Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Înghețată

Îngheţată de vanilie - reţeta de bază

Publicat la 23 iunie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

27 shares
Mergi la rețetă

inghetata de vanilie

Ei bine da, a venit şi vremea primei îngheţate de anul ăsta. Vremea ploioasă de până acum nu prea m-a încurajat să fac îngheţată. Dar e totuşi vară şi iată că în cele din urmă m-am pornit pe meşterit de nu mă mai pot opri din combinat ingrediente, texturi şi toppinguri. Până la alte îngheţate mai sofisticate am zis să încep cu începutul, iar prima mea reţetă de îngheţată de pe blog să fie cea mai simplă, şi anume cea de îngheţată de vanilie care e baza pentru aproape toate celelalte reţete.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

inghetata de vanilie

Îngheţată de vanilie - reţeta de bază

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 400 ml lapte cu 3.5% grăsime
  • 4 gălbenuşuri (e de preferat să folosiţi ouă de ţară)
  • seminţele de la 1 păstaie de vanilie
  • 400 ml smântână pentru frişcă
  • 8 linguri de zahăr tos (sau după gust)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-o oală cu fund gros, punem laptele pe foc împreună cu seminţele păstăii de vanilie. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să fie fierbinte ca să îşi dezvolte vanilia aroma. Apoi se lasă deoparte, acoperit cu capac timp de 30 de minute.
  • După cele 30 de minute, strecurăm laptele şi îl punem din nou la foc.
  • Frecăm gălbenuşurile cu zahărul până când se albesc şi îşi măresc volumul.
  • Adăugăm treptat 4-5 linguri de lapte cald peste ouă amestecând continuu, ca să le ridicăm temperatura.
  • Turnăm amestecul de ouă şi lapte peste laptele de pe aragaz şi lăsăm să fiarbă la foc foarte mic, până când simţim că începe să se îngroaşe, deci nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere. Dăm deoparte şi lăsăm crema la răcit.
  • Încorporăm smântâna pentru frişcă în crema rece.
  • Dacă aveţi maşină de îngheţată, turnaţi amestecul în recipientul scos din congelator şi lăsaţi maşina să îşi facă treaba.
  • Dacă nu aveţi maşină, turnaţi amestecul într-o caserolă care va merge la congelator.
  • Scoateţi caserola din 40 în 40 de minute şi mixaţi pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă. Această operaţiune trebuie repetată de cel puţin 3 ori ca să obţineţi o îngheţată cremoasă.
  • Eu am decorat-o cu bombonele colorate. Voi puteţi folosi orice topping vă place sau nucă măcinată, fulgi de ciocolată sau de migdale, etc.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Îngheţata de vanilie

Pentru reţeta asta trebuie să îi multumesc Paulei-Enjoy Dessert, căci de la ea m-am inspirat. Paula face mereu deserturi fantastic de bune şi de arătoase, aşa că am mers pe mâna ei şi bine am făcut. Îngheţata mea a fost perfectă 🙂

Poftă bună la îngheţată vă doresc!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 cescute cu inghetata de fructe: zmeură, afine și banane
    Înghețată de fructe congelate cu lapte praf - rețeta fără ouă sau frișcă
  • inghetata tiramisu
    Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • Inghetata de casa cu zmeura
    Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă
27 shares

Comentarii

  1. laura a zis

    iunie 23, 2014 at 7:51 am

    Ce bine arata! mi-ai facut pofta si mai e o saptamana de post:(((((((((((((

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 23, 2014 at 7:58 am

      Multumesc, Laura! Hai ca trece repede saptamana. In plus, o poti pregati dinainte pentru ca duminica sa o ai gata pentru desert 😉

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    iunie 23, 2014 at 7:09 am

    yammmy...ce buna e!
    vreau si eu un pic 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 23, 2014 at 7:57 am

      Pai te astept oricand la o inghetata! 🙂

      Răspunde
  3. Simona Callas a zis

    iunie 23, 2014 at 6:39 am

    Arata foarte bine inghetata ta si foarte frumos ne-o prezinti, felicitari!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 23, 2014 at 7:57 am

      Multumesc, Simona!

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.