Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu

Publicat la 1 iulie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

89 shares
Mergi la rețetă

Azi vă povestesc despre o reţetă foarte simplă dar cu rezultat delicios. Ciupercile gratinate cu legume şi brânză tofu pot fi o masă sănătoasă, uşoară şi foarte gustoasă. Se pot pregăti pentru prânz sau cină într-o zi de post, dar merg de minune oricând, chiar şi ca aperitive pe o masă de sărbătoare sau când avem musafiri. Eu le fac de obicei seara, pentru cină, iar pe cele care mai rămân le luăm a doua zi la pachetul de la birou. Sunt perfecte, pentru că se încălzesc frumos la cuptorul cu microunde.

Ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu

Brânza tofu este mai puţin cunoscută şi apreciată la noi, dar este un aliment nelipsit de pe mesele asiaticilor. Procedeul de fabricare este oarecum similar cu cel pe care îl cunoaştem de la brânzeturile noastre tradiţionale, doar că se foloseşte laptele de soia care se încheagă folosind de obicei clorură de calciu.

Dacă nu aţi încercat încă tofu, să ştiţi că gustul său este foarte asemănător cu o brânză telemea mai slabă, doar textura aş zice că e puţin diferită. Este bogat în proteine şi fier şi are puţine calorii .

Poate v-ar plăcea să încercaţi şi reţeta de salată de spanac cu tofu crocant şi roşii cherry. E foarte uşoară, săţioasă şi gustoasă 🙂

Mod de preparare ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu

Ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 10 ciuperci Champignon cu pălăriile mari
  • 1 ardei gras (eu am avut roşu)
  • 2 roşii mari
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 g brânză tofu tăiată cubuleţe
  • 80 ml de ulei
  • sare şi piper după gust
  • ½ linguriţă de cimbru uscat sau proaspăt
  • pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se spală ciupercile şi se dau deoparte codiţele.
  • Ardeiul şi roşia şi codiţele ciupercilor se taie cuburi cât mai mici, iar usturoiul se trece prin presă. Se asezonează cu sare, piper şi cimbru după gust.
  • Se călesc legumele în ulei 2-3 minute doar până se înmoaie puţin iar la final dăm drumul şi cuburilor de tofu şi omogenizăm compoziţia.
  • Se unge cu puţin ulei o tavă care va merge la cuptor.
  • Se aşează pălăriile ciupercilor în tavă şi se umplu cu legumele călite.
  • Se dă tava la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade. Ciupercile gratinate sunt gata cam în 20-30 de minute.
  • Se servesc calde, presărate cu pătrunjel proaspăt tocat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Desigur, dacă nu vă place tofu sau nu ţineti post, puteți folosi orice altă brânză vă place: de la mozzarella sau gorgonzola care se vor topi delicios, până la vreo brânză maturată cu gust pregnant. Mai toate brânzeturile se asortează bine cu umplutura de roşii şi ardei gras.

Ca alternativă la reţeta de astăzi găsiţi pe blog şi o altă variantă: ciuperci umplute cu legume şi brânzeturi. Click pe poza de mai jos pentru a vedea reţeta:

Ciuperci umplute cu legume şi brânzeturi
Ciuperci umplute cu legume şi brânzeturi

Poftă bună la ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
89 shares

Comentarii

  1. Laura C. a zis

    iulie 01, 2016 at 11:30 am

    Dap! Le-as incerca!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 02, 2016 at 3:10 pm

      Sa-mi spui daca ti-ai placut! 🙂

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    iulie 01, 2016 at 9:42 am

    Mmm, cu branza tofu inca nu am incercat dar cred ca ies bune 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 02, 2016 at 3:10 pm

      In zilele de post sunt excelente cu tofu. In rest, branza mai buna ca a noastra, nu exista 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x