Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Pancakes cu suc de portocale - un mic dejun delicios

Publicat la 21 ianuarie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

25 shares
Mergi la rețetă

Pancakes cu suc de portocale, un mic dejun delicios si aromat. Clatite americane cu portocale. Cum se fac clatitele americane, cum se servesc.

Pancakes sunt acele clătite americane, mai mici și mai grosuțe decât clătitele pe care le facem noi. Se servesc la micul dejun, însoțite de diverse toppinguri.

Multă vreme pancakes-urile au fost micul dejun preferat al băiatului meu. A avut o lungă perioadă în care doar asta vroia să mănânce dimineaţa, aşa ca de voie, de nevoie, am învăţat să le fac în fel şi chip: cu dulceaţă, cu fructe proaspete, cu ciocolată, cu miere, cu îngheţată, cu nuci...şi tot aşa.

Pancake cu suc de portocale

Acum, de când băiatul e "la casa lui", pancakes-urile au rămas doar ca un răsfăţ de duminică iar pregătirea lor îmi provoacă nostalgii ale unor alte dimineţi trecute...

Pe blog veți mai găsi rețeta de pancakes cu banane și rețeta de pancakes cu piure de căpșuni. Ambele sunt deosebite și delicioase. Click pe fotografiile de mai jos pentru a ajunge la rețete.

Pancakes cu banane si malai
Pancakes cu banane
Pancakes
Pancakes cu căpşuni

Mod de preparare pancakes cu suc de portocale

Dintre toate, pancakes-urile cu suc de portocale sunt preferatele mele. Laptele din compoziţia clasică de pancakes fiind înlocuit de sucul proaspăt de portocale, le face să fie parcă mai uşoare.

Sunt puţin de tot acrişoare şi foarte aromate. Şi pentru ca răsfăţul să fie complet, le servim cu un moţ de smântână vanilată şi cu topping de miere de albine. O nebunie!

>>> Aici găsești rețeta de bază pentru clătite subțiri și fine <<<

Pancakes cu suc de portocale

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pancake cu suc de portocale

Pancakes cu suc de portocale

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 300 ml suc de portocale
  • 2 oua
  • 20 g unt topit
  • 2 linguri de zahar vanilat
  • 200 g faina
  • un varf de cutit de sare
  • ½ lingurita praf de copt
  • un varf de lingurita coaja macinata de portocala (sau razuita proaspat)

Instrucțiuni de preparare
 

  • se amesteca ingredientele lichide: sucul de portocala cu ouale batute si cu untul topit, dar rece
  • se amesteca ingredientele solide: faina, praful de copt, zaharul, sarea si coaja de portocala rasa
  • se toarna solidele peste lichide si se omogenizeaza compozitia cu telul
  • se unge o tigaie antiaderenta cu foarte putin unt doar la prima clatita, apoi nu mai e nevoie
  • se toarna cam ½ de polonic de compozitie in mijlocul tigaii si se lasa la copt pana se rumeneste si se desprinde singura de tigaie
  • se intoarce sa se coaca si pe partea cealalta
  • se servesc cu smantana indulcita cu zahar vanilat, felii de portocale si topping de miere dupa dorinta

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Cand stoarceti portocala, nu strecurati sucul, lasati si pulpa de portocala in compozitie, va fi usor acrisoara si va da o savoare deosebita clatitelor.

Compozitia trebuie sa fie foarte groasa, ca o smantana, nu subtire ca cea de la clatitele obisnuite.

pancake cu portocale

Sper că v-am convins că sunt foarte uşor de făcut şi o să le încercaţi şi voi. Abia aştept să-mi spuneţi dacă v-au plăcut 🙂

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • gogoși umplute cu gem de căpșuni
    Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
25 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    ianuarie 21, 2014 at 8:18 pm

    Mie imi place in primul rand tot decorul tau, mi se pare tare frumos cum aranjezi mereu si cum ies pozele. Si da, le voi face cat de curand. Parca, asa cum le prezinti tu, retetele par mai usor si mai de drag de facut.:)

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 21, 2014 at 10:15 pm

      Claudia, multumesc mult pentru feed-back, prinde tare bine! 🙂

      Răspunde
  2. Diana a zis

    ianuarie 21, 2014 at 2:34 pm

    Cum sa nu ne placa ?!?
    Eu am facut clatitute in care am adaugat suc si coaja de portocala , mmmmmmmm , ce aromate au mai fost .

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 22, 2014 at 8:02 am

      🙂

      Răspunde
  3. Dana a zis

    ianuarie 21, 2014 at 8:13 am

    Arată demenţial! De ce n-ai fost lângă mine duminică, la prima mea încercare, care s-a terminat cu un uriaş fiasco? Cel mai dureros a fost, că tot puiuţul meu mă consola-când el şi le-a dorit atât de tare. Am să mai încerc şi cu reţeta ta, dar spune-mi te rog dacă sucul de portocale e opţional sau nu? A, şi felicitări pentru aranjament, lingura dă tuşa finală!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 21, 2014 at 8:16 am

      Dana, sucul de portocale poate fi inlocuit foarte bine cu lapte. Parerea mea e ca la pancake-uri e foarte important sa fie aromate, vanilate si e foarte important topping-ul 😉

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x