Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Sărmăluţe din piept de curcan

Publicat la 27 decembrie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 3 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

2 shares
Mergi la rețetă

Sarmalute din piept de curcan

Reţeta asta de sarmăluţe e preferata mea. Sunt delicioase şi aromate de se topesc în gură şi la propriu şi la figurat. Nu sunt deloc grase şi noi obişnuim să le facem mai ales de sărbători, atunci când pe de o parte vrem meniu tradiţional, dar pe de altă parte toate mâncărurile sunt grase şi grele. Măcar sarmalele să fie mai dietetice un pic. Mai ales dacă aveţi copii micuţi sau părinţi care din diferite motive ţin regim, reţeta asta e foarte potrivită şi va fi pe gustul tuturor, vă asigur! 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Sarmalute din piept de curcan

Sărmăluţe din piept de curcan

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 piept de curcan de aprox. 1 kg
  • 100 g de orez
  • 2 cepe mijlocii
  • ½ de pahar de vin alb (poate fi şi roşu dacă nu aveţi alb)
  • mărar sau pătrunjel verde
  • 2 linguri de bulion
  • ½ de cutie de roşii pasate
  • 2 linguri de ulei
  • 500 ml de apă fiartă
  • sare (piper, boia de ardei după gust)
  • foi de viţă de vie în saramură sau proaspete

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă folosiţi frunze de viţă din saramură, acestea vor trebui să stea la desărat în apă călduţă cel puţin jumătate de oră. Dacă frunzele sunt proaspete, trebuiesc opărite în prealabil în apă cu sare, apoi lăsate la răcit.
  • Se toacă carnea la robot sau la maşina de tocat. Aşa cum am spus şi la reţeta de cârnati de casă, nu vă recomand să cumpăraţi carnea gata tocată, oricât de comod ar părea.
  • Se amestecă carnea tocată cu orezul spălat bine în mai multe ape, ceapa tocată cubuleţe mici, vinul şi bulionul. Adăugaţi verdeaţa tocată marunt şi potriviţi gustul de sare şi piper. Puteţi gusta puţin din compoziţie ca să vă daţi seama cât să puneţi.
  • Puneţi câteva frunze de viţă pe fundul craţiţei în care veţi fierbe sarmalele.
  • Puneţi câte o linguriţă cu vârf de compoziţie pe fiecare frunză de viţă, răsuciţi sarmalele cu capetele în interior ca să nu se desfacă şi aşezaţi-le circular într-o crăticioară, ca în poza de mai jos.
  • Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 160 de grade. Turnaţi apa fierbinte cu un praf de sare peste sarmale. Apa nu trebuie să depăşească sarmalele, ci dimpotrivă, să fie cu un deget mai jos decât nivelul lor. Acoperiţi-le cu o farfurie sau un capac şi daţi crătiţa la cuptor pentru 35-40 de minute până ce apa a scăzut cam la jumătate.
  • Amestecaţi într-un ibric roşiile pasate cu uleiul, un praf de sare şi puţin piper şi turnaţi sosul peste sarmale. Daţi din nou la cuptor, de data aceasta fără capac până când lichidul scade din nou şi primul strat de sărmăluţe începe să se rumenească.
  • Se servesc calde, cu smântână sau dacă le vreţi mai dietetice, cu iaurt.

Bine de știut:

Din cantităţile de mai sus mi-au ieşit 75 de sărmăluţe, depinde cât de mari le faceţi. Nu vă speriaţi că sunt prea multe. O parte din ele le puteţi congela pentru mai târziu. Se păstrează foarte bine chiar şi 2 luni şi sunt delicioase când le decongelaţi.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Sarmalute din piept de curcan

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de sărmăluţe din piept de curcan pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
2 shares

Comentarii

  1. Accesorii Auto a zis

    aprilie 08, 2015 at 1:26 pm

    Le iubesc! Ca tot vin Sarbatorile 🙂

    Răspunde
  2. parbrize a zis

    decembrie 30, 2014 at 6:08 pm

    de cand nam mai jucat sarmalute in foi de vita

    Răspunde
  3. Claudia a zis

    decembrie 27, 2014 at 8:13 pm

    Bune sarmalutele mai ales daca sunt din carne de curcan. Anul asta de Craciun eu am ales varianta traditionala, ce cu carne de porc. Cu toate astea o sarmaluta cu carne de curcan, de le tine nu as refuza acum 😉

    Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute

  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.