Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine

Publicat la 12 februarie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1298 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Astăzi am pentru voi o reţetă de tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine. Are blat de cacao şi o cremă uşoară de mascarpone cu frişcă naturală şi vişine. O combinaţie care mie mi s-a părut perfectă pentru orice sărbătoare.

Vişinele acrişoare parcă pun şi mai bine în valoare crema fină si mătăsoasă cu o aromă intensă de vanilie dată de extractul de vanilie făcut în casă.

Tort spirala cu crema de mascarpone si visine

În ciuda aparenţelor tortul spirală nu se face greu deloc, iar rezultatul este elegant şi deosebit.

Este una dintre rețetele de torturi festive pe care eu le fac cel mai des pentru că se face ușor și arată atât de frumos pe platou! Cel mai mult îmi place când degustătorii tortului meu, mă întreabă cu mirare cum am făcut de am pus blatul aşa vertical 😉

Tort spirala cu crema de mascarpone si visine

Am folosit la acest tort rețeta de bază pentru blat de ruladă cu cacao. Am obținut un blat pufos care nu are nevoie nici de praf de copt și nici de însiropare.

Atât pentru interiorul tortului, cât și pentru decor am folosit rețeta mea rapidă de cremă de mascarpone cu frișcă și vișine.

Crema aceasta se pregătește la rece, foarte simplu și ușor, este foarte fină și mătăsoasă, iar vișinele aduc un plus de prospețime în întregul tort!

După sezon și preferințe, puteți folosi și alte fructe pentru acest tort. Este minunat cu zmeură, căpșuni sau mure!

Alte rețete de tort asemănătoare

Ca alternativă la tortul spirală cu cremă de mascarpone şi vişine, veţi mai găsi pe site şi alte torturi cu fructe, delicioase şi usor de pregătit. Cu siguranţa unul dintre ele va fi pe gustul celor dragi vouă. Click pe pozele de mai jos pentru reţete:

  • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
    Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
  • Tort de biscuiti cu ciocolata
    Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată
  • Tort Medovik
    Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
  • Tort Tiramisu rețeta clasică
    Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur

Mod de preparare tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort spirala cu crema de mascarpone si visine

Tort spirală cu cremă de mascarpone și vișine

Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine elegant și delicios! Blat de cacao şi cremă cu mascarpone, frişcă naturală şi vişine.
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 2 hours hours
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 2 hours hours 20 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

blat - pentru o tavă de aprox. 30x40cm

  • 5 ouă (mari, XL)
  • 120 g zahăr tos
  • 2 linguri ulei
  • 100 g făină (tip 000)
  • 25 g cacao
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • un praf de sare

crema de mascarpone

  • aprox. 200 g vişine fără sâmburi (proaspete, congelate, din vișinată sau din compot )
  • 500 g mascarpone (la temperatura camerei)
  • 500 ml smântână pentru frişcă, min 32% grăsime (foarte rece)
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 200 g zahăr pudră

pentru decor

  • decor de ciocolată sau pesmet de cacao obținut din marginile blatului

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Se aprinde cuptorul la 180 de grade şi se aşează hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Gălbenuşurile, se mixează cu sarea, zahărul și vanilia până când își măresc volumul și se deschid la culoare.
  • Se adaugă uleiul în fir subțire și se încorporează tot cu mixerul.
  • Albuşurile se bat spumă tare până când nu mai cad de pe teluri.
  • Se încorporează spuma de albușuri în crema de gălbenușuri, amestecând ușor, cu un tel de mână.
  • Făina se amestecă cu pudra de cacao și se cern împreună peste amestecul de ouă, apoi se încorporează în aluat încet, cu telul în formă de pară sau cu o spatulă, cu mişcări de jos în sus.
  • Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și se nivelează. Se coace blatul timp de 15-20 de minute, apoi se scoate şi se lasă la răcit în tavă.
  • Se taie de jur împrejur marginile blatului, apoi se taie în 4 fâşii egale. După ce am îndepărtat marginile, blatul meu a avut 30 cm, deci mi-au rezultat 4 fâşii, de câte 7,5 cm fiecare.

crema de mascarpone

  • Dacă folosiţi vişine din compot, acestea trebuie lăsate într-o sită ca să se scurgă foarte bine de sirop înainte de a le pune în cremă.
  • Puneți într-un bol: mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și vanilia. Mixați până când crema se întărește și își păstrează bine forma.
  • Dați deoparte aprox. 350 g de cremă pe care o veți folosi la decor.
  • În crema rămasă se adaugă vişinele. Amestecaţi uşor cu o spatulă astfel încât să nu le zdrobiţi, dar să le distribuiţi în toată masa de cremă.

asamblare și decor

  • Întindeţi crema de mascarpone cu vișine peste cele 4 fâşii de blat într-un strat cât mai uniform.
  • Rulați prima fâșie și așezați-o vertical în mijlocul unui platou.
  • Începeţi să rulaţi a doua fâşie în jurul primei, formând o spirală mai mare şi continuaţi la fel cu toate fâşiile.
  • Ornaţi tortul cu crema păstrată la frigider, după inspiraţie şi îndemânare.
  • Lăsaţi tortul la frigider cel puţin 4 ore înainte de a-l tăia. E nevoie de acest timp pentru ca blatul să se înmoaie în contact cu crema.
Valori nutriționale
Tort spirală cu cremă de mascarpone și vișine
Valori per porție
Calorii
636
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
46
g
71
%
Colesterol
 
200
mg
67
%
Carbohidrați
 
47
g
16
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
35
g
39
%
Proteine
 
9
g
18
%
Vitamina A
 
1554
IU
31
%
Calciu
 
117
mg
12
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tort spirala cu crema de mascarpone si visine

Puteţi printa reţeta de tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
1298 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    februarie 12, 2016 at 10:55 am

    Wow! Ce mai pot zice? Ca tot zic ca vreau dar ajung prea tarziu ca sa mai si gust din bunatatile tale. :))))
    Ramane doar sa ma apuc de treaba ca sa il fac si eu singura desi... mai bine vin in vizita :p

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 12, 2016 at 4:47 pm

      Nee, mai bine fa-l tu si vin eu in vizita :))

      Răspunde
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x