Rețeta de lapte de cocos cu orez, cel puțin la fel de bună ca și cea clasică de orez cu lapte. Delicioasă și foarte ușor de făcut!
Orez cu lapte, mâncarea copilăriei noastre...cui nu-i place? Dar un orez cu lapte de cocos e ceva și mai bun, vă spun eu! Si dacă îl mai combini și cu sos de fructe e un desert de vis.
Sau cel puțin mie îmi place mai mult decât orezul cu lapte făcut după rețeta clasică. Aroma fină de cocos îmi răsfață papilele gustative într-un mod irezistibil. In plus, e și un desert ușor și rapid de făcut atunci când suntem în post sau dacă aveți un stil de viață vegan.
Dacă nu țineți post și preferați să faceți orezul cu lapte obișnuit, adică lapte de origine animală, vă las mai jos rețeta în format video, postată pe canalul de YouTube.
Mod de preparare lapte de cocos cu orez şi sos de zmeură
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 1 conservă de lapte de cocos (400 ml)
- 100 ml de apă
- 200 g de orez
- 2 linguri de zahăr
- 1 linguriţă de extract de vanilie
pentru sos
- 150 g zmeură
- 1 lingură de zahăr
în plus
- frunze de mentă proaspătă pentru decor
Instrucțiuni de preparare
- Într-o crăticioară punem la fiert zmeura împreună cu zahărul. Lăsăm să dea câteva clocote doar cât să se înmoaie fructele și să se lege putin sosul. Dăm deoparte până e gata și orezul.
- Se pune la fiert laptele de cocos (inclusiv partea solidă din conservă) împreună cu 100 ml de apă și 2 linguri de zahăr.
- Când laptele începe să clocotească se adaugă orezul spălat în prealabil. Lăsăm să fiarbă la foc mic pana când e gata orezul. Adăugăm extractul de vanilie şi omogenizăm.
- Așezăm straturi alternante de orez și sos de zmeură și decorăm cu frunzulițe proaspete de mentă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Eu am combinat orezul fiert în lapte de cocos cu un sos de zmeură pentru că acestea erau singurele fructe pe care le aveam în congelator la acel moment. Dar voi puteți face sosul din orice fructe vă plac sau din ce fructe de sezon aveți la îndemână: căpșuni, afine, mere, portocale, etc.
Vă puteți inspira și din rețeta de orez cu lapte și piure de gutui. Cine ar fi zis că gutuile merg așa de bine cu orezul? Ei, uite că merg de minune, numai să vă faceți curaj să încercați combinația!
Vă sfătuiesc ca pentru servire să folosiți de preferat forme transparente: cești, pahare, boluri, cupe de înghețată, orice aveți. Alternanța orezului alb ca neaua cu sosul de fructe, indiferent de culoarea lui, dă un efect vizual deosebit de apetisant 😉
Poftă bună!
Claudia a zis
Nu stiu cat de mult m-ar tenta orezul cu lapte dar sosul ala... nu imi pot lua ochii de la el 🙂