• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Torturi

Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 20 oct. 2024 · Publicată: 29 dec. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
178 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta simplă, fără coacere pentru un tort de biscuiți cu cremă de ciocolată absolut delicios, potrivit pentru orice ocazie festivă.

Dacă nu era evident cât de iubit este salamul de biscuiți în familia noastră, iată, acum l-am transformat într-un tort delicios, numai bun pentru o masă de sărbătoare.

Tort de biscuiti cu ciocolata

Dacă nu aveți timp pentru un desert mai elaborat, cu multe blaturi, creme și decor pretențios, atunci să știți că un astfel de tort fără coacere, dar la care folosim doar ingrediente de calitate este o alegere perfectă!

În plus, acest tort are multe arome specifice sărbătorilor de iarnă, așa că poate îl încercați chiar acum, pentru masa de revelion. Este ocazia ideală și vă asigur că este un desert pe gustul tuturor, mari și mici deopotrivă!

Tort de biscuiti cu ciocolata

Eu am pregătit acest tort pentru Crăciun și ca să fie în ton cu anotimpul l-am decorat cu nuci, vișine din vișinată și coji de portocală confiată. Am mai pus deasupra și câteva crenguțe de rozmarin "ninse" cu nucă de cocos.

Rețeta pentru coaja de portocală confiată o găsiți de asemenea pe blog și în format video pe canalul de YouTube . Acum, iarna, mâncăm mai multe portocale decât oricând altădată în timpul anului. E păcat să nu valorificăm cojile pentru că sunt extrem de aromate și iată, se potrivesc în multe deserturi.

Mod de preparare tort de biscuiți cu cremă de ciocolată

Mai jos veți găsi rețeta în format scris și imediat sub ea găsiți și rețeta în format video postată pe canalul de YouTube al blogului. Acolo puteți vedea exact cum am preparat și cum am decorat eu acest tort.

Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube, vă puteți abona accesând acest link. Postez rețete noi în fiecare săptămână. Ca să nu le ratați, apăsați și clopoțelul pentru notificări, iar YouTube vă va anunța ori de câte ori apare ceva nou pe canal 😉

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort de biscuiti cu ciocolata

Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată

Rețeta simplă, fără coacere pentru un tort de biscuiți cu cremă de ciocolată absolut delicios, potrivit pentru orice ocazie festivă.
5 from 11 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
la rece: 4 hours hours
Timp total: 4 hours hours 30 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
formă rotundă cu inel

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru o formă cu inel detașabil cu diametrul de 18 cm

  • 300 g biscuiți Petit Beurre
  • 50 g stafide
  • 25 ml rom pentru înmuiat stafidele
  • 300 g rahat
  • 50 g miez de nucă tocat grosier
  • 40 g cacao
  • 1 linguriță coajă rasă de portocală

sirop pentru biscuiți

  • 150 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 90 g unt
  • 25 ml rom

crema de ciocolată

  • 200 ml smântână pentru frișcă 35% grăsime
  • 180 g ciocolată amăruie
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudră (sau după gust)
  • 15 ml rom

decor

  • 3-4 crenguțe de rozmarin
  • vișine din vișinată
  • jumătăți de miez de nucă
  • coaja de portocală confiată

Instrucțiuni de preparare
 

siropul

  • Într-o crăticioară puneți la fiert: apa (sau laptele), zahărul și untul rece, tăiat cuburi.
  • Fierbeți siropul până când untul se topește iar zahărul este complet dizolvat.
  • Lăsați siropul să se răcească puțin. Amestecați din când în când ca să nu facă pojghiță.
  • După ce s-a răcorit puțin, adăugați romul și coaja rasă de portocală.

blatul de biscuiți

  • Puneți stafidele la înmuiat în puțină apă călduță cu o 25 ml de rom.
  • Rumeniți nucile pentru 1-2 minute într-o tigaie, lăsați-le să se răcească și apoi le tocați grosier cu un cuțit.
  • Tăiați rahatul cuburi de 1 cm.
  • Rupeți biscuiții cu mâna în bucăți potrivite (3-4 cm).
  • Peste biscuiți puneți stafidele hidratate și scurse, miezul de nucă, cuburile de rahat și pudra de cacao.
  • Turnați siropul peste ingredientele uscate din castron.
  • Amestecați până când toți biscuiții s-au umezit și nu mai există deloc lichid neîncorporat în castron.
  • Turnați compoziția într-o formă de tort cu inel detașabil în care ați pus în prealabil hârtie de copt.
  • Compactați cu grijă amestecul de biscuiți ca să nu rămână goluri de aer.
  • Acoperiți cu o folie alimentară și dați tava la frigider pentru cel puțin 4 ore.

crema de ciocolată

  • Puneți frișca la încălzit și tăiați ciocolata cubulețe.
  • Când frișca ajunge la temperatura de fierbere, puneți ciocolata mărunțită. Nu amestecați, ci lăsați vasul deoparte timp de 10-15 minute timp în care ciocolata se va topi.
  • După cele 15 minute, amestecați cu un tel de mână să omogenizați crema și verificați să nu fi rămas bucățele de ciocolată care nu s-au topit.
  • Acoperiți vasul și dați-l la frigider pentru cel puțin 4 ore.
  • După cele 4 ore, adăugați romul și mixați crema energic cu un mixer de mână până când se întărește.
  • Încorporați mascarpone puțin câte puțin, folosindu-vă de un mixer.
  • La final încorporați zahărul pudră.

asamblare și decor

  • Scoateți tortul din formă și răsturnați-l pe un platou.
  • Îmbrăcați tortul cu cremă de jur împrejur. Deasupra faceți câteva aveline folosind un poș cu dui în formă de stea.
  • Decorați cu miez de nucă, vișine din vișinată (sau din compot) și coajă de portocală confiată.
  • Umeziți crenguțele de rozmarin și presărați-le cu nuca de cocos care sa imite fulgii de zăpadă.
Nutrition Facts
Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată
Serving Size
 
210 g
Amount per Serving
Calorii
821.5
% Daily Value*
Grăsimi
 
49.76
g
77
%
Carbohidrați
 
79.1
g
26
%
Fibre
 
0.56
g
2
%
Proteine
 
12.05
g
24
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tort de biscuiti cu ciocolata

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
178 shares

Comentarii

  1. retete simple si rapide a zis

    decembrie 29, 2020 at 10:12 am

    Arata super! Felicitari!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 29, 2020 at 11:35 am

      Mulțumesc mult!

      Răspunde
5 from 11 votes (11 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.