Pancakes cu suc de portocale, un mic dejun delicios si aromat. Clatite americane cu portocale. Cum se fac clatitele americane, cum se servesc.
Pancakes sunt acele clătite americane, mai mici și mai grosuțe decât clătitele pe care le facem noi. Se servesc la micul dejun, însoțite de diverse toppinguri.
Multă vreme pancakes-urile au fost micul dejun preferat al băiatului meu. A avut o lungă perioadă în care doar asta vroia să mănânce dimineaţa, aşa ca de voie, de nevoie, am învăţat să le fac în fel şi chip: cu dulceaţă, cu fructe proaspete, cu ciocolată, cu miere, cu îngheţată, cu nuci...şi tot aşa.
Acum, de când băiatul e "la casa lui", pancakes-urile au rămas doar ca un răsfăţ de duminică iar pregătirea lor îmi provoacă nostalgii ale unor alte dimineţi trecute...
Pe blog veți mai găsi rețeta de pancakes cu banane și rețeta de pancakes cu piure de căpșuni. Ambele sunt deosebite și delicioase. Click pe fotografiile de mai jos pentru a ajunge la rețete.
Mod de preparare pancakes cu suc de portocale
Dintre toate, pancakes-urile cu suc de portocale sunt preferatele mele. Laptele din compoziţia clasică de pancakes fiind înlocuit de sucul proaspăt de portocale, le face să fie parcă mai uşoare.
Sunt puţin de tot acrişoare şi foarte aromate. Şi pentru ca răsfăţul să fie complet, le servim cu un moţ de smântână vanilată şi cu topping de miere de albine. O nebunie!
>>> Aici găsești rețeta de bază pentru clătite subțiri și fine <<<
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 300 ml suc de portocale
- 2 oua
- 20 g unt topit
- 2 linguri de zahar vanilat
- 200 g faina
- un varf de cutit de sare
- ½ lingurita praf de copt
- un varf de lingurita coaja macinata de portocala (sau razuita proaspat)
Instrucțiuni de preparare
- se amesteca ingredientele lichide: sucul de portocala cu ouale batute si cu untul topit, dar rece
- se amesteca ingredientele solide: faina, praful de copt, zaharul, sarea si coaja de portocala rasa
- se toarna solidele peste lichide si se omogenizeaza compozitia cu telul
- se unge o tigaie antiaderenta cu foarte putin unt doar la prima clatita, apoi nu mai e nevoie
- se toarna cam ½ de polonic de compozitie in mijlocul tigaii si se lasa la copt pana se rumeneste si se desprinde singura de tigaie
- se intoarce sa se coaca si pe partea cealalta
- se servesc cu smantana indulcita cu zahar vanilat, felii de portocale si topping de miere dupa dorinta
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailCand stoarceti portocala, nu strecurati sucul, lasati si pulpa de portocala in compozitie, va fi usor acrisoara si va da o savoare deosebita clatitelor.
Compozitia trebuie sa fie foarte groasa, ca o smantana, nu subtire ca cea de la clatitele obisnuite.
Sper că v-am convins că sunt foarte uşor de făcut şi o să le încercaţi şi voi. Abia aştept să-mi spuneţi dacă v-au plăcut 🙂
Poftă bună!
Claudia a zis
Mie imi place in primul rand tot decorul tau, mi se pare tare frumos cum aranjezi mereu si cum ies pozele. Si da, le voi face cat de curand. Parca, asa cum le prezinti tu, retetele par mai usor si mai de drag de facut.:)
Iuliana a zis
Claudia, multumesc mult pentru feed-back, prinde tare bine! 🙂
Diana a zis
Cum sa nu ne placa ?!?
Eu am facut clatitute in care am adaugat suc si coaja de portocala , mmmmmmmm , ce aromate au mai fost .
Iuliana a zis
🙂
Dana a zis
Arată demenţial! De ce n-ai fost lângă mine duminică, la prima mea încercare, care s-a terminat cu un uriaş fiasco? Cel mai dureros a fost, că tot puiuţul meu mă consola-când el şi le-a dorit atât de tare. Am să mai încerc şi cu reţeta ta, dar spune-mi te rog dacă sucul de portocale e opţional sau nu? A, şi felicitări pentru aranjament, lingura dă tuşa finală!
Iuliana a zis
Dana, sucul de portocale poate fi inlocuit foarte bine cu lapte. Parerea mea e ca la pancake-uri e foarte important sa fie aromate, vanilate si e foarte important topping-ul 😉