pastele cu nucă şi scorţişoară sunt unul dintre deserturile pe care le adoram în copilărie şi uneori, cam o dată sau de două ori pe an mi se face tare-tare dor de el. Nu e cine ştie ce reţetă, proporţiile sunt după gustul fiecăruia. Sunt dulci, uşor crocante şi foarte, foarte simplu de făcut. În maxim 20 de minute sunt gata, dar ce bunătate!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
2 porţii
- 400 g paste
- 150 g nuci prăjite şi măcinate grosier
- 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
- 1 linguriţă de coajă măcinată de portocală
- 4 linguriţe de zahăr brun
- 4 linguriţe de miere (opţional)
Instrucțiuni de preparare
- Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se amestecă cu nuca măcinată, scorţişoara şi zahărul brun.
- Se aşează frumos pe farfurii şi se "stropesc" cu câte o linguriţă de miere pe post de topping.
- Fiind post eu le-am făcut aşa, simple, dar sunt şi mai bune dacă amestecaţi pastele cu puţin unt topit.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
E un desert foarte caloric şi foarte săţios. Nu e de făcut prea des, dar din când în când, aşa când vrem să ne amintim de copilărie şi de bunici, merge atât de bine! 🙂
Poftă bună!
Lasă un comentariu