Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

Publicat la 13 octombrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

950 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan. Răspunsuri la toate întrebările: sfecla fiartă sau coaptă? Cuburi sau rasă? Cât oțet și câtă sare?

Cu toate că sfecla se găseşte în piaţă toată iarna, până spre primăvară chiar, eu am pregătit totuşi 2 borcane de salată de sfeclă roşie cu hrean pentru că îmi place să le am la îndemână gata preparate. În timpul săptămânii nu am mereu timp pentru gătit, aşa că salata asta la borcan mă salvează de multe ori când nu am altă garnitură.

sfeclă roșie

Nu fac cantităţi mari, ci doar 2-3 borcane mari de 800 g. Când se termină, fac din nou. Şi se termină destul de repede pentru că ne place foarte mult şi cel puţin în perioada asta, când alte murături încă nu sunt gata, iar roşiile din piaţă încep să nu mai aibă niciun gust, baza noastră e salata de sfeclă roşie cu hrean. Merge aproape la orice "felul doi", indiferent că-i cu carne sau fără carne.

Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

Pentru că nu e chiar o conservă pentru iarnă şi nu avem obiceiul să ţinem borcanele de salată de sfeclă până la vară, la reţeta asta eu folosesc de cele mai multe ori suc de lămânie sau oţet de mere, de 5 grade şi nu oţet din vin de 9 grade aşa cum folosim de obicei la conserve. 

suc de lamaie sau otet

Atât sucul de lămâie, cât și oţetul de mere sunt mai slabe şi au un gust mai domol, mai aromat. Se potrivesc bine cu sfecla dulceagă şi cu hreanul. Dacă vreţi să faceţi o cantitate mai mare şi să păstraţi borcanele în cămară mai mult timp, atunci folosiţi oţetul de 9 grade.

Reţeta e foarte uşoară: începem prin a fierbe sfecla sau o coacem în cuptor, cum ne e mai uşor. Eu prefer varianta la cuptor în primul rând pentru că e mai gustoasă şi în al doilea rând pentru că s-a răcit vremea şi ador să fac orice la cuptor, să fie cald în bucătărie şi să miroasă a ceva bun. Iar sfecla coaptă miroase foarte fain.

Odată sfecla răcită, se taie felii, cuburi, sau se dă pe răzătoarea cu găuri mari, după cum doreşte fiecare. Uneori o rad, dar de cele mai multe ori o tai cuburi. Tot pe răzătoare am dat şi hreanul. Dacă aveți deja hrean în oțet la borcan și este încă proaspăt, iute și aromat, îl puteți folosi.

Găsiți pe canalul de YouTube rețeta video pentru hreanul la borcan. Foarte bun la multe mâncăruri de toamnă-iarnă 🙂

Am amestecat sfecla cu hreanul. Am amestecat oţetul cu sarea până când aceasta s-a dizolvat şi l-am turnat peste sfeclă. Am presărat câteva semințe de chimen, un fir de ulei de măsline, apoi am omogenizat şi am repartizat salata în borcane. Am capsat borcanele şi le-am trimis la frigider.

Să ştiţi că hreanul nu ne dă doar aroma sa specifică, ci acţionează ca un conservant alături de oţet. De aceea borcanele cu salată de sfeclă nu mai trebuiesc fierte suplimentar.

sfecla rosie taiata cuburi

Sunt reţete la care, pe lângă hrean, oţet şi sare se mai adaugă zahăr sau miere. Eu nu pun, dulceaţa naturală a sfeclei este suficientă pentru noi.

Mod de preparare salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

Vă las mai jos rețeta scrisă, pe care o puteți tipări dacă doriți să o păstrați în acest fel la colecția voastră de rețete.

La final veți găsi și rețeta în format video. Dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, o puteți face accesând acest link . Apăsați și clopoțelul pentru notificări și veți fi anunțați de câte ori apare ceva nou pe canal. Avem rețete noi de 2 ori pe săptămână, mereu utile și frumoase. Ar fi păcat să le pierdeți! 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour
răcire: 4 hours hours
Timp total: 5 hours hours 30 minutes minutes
Număr de porții: 2 borcane de 800 g
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 kg de sfeclă roşie
  • 1 rădăcină mică de hrean
  • 2 linguriţe de sare neiodată
  • 1 linguriță piper negru măcinat
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • aprox. 150 ml de suc de lămâie sau oţet de 5 grade
  • 2-3 linguri ulei de măsline

Instrucțiuni de preparare
 

  • Sfecla se spală şi se pune la fiert sau la copt, după cum doriţi. Dacă o faceţi la cuptor, e bine să o înveliţi în folie de aluminiu, se coace mai repede. E gata când furculiţa o străpunge cu uşurinţă.
  • Se lasă sfecla la răcit, se curăţă de coajă, apoi se taie felii, cuburi sau se dă pe răzătoarea cu găuri mari.
  • Se dă şi hreanul pe răzătoare şi se amestecă cu sfecla. Sau puteți folosi 3-4 lingurițe de hrean deja pus la borcan.
  • Se pune sarea, sucul de lămâie sau oțetul, semințele de chimen și uleiul de măsline. Amestecăm să omogenizăm salata.
  • Se pune salata în borcane, se pun capacele şi se păstrează în cămară la loc răcoros sau la frigider până la servire.
  • Salata de sfeclă rezistă astfel la frigider până la 2 săptămâni datorită hreanului care este un foarte bun conservant natural.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
950 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    octombrie 13, 2016 at 9:50 am

    La cat e de buna ce sa mai pastrezi in camara? :))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 13, 2016 at 10:46 pm

      Chiar acum am alta sfecla la copt in cuptor 🙂

      Răspunde
      • Maria a zis

        octombrie 29, 2018 at 10:59 pm

        Cat se lasa la copt in cuptor ?
        Multumesc

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          octombrie 29, 2018 at 11:05 pm

          Depinde cât de mare este sfecla. Eu pun mai multe într-o tavă și le acopăr cu folie de aluminiu. Uneori le înfășor pe fiecare în folie, depinde cum îmi încap în tavă. Le țin cam 30-45 de minute, până când intră ușor furculița în sfeclă.

          Răspunde
  2. Mihaela Damaceanu a zis

    octombrie 13, 2016 at 9:13 am

    O bunatate de aliment si o comoara pentru organism. Si se mai prepara si simplu, asa ca este foarte buna la bucataria omului. Am facut si luni seara si aseara, garnitura la niste chiftelute, iar aseara la fasole batuta. Se mananca ca si painea calda la noi in casa, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Si nu-ti spun ca am uitat sa iau hrean si tot nu a ramas niciun stropulet.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 13, 2016 at 10:48 pm

      Vaiii, ce bine ca ai pomenit de chiftele! Esti o comoara! Pup! 😉

      Răspunde
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x