Aşa cum ştim deja, făina albă este obţinută prin procesarea suplimentară a bobului de grâu, ceea ce înseamnă că mai puţine vitamine şi minerale ajung în produsele care o conţin. Lucrurile sunt simple şi intuitive: cu cât mai puţină procesare, cu atât mai multe substanţe nutritive rămase la locul lor. Este ştiut faptul că făina integrală este mult gustoasă şi mai sănătoasă decât făina albă. Implicit, acest lucru este valabil şi în cazul pâinii, dar şi al pastelor făinoase.
Am avut ocazia să compar şi să mă conving şi eu de acest lucru atunci când prietenii de la Divella România mi-au trimis spre testare minunatele lor paste integrale pe care le-am asociat cu uleiul de măsline extravirgin şi cu sosul de roşii, de asemenea tot marca Divella. Cum s-ar spune, am avut un meniu aproape 100% italian şi tare ne-a mai plăcut. Dacă uleiul de măsline Divella îl folosesc constant de câteva luni şi poate că l-aţi văzut şi voi în multe dintre reţetele mele, cu sosul de roşii am făcut cunoştinţă abia acum şi a fost dragoste la prima degustare. Fără seminţe, gros, consistent şi cu un gust echilibrat, este special conceput să acompanieze de minune pastele italiene. Vă recomand să îl încercaţi şi voi, sunt convinsă că o să vă placă la fel de mult cum mi-a plăcut şi mie.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 2 porţii
- 300 g spaghete integrale
- 2 vinete micuţe sau una mare
- 250 ml sos de roşii
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 linguriţe de busuioc uscat
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- parmezan ras (opţional)
- sare (piper - după gust)
- frunze de busuioc proaspăt pentru decor
Instrucțiuni de preparare
- Se pun spaghetele la fiert în apă clocotită cu puţină sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Între timp ne ocupăm de vinete şi de sosul de roşii.
- Vinetele se taie rondele şi se frig pe ambele părţi pe un grill sau într-o tigaie antiaderentă. Eu am folosit un grill de teflon. Apoi se taie fiecare felie în sferturi.
- Usturoiul trecut prin presă se căleste 1 minut în 2 linguri de ulei de măsline extravirgin. Se adaugă sosul de roşii, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să dea 2-3 clocote.
- Înainte să îl luăm de pe foc, se adaugă busuiocul uscat, se amestecă sosul pentru ca acesta să îşi dezvolte aroma.
- Spaghetele se scurg de apa în care au fiert şi pentru mai multă savoare, asa fierbinţi cum sunt, le turnăm cam două linguri sănătoase de ulei de măsline şi amestecăm.
- Peste paste se adaugă sosul de roşii, cubuleţele de vinete şi se amestecă.
- Înainte de servire se decorează cu frunzuliţe proaspete de busuioc. Dacă nu ţineţi post şi nici vegetarieni nu sunteţi, puteţi adăuga parmezan ras după gust.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de spaghete integrale cu vinete şi usturoi pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
sanda a zis
Buna. F. bune aceste spaghete integrale. Mie imi plac mult, dar nu toti sunt obisnuiti. Multumesc de reteta. Pupici.
Iuliana a zis
Mulțumesc si eu pentru comentariu, Sanda. Arata grozav spaghetele tale. Pup!
Claudia a zis
Excelente pentru o zi de post! Si aratoase ca de obicei :p