Ultima ediţie a provocării Dulce Românie este găzduită de Ştefi, care ne-a provocat să gătim ceva cu foietaj. Nimic mai simplu, se cumpără foietajul, se umple cu...orice şi gata 🙂 Eu l-am umplut cu rahat şi am meşterit câteva cornuleţe, căci pentru noi foietajul în sine e deja prea gras, orice altă umplutură l-ar fi îngreunat şi mai mult. Dar aşa cum ştim cu toţii, foietajul este foarte versatil, se poate folosi ca blaturi pentru tarte, ca bază pentru plăcinte, se pot face sărăţele, pacheţele cu varză, cu ciuperci, cu carne, cu brânză, ce mai, cred că reţetele la care se poate folosi foietajul sunt infinite şi limita e doar imaginaţia noastră.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Cornuleţe din foietaj cu rahat
Echipamente necesare
Ingrediente
- 400 g aluat de foietaj (o foaie de)
- 200 g rahat (divers colorat)
- zahar pudra vanilat (pentru servit)
Instrucțiuni de preparare
- se taie foaia de aluat pe lungime in 3 fasii egale
- aceste fasii se taie apoi pe latime in 3-4 dreptunghiuri (depinde cat de mari doriti cornuletele)
- fiecare dreptunghi se taie pe diagonala in cate 2 triunghiuri
- se pune o bucatica de rahat pe latura mica fiecarui triunghi si se rasucesc apoi cornuletele
- se pun in tava pe hartie de copt
- se coc in cuptorul incalzit in prealabil la 200 de grade, aproximativ 30 de minute, pana se rumenesc
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Dacă înainte de servire le mai şi pudraţi cu zahăr vanilat făcut în casă, v-aţi ales cu nişte minunăţii dulci, uşor şi rapid de făcut, numai bune pentru însoţit ceaiul sau cafeaua 😉
Poftă bună!
Iulia a zis
Mulțumesc frumos !
Aveam chef de ceva dulce și rapid , am toate ingredientele , deci mă apuc de treabă !
Stef a zis
In general cei cu pasiune pentru baking se uita dupa retete originale. Ce ai aici este parte din instructions de pe tubul de coca Pilsbury, asa ca nu e nimic nou sau inedit. Try harder and by your self. Copia nu prea are valoare. Success!
Iuliana a zis
Draga Stef, nici nu am pretentia ca aceasta e o reteta originala sau de valoare, ci doar o reteta simpla si la indemana oricui, asa cum am spus si in introducere.