• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu mere

    Tartă cu mere şi smântână

    Publicat la 10 septembrie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Îmi era tare dor de tarta cu mere şi smântână pe care n-o mai făcusem de foarte mult timp. E foarte aspectuoasă şi nemaipomenit de bună. Merele dulci-acrişoare, aromate din belşug cu scorţişoară, contrastează frumos cu crema de smântănă dulce şi catifelată. Şi pentru că mi-a plăcut foarte tare aroma de migdale a tartei cu piersici şi cremă frangipane, m-am gândit cum să fac să le includ şi pe ele în reţetă. Cred că mi-a venit ideea cea mai bună, şi anume am înlocuit o parte din făina care intră în componenţa blatului cu făină de migdale de la Solaris. Blatul a ieşit un pic mai crocant decât de obicei, dar bucățelele minuscule de migdale i-au dat o aromă deosebită 🙂

    Tartă cu mere

    Cum se face tarta cu mere şi smântână

    Tartă cu mere

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tartă cu mere

    Tartă cu mere şi smântână

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    blatul:

    • 100 g unt rece
    • 150 g făină
    • 50 g făină de migdale de la Solaris
    • 1 gălbenuş
    • 50 g zahăr pudră
    • 1 vârf de cuţit de sare
    • 2-3 linguri de apă rece

    umplutura:

    • 4-5 mere Golden
    • scorțișoară (eu am ras capătul unui baton)
    • 200 g smântână
    • 100 ml de lapte
    • 3 linguri de zahăr pudră vanilat
    • 2 linguri de amidon

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Untul rece, tăiat cubulețe se amestecă cu gălbenuşul, zahărul pudră, făina, pudra de migdale și un praf de sare.
    • Amestecaţi cu o furculiţă până veți obține un aluat nisipos, sfărâmicios.
    • Adăugați 2 linguri de apă rece. Au rolul de a lega aluatul, veți vedea ca devine moale și elastic. În funcție de făina folosită, e posibil să mai fie nevoie de încă o lingură de apă, dar nu adăugați mai mult de atât.
    • Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru cel putin jumătate de oră.
    • Presărați făină pe blatul de lucru și întindeți aluatul cu sucitorul într-o foaie puţin mai mare decât forma de tartă. Folosiți-va degetele ca să ridicați aluatul și pe pereții formei.
    • Înţepaţi din loc în loc aluatul cu furculiţa. Dacă este nevoie, băgaţi tava la frigider cât timp vă ocupaţi de mere şi de sosul de smântână.
    • Tăiați merele felii subțiri, cam de ½ de centimetru și așezați-le circular peste aluat. Eu nu curat merele de coajă, dar dacă doriți, o puteți face.
    • Dați pe răzătoarea mică capătul unui baton de scorțișoară și presărați peste mere (sau puteţi folosi scorțișoară pudra)
    • Cele doua linguri de amidon se dizolva în laptele rece, apoi se adaugă împreună cu zahărul pudră peste smântână și se amestecă puţin ca să se omogenizeze compoziția. Trebuie să fie puţin lichidă, cam de consistenţa aluatului de clătite, pentru că amidonul se va umfla la fiert. Dacă vi se pare prea groasă, mai adăugați puţin lapte, apoi turnați compoziția cât mai uniform peste merele din tavă.
    • Băgați tarta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. E gata cam în 40-45 de minute, când marginile aluatului și merele sunt rumenite frumos.
    • Se feliază mai ușor când e rece. Evident că eu nu am avut răbdare. Mirosea mult prea bine și n-am rezistat! 🙂

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Tartă cu mere

    Notă: dacă nu doriţi să faceţi aluatul cu pudră de migdale, atunci puteţi folosi reţeta de aluat clasic de tartă. Click pe poza de mai jos:

    Aluat clasic de tartă
    Aluat clasic de tartă

    Nu uitați că puteți printa rețeta de tartă cu mere şi smântână pentru a o avea la îndemână atunci când o preparați sau să o păstrați la colecție pentru mai târziu.

    Poftă bună la tarta cu mere şi smântână!

    Din aceeași categorie

    • Reteta prajitura cu mere si crema de vanilie
      Prăjitura cu mere și cremă de vanilie - rețetă simplă și delicioasă
    • reteta chec turta dulce cu mere rase si nuci
      Chec turtă dulce cu mere rase și nuci - rețeta de turtă dulce la tavă
    • trei felii taiate de chec cu nuci
      Chec cu mere și nuci - rețeta de post explicată pas cu pas
    • tava cu opt pariziene pudrate cu zahar
      Cornuri cu mere și stafide. Rețeta de pariziene pufoase cu mere.

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Laura Stroe

      ianuarie 05, 2016 at 3:25 pm

      Buna si la multi ani pe 2016. Acum am descoperit ,,bucate aromate" si voi incerca pt. Inceput aceasta tarta care se pare ca i inretesanta rau. I ti voi da de veste imediat ce o sa fie gata.

      Răspunde
      • Iuliana

        ianuarie 05, 2016 at 3:29 pm

        Bine ai venit, Laura si la multi ani! Te astept cu impresii, sper sa iti placa tarta 🙂

        Răspunde
    2. Florina

      octombrie 09, 2014 at 2:05 pm

      Am facut si eu tarta de mai sus folosind si faina de migdale ,mi-a placutttttttt!!!!!!, dar cel mai mult s-a bucurat baietelul meu de numai 2 si 9 luni.

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 09, 2014 at 2:23 pm

        🙂 Florina, multumesc pentru feed back. Ma bucur ca v-a placut.

        Răspunde
    3. Claudia

      septembrie 10, 2014 at 11:32 am

      Am facut si eu o tarta cu mere si cu branza Cred ca iese tare buna si asa cu smantana. Imi imaginez ce miros mirosea bucataria ta cand ai copt-o 😉

      Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.