• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Torturi

    Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur

    Publicat la 8 noiembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Rețeta clasică de tort Tiramisu. Cum se însiropează pișcoturile, cum se face crema de mascarpone pentru un Tiramisu rapid, elegant și delicios.

    Tort Tiramisu rețeta clasică

    Oare mai am ce spune despre Tiramisu sau deja toată lumea cunoaște foarte bine acest tort rapid și delicios? 🙂 Îndrăznesc să spun că la Tiramisu e ca la sarmale, fiecare cu rețeta lui. Am observat că se obișnuiește a se numi Tiramisu orice prăjitură sau tort fără coacere făcut cu fursecuri. Am văzut Tiramisu în fel și chip, chiar și cu pișcoturile înmuiate în compot, așa că orice e posibil 😀

    Eu am făcut chiar și o ruladă Tiramisu, a fost foarte bună, aspectuoasă și de mare efect.

    Rulada Tiramisu

    Uneori, fac și Tiramisu la pahar. Respect rețeta clasică, e la fel de delicios, doar modul de prezentare este altul. Poate veți dori să încercați și varianta aceasta.

    Tiramisu la pahar

    Cred că v-ar plăcea foarte mult și varianta de tiramisu cu căpșuni pe care o găsiți în varianta video mai jos:

    Firește, Tiramisu clasic, așa cum îl fac italienii e doar unul, iar de savoarea lui unică ne putem bucura doar dacă îl preparăm corect, cu cafea, cu Amaretto, cu mascarpone și îl presărăm cu o cacao bună.

    Tort Tiramisu rețeta clasică

    Rețeta originală de Tiramisu se face cu ouăle crude. Gălbenușurile se încorporează în mascarpone, iar albușurile se bat spumă și se adaugă și ele la cremă. L-am făcut de multe ori așa și iată că nu am pățit niciodată nimic.

    Vezi aici și rețeta de Tiramisu cu ciocolată și căpșuni.

    De la o vreme însă, am devenit și eu mult mai atentă și poate și mult mai fricoasă 😀 Oricum, dacă eu sunt dispusă, poate, să îmi asum riscuri, atunci când am musafiri, îl fac întotdeauna cu ouăle fierte la aburi pentru că nu vreau să cauzez probleme nimănui.

    • Cremă pentru Tiramisu cu ouă fierte
    • Cremă de mascarpone pentru Tiramisu

    Nu vă sfătuiesc nici pe voi să îl faceți cu ouă crude, decât dacă aveți o sursă verificată și sănătoasă de unde să luați ouăle. Eu una nu am altă sursă decât supermarketurile, așa că...asta e, le fierb pe baie de abur.

    Odată crema de ouă făcută, nu ne mai rămâne decât să înmuiem pișcoturile în cafea și să asamblăm tortul. La tortul de azi eu am pus 3 straturi de pișcoturi și 3 starturi de cremă. La Tiramisu, întotdeauna ultimul strat trebuie să fie de cremă și peste acesta se presară un strat de cacao.

    • Mod de preparare tort Tiramisu
    • Mod de preparare tort Tiramisu
    • Mod de preparare tort Tiramisu
    • Mod de preparare tort Tiramisu

    Pentru că am făcut acest tort Tiramisu cu ocazia unei sărbători de familie, am vrut să îi dau cât de cât un aspect mai festiv, așa că peste ultimul strat de cremă l-am decorat cu frișcă. Ar fi trebuit să folosesc un dui cu vârf rotund, dar cum nu am așa ceva, am folosit o formă de inox pentru rulouri. Nah, în bucătărie mai și improvizăm, nu-i asa? Vă încurajez, așadar să vă uitați bine prin sertare și să improvizați cu ce aveți la îndemână 🙂

    • Cum se decoreaza Tiramisu
    • Decorare Tiramisu

    Peste moțurile de frișcă am presărat un strat de cacao. Am folosit cacaoa de la Van Houten, preferata mea, cu o culoare minunată și un gust tare bun. Tiramisu e un tort cu foarte puține ingrediente, iar succesul lui constă tocmai în calitatea acestora.

    • Cacao pentru tort Tiramisu
    • Tort tiramisu pudrat cu cacao

    Mod de preparare tort Tiramisu

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tort Tiramisu rețeta clasică

    Tort Tiramisu

    5 from 5 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 45 minutes minutes
    Timp total: 45 minutes minutes
    Număr de porții: 8 porții
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    Am folosit o formă cu inel detașabil și diametrul de 18 cm

    • 21 buc pișcoturi de șampanie (în funcție de formă și de cum le așezați, poate fi nevoie de mai multe sau mai puține)
    • 4 ouă
    • 150 g zahăr tos
    • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon
    • 500 g mascarpone
    • 160 ml cafea Expresso rece
    • 2-3 linguri lichior Amaretto
    • 2 lingurițe de cacao

    opțional - pentru ornat

    • 200 ml smântână pentru frișcă (32% grăsime)
    • 1 plic zahăr vanilat Bourbon

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Începeți prin a face cafeaua și crema de ouă pentru că ambele au nevoie de un pic de timp de răcire.
    • După ce se răcește cafeaua, adăugați Amaretto.
    • Pentru cremă, mixați ouăle cu zahărul tos și cel Bourbon, apoi puneți vasul la bain marie, adică peste un alt vas în care fierbe apă. Crema nu trebuie să fiarbă, ci doar să se încălzească peste 70 de grade ca să se gătească ouăle. Amestecați continuu să nu se prindă de oală. Lăsați crema să se răcească.
    • Amestecați crema de ouă cu mascarpone.
    • Pregătiți forma de tort și vedeți cum așezați pișcoturile să încapă cât mai multe, eventual tăiați din ele dacă este cazul. Pregătiți dinainte pișcoturile pentru toate cele 3 rânduri.
    • Însiroparea pișcoturilor se face doar cu cafeaua rece, pentru că altfel acestea absorb prea multă cafea și se înmoaie prea tare. Ele trebuie să se însiropeze doar la exterior, iar la interior trebuie să rămână crocante. Se înmoaie pișcoturile în cafea foarte scurt, doar 1 secundă pe fiecare parte.
    • Însiropați și așezați pișcoturile de la baza tortului. Peste ele puneți ⅓ din cremă.
    • Peste cremă așezați încă un strat de pișcoturi trecute prin cafea. Din nou un ⅓ din cremă.
    • Încă un strat de pișcoturi și restul de cremă deasupra. În total sunt 3 straturi de pișcoturi și 3 de cremă.
    • Acoperiți forma cu o folie alimentară ca să nu se usuce crema de deasupra și dați tortul la rece pentru cel puțin 4 ore, dar cel mai sigur de seara până dimineața ca să aibă timp să se întărească bine și să își păstreze forma.
    • Treceți cu un cuțit cu lama subțire de jur împrejurul formei de tort, apoi îndepărtați inelul metalic.
    • Pudrați tortul cu cacao și e gata de servit. Tiramisu se pudrează cu cacao doar înainte de servire, altfel stratul de cacao absoarbe umiditatea din cremă și se crapă.
    • Opțional, dacă vreți să îi dați un aspect mai frumos, puteți să îl decorați cu un strat de frișcă și apoi să îl pudrați cu cacao. La fel de bine, puteți păstra de la început câteva linguri de cremă pe care să le folosiți la decor, în loc de frișcă.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Tort Tiramisu rețeta clasică

    Din aceeași categorie

    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
      Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci
      Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • sfaturi pentru deserturi reusite
      30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Blaga Lucia

      august 13, 2022 at 3:19 pm

      5 stars
      Probată.A ieși foaaarte bună!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        august 13, 2022 at 3:28 pm

        Mă bucur tare mult! Să vă fie de bine!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.