Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu mere

Tartă cu mere şi smântână

Publicat la 10 septembrie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

20 shares
Mergi la rețetă

Îmi era tare dor de tarta cu mere şi smântână pe care n-o mai făcusem de foarte mult timp. E foarte aspectuoasă şi nemaipomenit de bună. Merele dulci-acrişoare, aromate din belşug cu scorţişoară, contrastează frumos cu crema de smântănă dulce şi catifelată. Şi pentru că mi-a plăcut foarte tare aroma de migdale a tartei cu piersici şi cremă frangipane , m-am gândit cum să fac să le includ şi pe ele în reţetă. Cred că mi-a venit ideea cea mai bună, şi anume am înlocuit o parte din făina care intră în componenţa blatului cu făină de migdale de la Solaris . Blatul a ieşit un pic mai crocant decât de obicei, dar bucățelele minuscule de migdale i-au dat o aromă deosebită 🙂

Tartă cu mere

Cum se face tarta cu mere şi smântână

Tartă cu mere

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tartă cu mere

Tartă cu mere şi smântână

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

blatul:

  • 100 g unt rece
  • 150 g făină
  • 50 g făină de migdale de la Solaris
  • 1 gălbenuş
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 2-3 linguri de apă rece

umplutura:

  • 4-5 mere Golden
  • scorțișoară (eu am ras capătul unui baton)
  • 200 g smântână
  • 100 ml de lapte
  • 3 linguri de zahăr pudră vanilat
  • 2 linguri de amidon

Instrucțiuni de preparare
 

  • Untul rece, tăiat cubulețe se amestecă cu gălbenuşul, zahărul pudră, făina, pudra de migdale și un praf de sare.
  • Amestecaţi cu o furculiţă până veți obține un aluat nisipos, sfărâmicios.
  • Adăugați 2 linguri de apă rece. Au rolul de a lega aluatul, veți vedea ca devine moale și elastic. În funcție de făina folosită, e posibil să mai fie nevoie de încă o lingură de apă, dar nu adăugați mai mult de atât.
  • Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru cel putin jumătate de oră.
  • Presărați făină pe blatul de lucru și întindeți aluatul cu sucitorul într-o foaie puţin mai mare decât forma de tartă. Folosiți-va degetele ca să ridicați aluatul și pe pereții formei.
  • Înţepaţi din loc în loc aluatul cu furculiţa. Dacă este nevoie, băgaţi tava la frigider cât timp vă ocupaţi de mere şi de sosul de smântână.
  • Tăiați merele felii subțiri, cam de ½ de centimetru și așezați-le circular peste aluat. Eu nu curat merele de coajă, dar dacă doriți, o puteți face.
  • Dați pe răzătoarea mică capătul unui baton de scorțișoară și presărați peste mere (sau puteţi folosi scorțișoară pudra)
  • Cele doua linguri de amidon se dizolva în laptele rece, apoi se adaugă împreună cu zahărul pudră peste smântână și se amestecă puţin ca să se omogenizeze compoziția. Trebuie să fie puţin lichidă, cam de consistenţa aluatului de clătite, pentru că amidonul se va umfla la fiert. Dacă vi se pare prea groasă, mai adăugați puţin lapte, apoi turnați compoziția cât mai uniform peste merele din tavă.
  • Băgați tarta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. E gata cam în 40-45 de minute, când marginile aluatului și merele sunt rumenite frumos.
  • Se feliază mai ușor când e rece. Evident că eu nu am avut răbdare. Mirosea mult prea bine și n-am rezistat! 🙂

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tartă cu mere

Notă: dacă nu doriţi să faceţi aluatul cu pudră de migdale, atunci puteţi folosi reţeta de aluat clasic de tartă. Click pe poza de mai jos:

Aluat clasic de tartă
Aluat clasic de tartă

Nu uitați că puteți printa rețeta de tartă cu mere şi smântână pentru a o avea la îndemână atunci când o preparați sau să o păstrați la colecție pentru mai târziu.

Poftă bună la tarta cu mere şi smântână!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de tarta frangipane cu mere
    Tartă frangipane cu mere, fără zahăr – un desert special și sănătos
  • rulada cu mere rase
    Ruladă cu mere rase - rețeta rapidă, într-o singură tavă
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Reteta prajitura cu mere si crema de vanilie
    Prăjitura cu mere și cremă de vanilie - rețetă simplă și delicioasă
20 shares

Comentarii

  1. Laura Stroe a zis

    ianuarie 05, 2016 at 3:25 pm

    Buna si la multi ani pe 2016. Acum am descoperit ,,bucate aromate" si voi incerca pt. Inceput aceasta tarta care se pare ca i inretesanta rau. I ti voi da de veste imediat ce o sa fie gata.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 05, 2016 at 3:29 pm

      Bine ai venit, Laura si la multi ani! Te astept cu impresii, sper sa iti placa tarta 🙂

      Răspunde
  2. Florina a zis

    octombrie 09, 2014 at 2:05 pm

    Am facut si eu tarta de mai sus folosind si faina de migdale ,mi-a placutttttttt!!!!!!, dar cel mai mult s-a bucurat baietelul meu de numai 2 si 9 luni.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 09, 2014 at 2:23 pm

      🙂 Florina, multumesc pentru feed back. Ma bucur ca v-a placut.

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    septembrie 10, 2014 at 11:32 am

    Am facut si eu o tarta cu mere si cu branza Cred ca iese tare buna si asa cu smantana. Imi imaginez ce miros mirosea bucataria ta cand ai copt-o 😉

    Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.