Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fursecuri

Bezele simple cu vanilie

Publicat la 24 noiembrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

93 shares
Mergi la rețetă

Aţi mâncat de curând bezele cumpărate de la vreo cofetărie, restaurant, supermarket, ceva? Am avut eu ocazia acum vreo 2 săptămâni la o aniversare. Nu mai mâncasem bezele de foarte mult timp şi am rămas şocată. Parcă mâncam un fel de cretă dulce! Horror! De frumoase erau frumoase, albe, impecabile, dar mă întreb din ce or fi făcute, că albuşuri nu cred să fi văzut!

Oricum, cu acea ocazie, dezbătând cu prietenii noștri problematica bezelelor m-am lăudat la lume că eu ştiu să fac bezele vanilate cu gust de bezea , nu de cretă. No, dacă m-am lăudat, apăi a trebuit să şi demonstrez prin fapte, că verba volant, bezeaua rămâne. Măcar în poze, că altfel s-au terminat demult!

Bezele simple cu vanilie

În teorie e super-simplu să faci bezele. Baţi albuşurile spumă, pui zahărul (de preferat zahăr pudră), baţi din nou şi cam asta e. Doar că trebuie să te mai ajute şi cuptorul. Să păstreze temperatura constantă, să ardă uniform, să nu-ţi facă spurprize neplăcute. Dacă aveţi un cuptor electric e perfect, veţi obţine bezele mai frumoase decât ale mele. Eu am un cuptor pe gaz care nu prea mă ajută la chestii sensibile şi delicate. Sau poate nu i-am dat eu de capăt încă, trebuie să îl testez mai mult, şi cu alte reţete de bezele 😉

Bezele simple cu vanilie

La deserturi de acest gen, eu folosesc pudră de vanilie Bourbon de la Vegis . Este un produs obţinut prin măcinarea păstăilor de vanilie şi care fiind o pudră, este uscată şi nu afectează textura albuşurilor, nu le înmoaie şi nu le umezeşte. Dacă nu aveţi pudră de vanilie, puteţi folosi în schimb seminţele unei păstăi de vanilie sau  zahăr pudră vanilat făcut în casă (click pentru reţetă).

Mod de preparare bezele simple cu vanilie

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Bezele simple cu vanilie - reţeta de bază

Bezele simple cu vanilie

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2 albușuri
  • 100 g zahăr pudră
  • un praf de sare
  • ½ linguriţă de pudră de vanilie
  • 1 linguriță oțet

Instrucțiuni de preparare
 

  • Încălzim cuptorul la 100 de grade şi pregătim o tavă în care aşezăm hârtie de copt.
  • Batem albuşurile cu un praf de sare până devin o spumă tare şi fermă care îşi păstrează perfect forma, nu cade de pe teluri şi nu cade nici din castron dacă îl întoarcem invers.
  • Adăugăm treptat zahărul şi mixăm până îl încorporăm pe tot, iar albuşurile devin lucioase. Adăugăm pudra de vanilie şi oţetul şi amestecăm cu o spatulă foarte încet, doar cât să le încorporăm.
  • Punem albuşurile într-un poş cu dui stelat şi formăm bezelele în tavă, peste hârtia de copt. Dacă nu aveţi poş şi dui, puneti grămăjoare de albuş folosind o linguriţă.
  • Coacem bezelele timp de 1.5 - 2 ore la 100 de grade, păstrând tot timpul uşa cuptorului întredeschisă. Sunt gata când sunt perfect uscate şi devin uşoare ca un fulg.
  • Lăsăm bezelele să se răcească în cuptor, apoi le desprindem cu grijă de pe hârtia de copt.
  • Păstraţi bezelele într-un loc uscat, pentru că atrag uşor umezeala.

Bine de știut:

Albuşurile pe care le folositi e bine să fie cât mai aproape de temperatura camerei, nu direct de la frigider şi de preferat nu de la cele mai proaspete ouă. Albuşurile un pic mai vechi se bat mai bine, înglobează mai mult aer.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Bezele simple cu vanilie

Poftă bună la bezele simple cu vanilie!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
93 shares

Comentarii

  1. marta a zis

    noiembrie 24, 2016 at 1:33 pm

    Si eu am cuptor pe gaz si-am facut bezele care au iesit foarte bine. Tin minte ca atunci cand am vrut sa le fac am tot cautat o reteta buna pe internet (cea din cartea de bucate de la mama nu era prea buna) si-am gasit una care mai avea un pas in plus: dupa ce albusurile erau batute bine cu zaharul si deveneau lucioase, se mai bateau cateva minute bune si la bain-marie (castronul pus deasupra unei cratite cu apa ce fierbe la foc mic), apoi se dadeau la o parte si iar se bateau putin, pana se racea compozitia. Aluatul isi schimba putin aspectul si consistenta, devine mai dens, mai elastic si lucios, iar bezelele isi pastreaza foarte bine forma si au un aspect neted.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 24, 2016 at 5:59 pm

      Clar, trebuie sa mai incerc si eu alte retete. Trebuie sa iasa bine si la cuptoarele cu gaz. Astea pe care le-am facut au fost bune, dar nu perfecte.

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    noiembrie 24, 2016 at 10:26 am

    Nu prea imi plac bezelele. Sunt prea dulci pentru gusturile mele dar una as fura de la tine pentru ca arata imbietor.
    P.S. Si eu am cuptor pe gaz. Motiv pentru care nici nu ma gandesc sa incerc sa fac acasa bezele. Deci felicitari pentru curaj 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 24, 2016 at 5:55 pm

      Da, multumesc! Ce curaj...am fost un pic kamikaze :))

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x