• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Lapte de cocos cu orez şi sos de zmeură

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 28 iun. 2024 · Publicată: 21 apr. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Un comentariu
75 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de lapte de cocos cu orez, cel puțin la fel de bună ca și cea clasică de orez cu lapte. Delicioasă și foarte ușor de făcut!

Orez cu lapte, mâncarea copilăriei noastre...cui nu-i place? Dar un orez cu lapte de cocos e ceva și mai bun, vă spun eu! Si dacă îl mai combini și cu sos de fructe e un desert de vis.

Sau cel puțin mie îmi place mai mult decât orezul cu lapte făcut după rețeta clasică. Aroma fină de cocos îmi răsfață papilele gustative într-un mod irezistibil. In plus, e și un desert ușor și rapid de făcut atunci când suntem în post sau dacă aveți un stil de viață vegan.

Lapte de cocos cu orez şi sos de zmeură

Dacă nu țineți post și preferați să faceți orezul cu lapte obișnuit, adică lapte de origine animală, vă las mai jos rețeta în format video, postată pe canalul de YouTube.

Mod de preparare lapte de cocos cu orez şi sos de zmeură

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Lapte de cocos cu orez şi sos de zmeură

Lapte de cocos cu orez şi sos de zmeură

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 conservă de lapte de cocos (400 ml)
  • 100 ml de apă
  • 200 g de orez
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă de extract de vanilie

pentru sos

  • 150 g zmeură
  • 1 lingură de zahăr

în plus

  • frunze de mentă proaspătă pentru decor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-o crăticioară punem la fiert zmeura împreună cu zahărul. Lăsăm să dea câteva clocote doar cât să se înmoaie fructele și să se lege putin sosul. Dăm deoparte până e gata și orezul.
  • Se pune la fiert laptele de cocos (inclusiv partea solidă din conservă) împreună cu 100 ml de apă și 2 linguri de zahăr.
  • Când laptele începe să clocotească se adaugă orezul spălat în prealabil. Lăsăm să fiarbă la foc mic pana când e gata orezul. Adăugăm extractul de vanilie şi omogenizăm.
  • Așezăm straturi alternante de orez și sos de zmeură și decorăm cu frunzulițe proaspete de mentă.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Eu am combinat orezul fiert în lapte de cocos cu un sos de zmeură pentru că acestea erau singurele fructe pe care le aveam în congelator la acel moment. Dar voi puteți face sosul din orice fructe vă plac sau din ce fructe de sezon aveți la îndemână: căpșuni, afine, mere, portocale, etc.

Vă puteți inspira și din rețeta de orez cu lapte și piure de gutui. Cine ar fi zis că gutuile merg așa de bine cu orezul? Ei, uite că merg de minune, numai să vă faceți curaj să încercați combinația!

Lapte de cocos cu orez şi sos de zmeură

Vă sfătuiesc ca pentru servire să folosiți de preferat forme transparente: cești, pahare, boluri, cupe de înghețată, orice aveți. Alternanța orezului alb ca neaua cu sosul de fructe, indiferent de culoarea lui, dă un efect vizual deosebit de apetisant 😉

Lapte de cocos cu orez şi sos de zmeură

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
75 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    aprilie 21, 2016 at 9:13 am

    Nu stiu cat de mult m-ar tenta orezul cu lapte dar sosul ala... nu imi pot lua ochii de la el 🙂

    Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.