• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Deserturi de casa

    Pancakes cu suc de portocale - un mic dejun delicios

    Publicat la 21 ianuarie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Pancakes cu suc de portocale, un mic dejun delicios si aromat. Clatite americane cu portocale. Cum se fac clatitele americane, cum se servesc.

    Pancakes sunt acele clătite americane, mai mici și mai grosuțe decât clătitele pe care le facem noi. Se servesc la micul dejun, însoțite de diverse toppinguri.

    Multă vreme pancakes-urile au fost micul dejun preferat al băiatului meu. A avut o lungă perioadă în care doar asta vroia să mănânce dimineaţa, aşa ca de voie, de nevoie, am învăţat să le fac în fel şi chip: cu dulceaţă, cu fructe proaspete, cu ciocolată, cu miere, cu îngheţată, cu nuci...şi tot aşa.

    Pancake cu suc de portocale

    Acum, de când băiatul e "la casa lui", pancakes-urile au rămas doar ca un răsfăţ de duminică iar pregătirea lor îmi provoacă nostalgii ale unor alte dimineţi trecute...

    Pe blog veți mai găsi rețeta de pancakes cu banane și rețeta de pancakes cu piure de căpșuni. Ambele sunt deosebite și delicioase. Click pe fotografiile de mai jos pentru a ajunge la rețete.

    Pancakes cu banane si malai
    Pancakes cu banane
    Pancakes
    Pancakes cu căpşuni

    Mod de preparare pancakes cu suc de portocale

    Dintre toate, pancakes-urile cu suc de portocale sunt preferatele mele. Laptele din compoziţia clasică de pancakes fiind înlocuit de sucul proaspăt de portocale, le face să fie parcă mai uşoare.

    Sunt puţin de tot acrişoare şi foarte aromate. Şi pentru ca răsfăţul să fie complet, le servim cu un moţ de smântână vanilată şi cu topping de miere de albine. O nebunie!

    >>> Aici găsești rețeta de bază pentru clătite subțiri și fine <<<

    Pancakes cu suc de portocale

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Pancake cu suc de portocale

    Pancakes cu suc de portocale

    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 5 minutes minutes
    Gătire: 10 minutes minutes
    Timp total: 15 minutes minutes
    Număr de porții: 4 porții
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 300 ml suc de portocale
    • 2 oua
    • 20 g unt topit
    • 2 linguri de zahar vanilat
    • 200 g faina
    • un varf de cutit de sare
    • ½ lingurita praf de copt
    • un varf de lingurita coaja macinata de portocala (sau razuita proaspat)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • se amesteca ingredientele lichide: sucul de portocala cu ouale batute si cu untul topit, dar rece
    • se amesteca ingredientele solide: faina, praful de copt, zaharul, sarea si coaja de portocala rasa
    • se toarna solidele peste lichide si se omogenizeaza compozitia cu telul
    • se unge o tigaie antiaderenta cu foarte putin unt doar la prima clatita, apoi nu mai e nevoie
    • se toarna cam ½ de polonic de compozitie in mijlocul tigaii si se lasa la copt pana se rumeneste si se desprinde singura de tigaie
    • se intoarce sa se coaca si pe partea cealalta
    • se servesc cu smantana indulcita cu zahar vanilat, felii de portocale si topping de miere dupa dorinta

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Cand stoarceti portocala, nu strecurati sucul, lasati si pulpa de portocala in compozitie, va fi usor acrisoara si va da o savoare deosebita clatitelor.

    Compozitia trebuie sa fie foarte groasa, ca o smantana, nu subtire ca cea de la clatitele obisnuite.

    pancake cu portocale

    Sper că v-am convins că sunt foarte uşor de făcut şi o să le încercaţi şi voi. Abia aştept să-mi spuneţi dacă v-au plăcut 🙂

    Poftă bună!

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta perfectă, pas cu pas
    • pasat cu lapte si unt
      Păsat cu lapte și unt - rețeta tradițonală de crupe de porumb fierte în lapte
    • langosi unguresti pufosi cu branza si smantana
      Langoși ungurești cu brânză și smântână - rețeta simplă de langoși pufoși

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Claudia

      ianuarie 21, 2014 at 8:18 pm

      Mie imi place in primul rand tot decorul tau, mi se pare tare frumos cum aranjezi mereu si cum ies pozele. Si da, le voi face cat de curand. Parca, asa cum le prezinti tu, retetele par mai usor si mai de drag de facut.:)

      Răspunde
      • Iuliana

        ianuarie 21, 2014 at 10:15 pm

        Claudia, multumesc mult pentru feed-back, prinde tare bine! 🙂

        Răspunde
    2. Diana

      ianuarie 21, 2014 at 2:34 pm

      Cum sa nu ne placa ?!?
      Eu am facut clatitute in care am adaugat suc si coaja de portocala , mmmmmmmm , ce aromate au mai fost .

      Răspunde
      • Iuliana

        ianuarie 22, 2014 at 8:02 am

        🙂

        Răspunde
    3. Dana

      ianuarie 21, 2014 at 8:13 am

      Arată demenţial! De ce n-ai fost lângă mine duminică, la prima mea încercare, care s-a terminat cu un uriaş fiasco? Cel mai dureros a fost, că tot puiuţul meu mă consola-când el şi le-a dorit atât de tare. Am să mai încerc şi cu reţeta ta, dar spune-mi te rog dacă sucul de portocale e opţional sau nu? A, şi felicitări pentru aranjament, lingura dă tuşa finală!

      Răspunde
      • Iuliana

        ianuarie 21, 2014 at 8:16 am

        Dana, sucul de portocale poate fi inlocuit foarte bine cu lapte. Parerea mea e ca la pancake-uri e foarte important sa fie aromate, vanilate si e foarte important topping-ul 😉

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.