Orezul cu praz și ardei gras este o mâncare tare simplă, rapidă și gustoasă pentru meniul de post, dar nu numai. Dacă nu țineți post, puteți folosi unt în locul uleiului de măsline și supă de carne în locul celei de legume.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 2 porții
- 120 g orez cu bob lung
- 1 ardei gras de preferat roșu (eu am folosit ½ ardei roșu și ½ de ardei galben)
- 2 fire de praz
- 1 cățel de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 350-400 ml de supă caldă de legume (sau apă)
- coaja rasă de la o lămâie (opțional)
- sare și piper după gust
- un vârf de cuțit de turmeric
- pătrunjel verde
Instrucțiuni de preparare
- Curățăm prazul și îl tăiem rondele sau cuburi. La fel procedam și cu ardeiul gras, iar usturoiul îl trecem prin presă.
- Punem la încins uleiul de măsline într-un vas încăpător care să aibă și un capac potrivit. Călim pentru 2-3 minute prazul, ardeiul gras și usturoiul.
- Adăugăm orezul după ce în prealabil l-am spălat în 3-4 ape și îl lăsăm și pe el la călit încă 2 minute până devine sticlos, timp în care amestecăm bine să nu se lipească și să se acopere uniform cu ulei. tot acum adăugăm și coaja rasă de lămâie.
- Turnăm cam ⅓ din supa de legume fierbinte (sau apa), potrivim gustul de sare și piper, adăugăm turmericul, apoi lăsăm totul să fiarbă la foc mic, acoperit cu capac.
- Pe măsură ce orezul se umflă, adăugăm și restul de supă, câte puțin, nu toată deodată, amestecând de fiecare dată. Ar trebui să fie gata cam în 20 de minute, dar depinde și de orezul folosit.
- Este bun și cald, dar și rece, asezonat cu pătrunjel proaspăt.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de orez cu praz şi ardei gras pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstrati la colectia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
nikki a zis
Esti un exemplu pentru foarte multe din noi,bravo!!!!o gospodina desavarsita...sa ne incanti in continuare cu minunatele tale retete!!!!
Iuliana a zis
Multumesc, Nikki! Ma bucur ca iti plac retetele mele si te mai astept pe la mine 🙂
melania a zis
L-am facut chiar azi. Excelent!
Iuliana a zis
Ma bucur ca ti-a placut, Melania.
Claudia a zis
🙂 De cand ma gandesc sa fac o mancare cu praz si nu stiam ce. Buna idee cu orezul. Simplu, rapid si gustos. Poate incerc chiar maine reteta ta 😉