Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Prăjitură cu nucă de cocos şi vanilie

Publicat la 29 septembrie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

767 shares
Mergi la rețetă
prajitura cu nuca de cocos

Prăjitura asta cu nucă de cocos e una dintre cele mai bune pe care le ştiu. E pufoasă, cremoasă, ce mai, e delicioasă de te lingi pe degete şi la propriu şi la figurat. Imaginaţi-vă blatul de bezea cu cocos combinat cu crema bogată şi aromată de vanilie, ce răsfăţ! Sau mai bine, nu vă imaginaţi nimic, ci apucaţi-vă de treabă şi vă veţi convinge. Reţeta nu e deloc complicată, nu are cine ştie ce ingrediente scumpe sau deosebite, deci nu aveţi niciun motiv să nu o faceţi. V-am convins? 🙂

Mod de preparare prăjitură cu nucă de cocos şi vanilie

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

prajitura cu nuca de cocos

Prăjitură cu nucă de cocos şi vanilie

4.91 from 10 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru o tavă tipică de aragaz (a mea are 35x35cm, masurata la interior)

blatul

  • 8 albuşuri
  • 120 g nucă de cocos răzuită
  • 120 g făină
  • 250 g zahăr
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • un praf de sare

crema de vanilie

  • 8 gălbenuşuri
  • 350 ml de lapte
  • 200 g zahăr
  • 5 linguri de amidon alimentar
  • 200 g de unt
  • o sticluţă de esenţă de vanilie
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

crema

  • Galbenuşurile se amestecă cu zahărul, amidonul şi 100 ml de lapte.
  • Restul de 300 ml de lapte se pun la fiert într-un vas cu pereţi groşi (eu am folosit un ceaun).
  • Când laptele începe să se umfle, turnăm amestecul de gălbenuşuri şi lăsăm crema pe foc amestecând continuu până când începe să se îngroașe.
  • Dăm deoparte şi adăugăm untul tăiat cuburi şi esenţa de vanilie. Amestecăm până când untul este încorporat uniform, apoi lăsăm crema să se răcească complet.
  • Pentru o cremă mai fermă, ideal ar fi să o lăsaţi 3-4 ore la frigider, sau să o faceţi de seara pentru dimineaţa.

blatul

  • Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare, până când spuma nu mai cade de pe teluri.
  • Se adaugă zahărul, fiecare lingură pe rând şi se bate în continuare până când spuma este din nou fermă.
  • Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi nuca de cocos. Se încorporează cu un tel de mână, cu miscări uşoare de jos în sus, astfel încât compoziţia să rămână aerată.
  • Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade şi o tavă pregătită cu hârtie de copt.
  • Se toarnă compoziţia în tavă şi se nivelează cu dosul unei linguri.
  • Se coace aproximativ 15 minute, până când începe să se rumenească pe margini. Faceţi testul cu scobitoarea să vă asiguraţi că blatul este copt.
  • Se lasă să se răcească complet înainte de asamblarea prăjiturii.

asamblarea

  • Blatul se taie în două părţi egale pe lungime.
  • Se pune jumătate din cantitatea de cremă peste primul blat.
  • Deasupra se aşează al doilea blat, peste care se pune restul de cremă.
  • Se nivelează crema cu dosul unei linguri şi se se presară un strat generos de nucă de cocos.
  • E de preferat să lăsaţi prăjitura la rece câteva ore înainte să o tăiaţi.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
prajitura cu nuca de cocos

M-am aprovizionat cu o cantitate consistentă de nucă de cocos de la Green Sense pentru că la noi în familie dulciurile care o conţin sunt printre preferate şi nu-mi place deloc când mă apuc de treabă şi constat că mi s-a terminat ingredientul principal. Întotdeauna punguţele cu cocos răzuit din supermarketuri mi se par prea mici, vouă nu? 😉

prajitura cu nuca de cocos

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de prăjitură cu nucă de cocos şi vanilie pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună!

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
767 shares

Comentarii

  1. Nico a zis

    ianuarie 16, 2022 at 8:30 pm

    5 stars
    Super, insa am folosit crema de vanilie( creme patiserie) in care am pus fulgi de cocos.
    A iesit VIS!

    Răspunde
  2. Diana a zis

    septembrie 29, 2014 at 4:17 pm

    Explica-ne cum l-ai impartit in doua ... 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 29, 2014 at 4:28 pm

      Corect, multumesc pt observatie! Pe lungime, nu din grosime ca la blatul de tort 🙂

      Răspunde
      • Mery a zis

        martie 18, 2018 at 9:49 am

        Mărimea tăvii folosită la blat?

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          martie 18, 2018 at 7:47 pm

          Am folosit tava din dotarea aragazului, cam 30x35 mm.

          Răspunde
  3. Claudia a zis

    septembrie 29, 2014 at 9:42 am

    Gata, m-ai convins 🙂 O fac si eu cat de curand 🙂

    Răspunde
4.91 from 10 votes (9 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x