• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 7 dec. 2024 · Publicată: 1 iul. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
89 shares
Mergi la rețetă

Azi vă povestesc despre o reţetă foarte simplă dar cu rezultat delicios. Ciupercile gratinate cu legume şi brânză tofu pot fi o masă sănătoasă, uşoară şi foarte gustoasă. Se pot pregăti pentru prânz sau cină într-o zi de post, dar merg de minune oricând, chiar şi ca aperitive pe o masă de sărbătoare sau când avem musafiri. Eu le fac de obicei seara, pentru cină, iar pe cele care mai rămân le luăm a doua zi la pachetul de la birou. Sunt perfecte, pentru că se încălzesc frumos la cuptorul cu microunde.

Ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu

Brânza tofu este mai puţin cunoscută şi apreciată la noi, dar este un aliment nelipsit de pe mesele asiaticilor. Procedeul de fabricare este oarecum similar cu cel pe care îl cunoaştem de la brânzeturile noastre tradiţionale, doar că se foloseşte laptele de soia care se încheagă folosind de obicei clorură de calciu.

Dacă nu aţi încercat încă tofu, să ştiţi că gustul său este foarte asemănător cu o brânză telemea mai slabă, doar textura aş zice că e puţin diferită. Este bogat în proteine şi fier şi are puţine calorii .

Poate v-ar plăcea să încercaţi şi reţeta de salată de spanac cu tofu crocant şi roşii cherry. E foarte uşoară, săţioasă şi gustoasă 🙂

Mod de preparare ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu

Ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 10 ciuperci Champignon cu pălăriile mari
  • 1 ardei gras (eu am avut roşu)
  • 2 roşii mari
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 g brânză tofu tăiată cubuleţe
  • 80 ml de ulei
  • sare şi piper după gust
  • ½ linguriţă de cimbru uscat sau proaspăt
  • pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se spală ciupercile şi se dau deoparte codiţele.
  • Ardeiul şi roşia şi codiţele ciupercilor se taie cuburi cât mai mici, iar usturoiul se trece prin presă. Se asezonează cu sare, piper şi cimbru după gust.
  • Se călesc legumele în ulei 2-3 minute doar până se înmoaie puţin iar la final dăm drumul şi cuburilor de tofu şi omogenizăm compoziţia.
  • Se unge cu puţin ulei o tavă care va merge la cuptor.
  • Se aşează pălăriile ciupercilor în tavă şi se umplu cu legumele călite.
  • Se dă tava la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade. Ciupercile gratinate sunt gata cam în 20-30 de minute.
  • Se servesc calde, presărate cu pătrunjel proaspăt tocat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Desigur, dacă nu vă place tofu sau nu ţineti post, puteți folosi orice altă brânză vă place: de la mozzarella sau gorgonzola care se vor topi delicios, până la vreo brânză maturată cu gust pregnant. Mai toate brânzeturile se asortează bine cu umplutura de roşii şi ardei gras.

Ca alternativă la reţeta de astăzi găsiţi pe blog şi o altă variantă: ciuperci umplute cu legume şi brânzeturi. Click pe poza de mai jos pentru a vedea reţeta:

Ciuperci umplute cu legume şi brânzeturi
Ciuperci umplute cu legume şi brânzeturi

Poftă bună la ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas
  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
89 shares

Comentarii

  1. Laura C. a zis

    iulie 01, 2016 at 11:30 am

    Dap! Le-as incerca!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 02, 2016 at 3:10 pm

      Sa-mi spui daca ti-ai placut! 🙂

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    iulie 01, 2016 at 9:42 am

    Mmm, cu branza tofu inca nu am incercat dar cred ca ies bune 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 02, 2016 at 3:10 pm

      In zilele de post sunt excelente cu tofu. In rest, branza mai buna ca a noastra, nu exista 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.