• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Sandviș de post cu chifteluţe din legume (fără gluten)

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 10 ian. 2019 · Publicată: 11 mart. 2017 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
52 shares
Mergi la rețetă

Să zicem că e dimineaţă, trebuie să pleci la serviciu, sau la şcoală. Sau în excursie. Nu ţi-ai pregătit nimic pentru pachet şi eşti deja în mare întârziere. Ei bine, cam cât de repede poţi face un sandviș de post cu chifteluţe din legume şi să mai fie şi fără gluten? Păi dacă ai pâinea fără gluten de la Schar, îl faci cam uite-aşa de repede:

sandvis de post cu chiftelute din legume

Fain, nu-i aşa? 🙂 Fiind în Postul Paştelui, eu am făcut un sandviş de post, cu chifteluţe din legume, salată verde şi roşii. Dacă nu ţineţi post şi nici vegani nu sunteţi, voi îl puteţi face în orice variantă doriţi: cu chifteluţe din carne, cu brânzeturi, chiar şi cu ouă. Important este dacă aveţi intoleranţă la gluten să fiţi atenţi la pâinea pe care o folosiţi. Fie o faceţi voi acasă, folosind una dintre făinurile pentru pâine de la Schar, fie o găsiţi gata făcută, feliată şi ambalată, tot la Schar.

Sandviș de post cu chifteluţe din legume

Am primit pentru testare pachetul cu pâine din fotografia de mai sus în cadrul campaniei "Gătim româneşte şi fără gluten cu Schar ". Cum tocmai îmi pregăteam pachetul pentru serviciu , m-am gândit că e cea mai bună ocazie să văd care-i treaba cu el. Şi m-a surprins chiar foarte plăcut! Pâinea e foarte gustoasă, are coajă groasă şi rumenă şi miez consistent dar aerat. A trecut şi testul prăjitorului de pâine, adică s-a prăjit repede şi frumos. E o pâine perfectă şi mă gândesc că cei care au intoleranţă la gluten au un mare ajutor în acest produs.

Cât despre varianta mea de sandviş de post, am folosit chifteluţe de post făcute din legume crude, date pe răzătoare, legate cu puţină făină (tot fără gluten) şi apoi prăjite în ulei. Voi scrie mai jos reţeta acestor chifteluţe, în cazul în care vreţi să urmaţi întrutotul exemplul meu de gustare.

Sandviș de post cu chifteluţe din legume

Mod de preparare sandviș de post cu chifteluţe din legume

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Sandviș de post cu chifteluţe din legume

Sandviș de post cu chifteluţe din legume (fără gluten)

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • pâine feliată fără gluten (de la Schar)
  • salată verde
  • roşii

pentru chifteluţe din legume

  • 1 morcov mare
  • 1 dovlecel
  • 1 felie de ţelină
  • 1 cartof
  • 1 ceapă micuţă
  • ½ ardei gras
  • ½ rădăcină de pătrunjel
  • un căţel de usturoi
  • 70-100 g de făină fără gluten de la Schar
  • sare şi piper după gust
  • mărar proaspăt tocat - opţional
  • ulei pentru prăjit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Toate legumele spălate şi curăţate de coajă după caz, se dau pe răzătoarea cu găuri mari, iar usturoiul se pisează sau se trece prin presă.
  • Dovlecelul ras, fiind "cea mai apoasă" legumă, se presară cu puţină sare, apoi se pune într-o sită şi se apasă cu palmele pentru a elimina excesul de apă, după care se amestecă cu restul legumelor.
  • Opţional puteţi adăuga tot acum mărar sau pătrunjel verde tocat foarte fin.
  • Se adaugă sare şi piper după gust, apoi o lingură de făină fără gluten care va absorbi apa lăsată de legume şi va ajuta la legarea compoziţiei. În funcţie de legumele folosite, e posibil să fie nevoie de un pic mai multă făină.
  • Se frământă compoziţia ca să se omogenizeze şi să se lege.
  • Lăsaţi compoziţia deoparte 10-15 minute, timp necesar pentru ca făina să absoarbă apa din legume. Nu vă aşteptaţi să se lege la fel de bine precum chifteluţele din carne, dar va fi suficient cât să le puteti da o formă.
  • Cu palmele uşor umede (sau unse cu foarte puţin ulei) se formează chifteluţe cât doriţi de mari, cât mai aplatizate ca să fim siguri că se vor coace şi legumele din interior.
  • Se dau chifteluţele prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Când sunt rumenite frumos, sunt gata.
  • Se scot pe un şervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Sunt bune şi calde, dar mai ales reci sunt excelente.
  • Le puteţi păstra 2-3 zile la frigider.

sandviş

  • Aşezaţi între două felii de pâine fără gluten: salata, felii de roşii şi chifteluţe din legume.
  • Serviţi sandvişul la micul dejun, prânz sau cină, sau ambalaţi-l şi luaţi-l la pachet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Alte reţete fără gluten din aceeaşi campanie:

  • Gulii pane făcute la cuptor
  • Biluţe din biscuiţi cu vişine
  • Eclere şi choux a la creme cu căpsuni

Vă reamintesc că puteţi găsi toate reţetele participante la această campanie, grupate într-un album pe Facebook (click aici).  Schar va premia una dintre persoanele care vor lăsa comentarii în albumul campaniei cu un pachet cu produse fără gluten. Aşadar, nu vă sfiiţi, dacă vreun preparat v-a făcut cu ochiul, votaţi-l printr-un simplu comentariu la fotografia din album! ?

Sandviș de post cu chifteluţe din legume

Poftă bună la sandvișul de post cu chifteluţe din legume!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
52 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.