Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de post

Budincă de tapioca cu vişine

Publicat la 18 iulie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 10 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

735 shares
Mergi la rețetă

Tapioca suna aşa, exotic, și într-un fel chiar aşa este. Vine la noi tocmai din Brazilia şi este de fapt un amidon extras din  rădăcina unei plante numită manioc. Noi o găsim la magazinele naturiste în general la pungi de 500 g sub formă de perluţe. E foarte spornică şi nu e deloc scumpă.

Budincă de tapioca cu vişine

Dacă nu aţi încercat încă tapioca, să ştiţi că seamănă la gust oarecum cu orezul foarte bine fiert. Budinca de azi e cam ca atunci când mănânci orez cu lapte cu dulceaţă de vişine. Doar că tapioca, spre deosebire de orez sau griş, are un conţinut caloric mic, ajută digestia şi nu conţine gluten. Aşa că este un desert perfect dacă sunteţi la dietă, cu condiţia desigur, să aveți grijă cu ce o îndulciţi. Eu nu sunt la dietă (nu că n-ar trebui să fiu 😀 ) aşa că am îndulcit budinca cu zahăr.

M-am gândit că cel mai bine ar merge budinca de tapioca cu câteva vişine, că tot e sezonul lor. Aşa că m-am pus pe scos sâmburi şi am făcut un sos rapid cu care le-am împrietenit la cataramă 🙂

Budincă de tapioca cu vişine

Mod de preparare budincă de tapioca cu vişine

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Budincă de tapioca cu vişine

Budincă de tapioca cu vişine

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 3
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

sosul de vişine

  • 300 g vişine cântărite fără sâmburi
  • 100 g zahăr
  • 5 g gelatină

budinca

  • 100 g perle de tapioca
  • 400 ml de apă
  • 400 ml de lapte (poate fi şi lapte vegetal)
  • 100 g zahăr
  • 2 linguriţe de extract de vanilie

Instrucțiuni de preparare
 

sosul de vişine

  • Punem vişinele la fiert împreună cu zahărul şi 1 lingură de apă. Lăsăm să dea câteva clocote până când vişinele se înmoaie putin, dar rămân totuși întregi, iar zahărul se dizolvă.
  • Hidratăm gelatina şi o topim aşa cum scrie pe pachet, apoi o turnăm peste sosul de vişine. Turnăm sosul în pahare şi lăsăm paharele deoparte la răcit. Pentru un aspect mai interesant, așezați paharele pe un suport care să le mențină înclinate. Eu le-am fixat în niște castronele, dar puteți folosi și un cofrag de ouă, de exemplu.

budinca

  • Punem tapioca la fiert la foc mediu. În scurt timp va începe să absoarbă apa şi să se îngroaşe până ajunge aproape la consistenţa unei mămăligi gelatinoase. Trebuie amestecată foarte des, să nu se lipească de fundul vasului.
  • Răsturnăm tapioca fiartă într-o strecurătoare deasă şi clătim perlele cu apă rece până când scăpăm de toată gelatina formată în jurul lor şi ne rămân doar pelele, curate şi translucide.
  • Punem perlele înapoi în vas şi turnăm laptele, zahărul şi extractul de vanilie. Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând continuu până când budinca ajunge la consistenţa dorită. Trebuie să aveţi în vedere că şi după fierbere tapioca va mai absorbi lichid şi budinca se va întări, chiar dacă acum pare fluidă.
  • Turnăm budinca în pahare, peste sosul de vişine şi lăsăm desertul să se răcească complet înainte de servire.
  • Decorăm cu vişine şi frunzuliţe de mentă proaspătă.
  • Se păstrează la frigider.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Eu folosesc extract de vanilie făcut de mine, acasă. E 100% natural, mult mai ieftin şi mult mai bun decât orice esenţă aţi putea să cumpăraţi din comerţ. Găseşti reţeta aici: extract (esenţă) de vanilie home-made.

Extract (esenţă) de vanilie
Extract (esenţă) de vanilie

Budincă de tapioca cu vişine

Poftă bună la budincă de tapioca cu vişine!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
735 shares

Comentarii

  1. doina a zis

    iulie 19, 2016 at 12:26 pm

    Foarte gustoasa si sanatoasa. Eu am avut primul contact cu tapioca cand am primit un pachet de la ginerele meu care e din Camerun. Ei o cultiva langa casa si o folosesc cel mai mult pe post de gelatina sau amidon . Este un liant foarte bun.pentru preparatele culinare. Si mie imi place cel mai mult cu lapte si deferite topinguri.Felicitari nu am vazut multe retete cu tapioca pe net.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 19, 2016 at 3:36 pm

      Deci tu ai tapioca originala de la mama ei! 🙂 Am vazut si eu o reteta de tarta la care se folosea tapioca sa absoarba apa din fructe, stii cum punem noi pesmet, asa se punea in acea reteta tapioca. Foarte interesant, o sa incerc si eu.

      Răspunde
  2. Laura C. a zis

    iulie 18, 2016 at 9:52 am

    Pentru un bebelus de 8 luni? Tot asa? In lapte?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 18, 2016 at 7:55 pm

      Eu n-am mai avut bebelus de acum...24 de ani :))
      Dar da, cu lapte, de ce nu?

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    iulie 18, 2016 at 9:43 am

    Spre rusinea mea... recunosc ca nu am mancat tapioca pana acum. Dar la nevoie stiu unde sa gasesc o reteta 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 18, 2016 at 7:54 pm

      Sa o incerci, cred ca i-ar placea lui Cris 🙂

      Răspunde
  4. Tatiana a zis

    iulie 18, 2016 at 9:26 am

    Reteta buna si pentru copii, eu le dau tapioca de la 1 an dar nu stiam cum se face cu fructe. Multumim.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 18, 2016 at 7:53 pm

      Cu fructe s-ar putea sa le placa si mai mult 🙂

      Răspunde
  5. Simona a zis

    iulie 18, 2016 at 9:06 am

    Inca o reteta care imi place si vreau sa o fac daca gasesc tapioca pe la noi (locuiesc in Belgia). Visine am congelate, sper sa mearga. Felicitari pentru blog imi place mult.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 18, 2016 at 7:52 pm

      Sper sa gasesti tapioca si in Belgia. Reteta se poate face si cu visine congelate.

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.