Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de post

Salam de biscuiţi de post

Publicat la 12 decembrie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

111 shares
Mergi la rețetă

Salam de biscuiţi de postReţeta asta chiar nu mai are nevoie de nicio prezentare sau cuvânt introductiv. Cu siguranţă nu este deloc nevoie să vă conving eu cât de bun este salamul de biscuiţi sau cât este de uşoară reţeta. La noi în familie acesta este unul dintre deserturile preferate, dar este prima dată când îl fac şi în varianta de post. Acum, după ce l-am încercat, pot depune mărturie că este la fel de delicios chiar dacă nu conţine unt şi lapte de vacă. Din fericire, avem variante de înlocuire a acestora pentru toate gusturile şi toate buzunarele. Ceea ce contează însă şi face diferenţa sunt celelalte ingrediente din componenţa reţetei. Nouă ne place ca salamul de biscuiţi să aibă multă nucă, multe stafide şi cel mai mult ne place aroma delicată pe care i-o dă nuca de cocos, aşa că i-am pus de toate din belşug.

Îmi era dor de sâmburii de caise pe care nu-i mai gustasem din copilărie şi tare m-am bucurat când i-am văzut în lista de produse de la Green Sense 🙂 Sâmburii de caise sunt foarte bogaţi în proteine, vitamine şi minerale şi în plus au o aromă specifică, care seamănă puţin cu cea a migdalelor. M-am felicitat că i-am folosit în această reţetă în locul miezului de nucă. Vă recomand să îi încercaţi şi voi, asta dacă vă puteţi abţine să nu-i ronţăiţi pe toţi până să ajungă în prăjituri 😀 Îi puteţi comada online de pe site-ul Green Sense, eu una nu i-am văzut nicăieri în altă parte.

Mod de preparare salam de biscuiţi de post

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salam de biscuiţi de post

Salam de biscuiţi de post

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 500 g biscuiţi de post
  • 100 g fulgi de cocos
  • 100 g sâmburi de caise (se pot înlocui cu nuci, migdale, alune, etc)
  • 100 g stafide brune
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 150 ml lapte vegetal (sau apă plată)
  • 50 g de margarină sau unt de cocos
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă de coajă de portocală măcinată
  • 1 sticluţă de esenţă de rom (sau vanilie dacă preferaţi)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Biscuiţii se mărunţesc fie cu mâna, fie la robot, fie acoperiţi cu un prosop curat şi folosind sucitorul, după cum vă este mai uşor. Pentru că am folosit biscuiţi Petit Beurre care sunt subţiri şi fragezi, eu i-am rupt cu mâna şi i-am lăsat bucăţi ceva mai mari, ştiind că se vor mai fărâmiţa când îi amestec şi se vor înmuia foarte uşor. Dacă folosiţi biscuiţi mai tari şi mai groşi, va trebui să îi mărunţiţi în bucăţele mai mici, iar o mică parte din ei, (mai puţin de un sfert din cantitatea totală) să îi daţi la robot sau prin maşina de tocat şi să îi faceţi pudră.
  • Stafidele se clătesc cu apă rece şi se pun la înmuiat in apă călduţă în care aţi adăugat puţină esenţă de rom.
  • Sâmburii de caise (sau nucile) se pun într-o tavă peste hârtia de copt şi se dau la cuptorul preîncălzit pentru 10-12 minute. Amestecaţi-i din când în când să nu se coacă uniform. Se lasă să se răcească apoi se mărunţesc la robot sau se trec prin maşina de tocat.
  • Punem la încălzit laptele vegetal (sau apa), împreună cu cacaoa, esenţa de rom şi zahărul. Încălzim şi amestecăm doar până se dizolvă zahărul, nu e nevoie ca laptele să fie fierbinte. Adăugăm margarina sau untul de cocos şi o lăsăm să se topească.
  • Amestecăm biscuiţii cu nuca de cocos, stafidele, coaja de portocală şi sâmburii de caise măcinaţi. Turnăm lichidul şi amestecăm energic să obţinem o compoziţie omogenă. Compoziţia trebuie să fie groasă, umedă, dar suficient de fermă încât să se poată modela cu uşurinţă şi să îşi păstreze forma. Dacă este prea uscată mai adăugaţi puţin lapte sau apă.
  • Pregătiţi pe masă o bucată de folie alimentară, răsturnaţi compoziţia peste folie şi îi daţi o formă cilindrică, de salam. Înveliţi salamul în folie. Strângeţi bine să nu rămână goluri, răsuciţi capetele şi îl daţi la frigider cel puţin 3-4 ore. De preferat ar fi să îl lăsaţi de seara până dimineaţa.
  • Desfaceţi folia, presăraţi salamul cu nucă de cocos, zahăr pudră sau nucă măcinată, la alegere. După cum vedeţi în poze, eu l-am îmbrăcat în nucă de cocos.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Salam de biscuiti

Dacă doriţi să folosiţi aceeaşi compoziţie cu fructe uscate şi biscuiţi într-un preparat pentru o masă mai festivă, vă puteţi inspira şi puteţi adapta gusturilor voastre reţeta de tort-cremă de biscuiţi, care este de asemenea delicioasă şi de mare efect.

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de salam de biscuiţi pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună la salam de biscuiţi de post!

👩‍🍳 Îți place genul acesta de rețete?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
111 shares

Comentarii

  1. necula a zis

    martie 16, 2019 at 5:35 am

    Cele ''50 g cacao de bună calitate'' nu apar in reteta ....

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 16, 2019 at 9:28 am

      La punctul 4, se pune la fiert in laptele vegetal.

      Răspunde
      • Crenguta Andronic a zis

        noiembrie 27, 2022 at 5:53 pm

        Biscuiții petitbeure au unt. Trebuie biscuiți populari simpli.

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          noiembrie 27, 2022 at 6:31 pm

          Majoritatea au unt doar în denumire, pe etichetă au ulei de palmier sau margarină.

          Răspunde
  2. Claudia a zis

    decembrie 13, 2014 at 7:14 am

    Ei bine, sambrui de caise chiar ca nu am mancat pana acum. Neaparat trebuie sa ii testez si eu ca prea bine arata salamul tau de biscuiti 😉

    Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți place genul acesta de rețete?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți place genul acesta de rețete?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x