• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Salam de biscuiţi de post

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 30 aug. 2019 · Publicată: 12 dec. 2014 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 5 comentarii
111 shares
Mergi la rețetă

Salam de biscuiţi de postReţeta asta chiar nu mai are nevoie de nicio prezentare sau cuvânt introductiv. Cu siguranţă nu este deloc nevoie să vă conving eu cât de bun este salamul de biscuiţi sau cât este de uşoară reţeta. La noi în familie acesta este unul dintre deserturile preferate, dar este prima dată când îl fac şi în varianta de post. Acum, după ce l-am încercat, pot depune mărturie că este la fel de delicios chiar dacă nu conţine unt şi lapte de vacă. Din fericire, avem variante de înlocuire a acestora pentru toate gusturile şi toate buzunarele. Ceea ce contează însă şi face diferenţa sunt celelalte ingrediente din componenţa reţetei. Nouă ne place ca salamul de biscuiţi să aibă multă nucă, multe stafide şi cel mai mult ne place aroma delicată pe care i-o dă nuca de cocos, aşa că i-am pus de toate din belşug.

Îmi era dor de sâmburii de caise pe care nu-i mai gustasem din copilărie şi tare m-am bucurat când i-am văzut în lista de produse de la Green Sense 🙂 Sâmburii de caise sunt foarte bogaţi în proteine, vitamine şi minerale şi în plus au o aromă specifică, care seamănă puţin cu cea a migdalelor. M-am felicitat că i-am folosit în această reţetă în locul miezului de nucă. Vă recomand să îi încercaţi şi voi, asta dacă vă puteţi abţine să nu-i ronţăiţi pe toţi până să ajungă în prăjituri 😀 Îi puteţi comada online de pe site-ul Green Sense, eu una nu i-am văzut nicăieri în altă parte.

Mod de preparare salam de biscuiţi de post

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salam de biscuiţi de post

Salam de biscuiţi de post

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 500 g biscuiţi de post
  • 100 g fulgi de cocos
  • 100 g sâmburi de caise (se pot înlocui cu nuci, migdale, alune, etc)
  • 100 g stafide brune
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 150 ml lapte vegetal (sau apă plată)
  • 50 g de margarină sau unt de cocos
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă de coajă de portocală măcinată
  • 1 sticluţă de esenţă de rom (sau vanilie dacă preferaţi)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Biscuiţii se mărunţesc fie cu mâna, fie la robot, fie acoperiţi cu un prosop curat şi folosind sucitorul, după cum vă este mai uşor. Pentru că am folosit biscuiţi Petit Beurre care sunt subţiri şi fragezi, eu i-am rupt cu mâna şi i-am lăsat bucăţi ceva mai mari, ştiind că se vor mai fărâmiţa când îi amestec şi se vor înmuia foarte uşor. Dacă folosiţi biscuiţi mai tari şi mai groşi, va trebui să îi mărunţiţi în bucăţele mai mici, iar o mică parte din ei, (mai puţin de un sfert din cantitatea totală) să îi daţi la robot sau prin maşina de tocat şi să îi faceţi pudră.
  • Stafidele se clătesc cu apă rece şi se pun la înmuiat in apă călduţă în care aţi adăugat puţină esenţă de rom.
  • Sâmburii de caise (sau nucile) se pun într-o tavă peste hârtia de copt şi se dau la cuptorul preîncălzit pentru 10-12 minute. Amestecaţi-i din când în când să nu se coacă uniform. Se lasă să se răcească apoi se mărunţesc la robot sau se trec prin maşina de tocat.
  • Punem la încălzit laptele vegetal (sau apa), împreună cu cacaoa, esenţa de rom şi zahărul. Încălzim şi amestecăm doar până se dizolvă zahărul, nu e nevoie ca laptele să fie fierbinte. Adăugăm margarina sau untul de cocos şi o lăsăm să se topească.
  • Amestecăm biscuiţii cu nuca de cocos, stafidele, coaja de portocală şi sâmburii de caise măcinaţi. Turnăm lichidul şi amestecăm energic să obţinem o compoziţie omogenă. Compoziţia trebuie să fie groasă, umedă, dar suficient de fermă încât să se poată modela cu uşurinţă şi să îşi păstreze forma. Dacă este prea uscată mai adăugaţi puţin lapte sau apă.
  • Pregătiţi pe masă o bucată de folie alimentară, răsturnaţi compoziţia peste folie şi îi daţi o formă cilindrică, de salam. Înveliţi salamul în folie. Strângeţi bine să nu rămână goluri, răsuciţi capetele şi îl daţi la frigider cel puţin 3-4 ore. De preferat ar fi să îl lăsaţi de seara până dimineaţa.
  • Desfaceţi folia, presăraţi salamul cu nucă de cocos, zahăr pudră sau nucă măcinată, la alegere. După cum vedeţi în poze, eu l-am îmbrăcat în nucă de cocos.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Salam de biscuiti

Dacă doriţi să folosiţi aceeaşi compoziţie cu fructe uscate şi biscuiţi într-un preparat pentru o masă mai festivă, vă puteţi inspira şi puteţi adapta gusturilor voastre reţeta de tort-cremă de biscuiţi, care este de asemenea delicioasă şi de mare efect.

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de salam de biscuiţi pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună la salam de biscuiţi de post!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
111 shares

Comentarii

  1. necula a zis

    martie 16, 2019 at 5:35 am

    Cele ''50 g cacao de bună calitate'' nu apar in reteta ....

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 16, 2019 at 9:28 am

      La punctul 4, se pune la fiert in laptele vegetal.

      Răspunde
      • Crenguta Andronic a zis

        noiembrie 27, 2022 at 5:53 pm

        Biscuiții petitbeure au unt. Trebuie biscuiți populari simpli.

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          noiembrie 27, 2022 at 6:31 pm

          Majoritatea au unt doar în denumire, pe etichetă au ulei de palmier sau margarină.

          Răspunde
  2. Claudia a zis

    decembrie 13, 2014 at 7:14 am

    Ei bine, sambrui de caise chiar ca nu am mancat pana acum. Neaparat trebuie sa ii testez si eu ca prea bine arata salamul tau de biscuiti 😉

    Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.