• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Prăjitură cu nucă de cocos şi vanilie

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 20 mai 2020 · Publicată: 29 sept. 2014 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 6 comentarii
767 shares
Mergi la rețetă
prajitura cu nuca de cocos

Prăjitura asta cu nucă de cocos e una dintre cele mai bune pe care le ştiu. E pufoasă, cremoasă, ce mai, e delicioasă de te lingi pe degete şi la propriu şi la figurat. Imaginaţi-vă blatul de bezea cu cocos combinat cu crema bogată şi aromată de vanilie, ce răsfăţ! Sau mai bine, nu vă imaginaţi nimic, ci apucaţi-vă de treabă şi vă veţi convinge. Reţeta nu e deloc complicată, nu are cine ştie ce ingrediente scumpe sau deosebite, deci nu aveţi niciun motiv să nu o faceţi. V-am convins? 🙂

Mod de preparare prăjitură cu nucă de cocos şi vanilie

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

prajitura cu nuca de cocos

Prăjitură cu nucă de cocos şi vanilie

4.91 from 10 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru o tavă tipică de aragaz (a mea are 35x35cm, masurata la interior)

blatul

  • 8 albuşuri
  • 120 g nucă de cocos răzuită
  • 120 g făină
  • 250 g zahăr
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • un praf de sare

crema de vanilie

  • 8 gălbenuşuri
  • 350 ml de lapte
  • 200 g zahăr
  • 5 linguri de amidon alimentar
  • 200 g de unt
  • o sticluţă de esenţă de vanilie
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

crema

  • Galbenuşurile se amestecă cu zahărul, amidonul şi 100 ml de lapte.
  • Restul de 300 ml de lapte se pun la fiert într-un vas cu pereţi groşi (eu am folosit un ceaun).
  • Când laptele începe să se umfle, turnăm amestecul de gălbenuşuri şi lăsăm crema pe foc amestecând continuu până când începe să se îngroașe.
  • Dăm deoparte şi adăugăm untul tăiat cuburi şi esenţa de vanilie. Amestecăm până când untul este încorporat uniform, apoi lăsăm crema să se răcească complet.
  • Pentru o cremă mai fermă, ideal ar fi să o lăsaţi 3-4 ore la frigider, sau să o faceţi de seara pentru dimineaţa.

blatul

  • Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare, până când spuma nu mai cade de pe teluri.
  • Se adaugă zahărul, fiecare lingură pe rând şi se bate în continuare până când spuma este din nou fermă.
  • Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi nuca de cocos. Se încorporează cu un tel de mână, cu miscări uşoare de jos în sus, astfel încât compoziţia să rămână aerată.
  • Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade şi o tavă pregătită cu hârtie de copt.
  • Se toarnă compoziţia în tavă şi se nivelează cu dosul unei linguri.
  • Se coace aproximativ 15 minute, până când începe să se rumenească pe margini. Faceţi testul cu scobitoarea să vă asiguraţi că blatul este copt.
  • Se lasă să se răcească complet înainte de asamblarea prăjiturii.

asamblarea

  • Blatul se taie în două părţi egale pe lungime.
  • Se pune jumătate din cantitatea de cremă peste primul blat.
  • Deasupra se aşează al doilea blat, peste care se pune restul de cremă.
  • Se nivelează crema cu dosul unei linguri şi se se presară un strat generos de nucă de cocos.
  • E de preferat să lăsaţi prăjitura la rece câteva ore înainte să o tăiaţi.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
prajitura cu nuca de cocos

M-am aprovizionat cu o cantitate consistentă de nucă de cocos de la Green Sense pentru că la noi în familie dulciurile care o conţin sunt printre preferate şi nu-mi place deloc când mă apuc de treabă şi constat că mi s-a terminat ingredientul principal. Întotdeauna punguţele cu cocos răzuit din supermarketuri mi se par prea mici, vouă nu? 😉

prajitura cu nuca de cocos

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de prăjitură cu nucă de cocos şi vanilie pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Felie de prăjitură cu iaurt și prune, desert simplu de sezon
    Prăjitură rapidă cu prune – fragedă, aromată și gata în 45 de minute
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
767 shares

Comentarii

  1. Nico a zis

    ianuarie 16, 2022 at 8:30 pm

    5 stars
    Super, insa am folosit crema de vanilie( creme patiserie) in care am pus fulgi de cocos.
    A iesit VIS!

    Răspunde
  2. Diana a zis

    septembrie 29, 2014 at 4:17 pm

    Explica-ne cum l-ai impartit in doua ... 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 29, 2014 at 4:28 pm

      Corect, multumesc pt observatie! Pe lungime, nu din grosime ca la blatul de tort 🙂

      Răspunde
      • Mery a zis

        martie 18, 2018 at 9:49 am

        Mărimea tăvii folosită la blat?

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          martie 18, 2018 at 7:47 pm

          Am folosit tava din dotarea aragazului, cam 30x35 mm.

          Răspunde
  3. Claudia a zis

    septembrie 29, 2014 at 9:42 am

    Gata, m-ai convins 🙂 O fac si eu cat de curand 🙂

    Răspunde
4.91 from 10 votes (9 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.