Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Mâncare de spanac cu orez şi roşii – rețetă simplă și sănătoasă

Publicat la 5 aprilie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

320 shares
Mergi la rețetă

Citește rețeta în 5 minute

Mâncarea de spanac cu orez și roșii este o rețetă de post, ușor de pregătit, dar plină de arome. Se poate servi simplă, dar merge de minune și ca garnitură lângă ouă ochiuri sau o friptură fragedă. Rețeta aceasta are avantajul că este rapidă, iar ingredientele sunt accesibile și ieftine. În plus, e o metodă excelentă de a include spanacul în meniu, mai ales în sezonul lui.

Mancare de spanac cu orez si rosii proaspete

Deși este o rețetă de post , poate fi adaptată și pentru zilele obișnuite, adăugând un strop de smântână la finalul gătirii sau un ou fiert. Se poate savura atât caldă, cât și rece, iar a doua zi parcă e și mai bună, când aromele se întrepătrund și orezul absoarbe toată savoarea legumelor.

Pe blog găsiți și rețeta de mâncare de spanac cu usturoi, fără orez, pe care o puteți de asemenea pregăti în zilele de post.

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru 4 porții
  • Mod de preparare mâncare de spanac cu orez şi roşii
  • Cum se servește?
  • Cum se păstrează?
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete cu spanac pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru 4 porții

frunze de spanac proaspat
  • ~800 g spanac proaspăt – frunzele fragede sunt cele mai bune. Dacă folosiți spanac congelat, e nevoie de aproximativ 450 g. Dacă folosiți spanac congelat, îl adăugați direct în cratiță fără să-l opăriți.
  • 80 g orez – de preferat orez cu bob rotund, pentru că leagă mai bine sosul. Dacă vreți o variantă mai nutritivă, puteți folosi orez integral sau bulgur. În acest articol găsiți informații și valori nutritive pentru bulgur.
  • 1 ceapă mare – aduce dulceață și un plus de aromă.
  • ½ ardei gras – roșu, galben sau verde, pentru o notă ușor dulceagă.
  • 400 g roșii cărnoase (sau o conservă cu pulpă de roșii) – dacă e sezonul lor, roșiile proaspete sunt cele mai bune.
  • 50 ml ulei – de floarea-soarelui sau măsline, după preferințe.
  • sare și piper – după gust.
  • ½ linguriță de nucșoară măcinată (opțional) – pentru un gust ușor condimentat și rafinat.

Mod de preparare mâncare de spanac cu orez şi roşii

  1. Opărirea spanacului
    • Puneți la fiert 2 litri de apă cu 1 linguriță de sare.
    • Spălați spanacul în mai multe ape, apoi îl opăriți pentru 1 minut în apa clocotită.
    • Scoateți-l într-o sită, lăsați-l să se scurgă și răciți-l sub jet de apă rece.
    • Tăiați-l grosier sau lăsați-l întreg, după preferințe.
  2. Prepararea bazei aromate
    • Încingeți uleiul într-o cratiță și căliți ceapa tocată mărunt.
    • Adăugați ardeiul tăiat cuburi și căliți împreună până ceapa devine sticloasă.
  3. Gătirea orezului
    • Adăugați orezul spălat și amestecați-l 2-3 minute, până devine ușor translucid.
    • Turnați 500 ml de apă și lăsați să fiarbă la foc mic, cu capac, amestecând din când în când.
  4. Adăugarea spanacului și a roșiilor
    • Când orezul e aproape fiert, adăugați spanacul tocat, roșiile cuburi și nucșoara (dacă folosiți).
    • Potriviți gustul cu sare și piper.
    • Mai fierbeți câteva minute, până când scade lichidul și roșiile se înmoaie.

Cum se servește?

  • Ca fel principal, cu pâine proaspătă, pâine prăjită sau mămăliguță caldă.
  • Ca garnitură, alături de ouă ochiuri și brânză sărată.
  • Se potrivește și lângă friptură de pui, porc sau pește, gătite la air fryer, la cuptor sau la grătar.
  • Rece, pe post de salată sățioasă, cu un strop de lămâie și ulei de măsline.
Mancare de spanac cu orez si rosii proaspete

Cum se păstrează?

  • La frigider – în caserolă acoperită, rezistă 2-3 zile. Se poate reîncălzi ușor pe foc mic sau la microunde.
  • La congelator – se poate congela până la 2 luni, dar textura orezului poate deveni ușor moale după decongelare.

Întrebări frecvente

Pot face rețeta fără orez?

Da, puteți omite orezul și să obțineți un spanac cu roșii simplu.

Pot folosi orez brun la mâncarea de spanac cu orez?

Da, dar trebuie să măriți timpul de fierbere și cantitatea de lichid.

Pot face rețeta cu spanac congelat?

Da, dar se pune direct în cratiță, fără a-l opări în prealabil.

Alte rețete cu spanac pe care să le încercați

Dacă sunteți iubitori de spanac, atunci nici măcar nu e nevoie să vă conving de beneficiile lui pentru organism , ci doar să vă mai las câteva idei ca să îl includeți cu ușurință în meniu:

  • Placinta de post cu spanac
    Plăcintă de post cu spanac și orez - rețetă simplă și gustoasă
  • Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui
    Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui
  • Omleta la cuptor cu piept de pui si spanac_reteta
    Omletă la cuptor cu piept de pui și spanac
  • trei felii de burek cu brânză, spanac și kefir
    Plăcintă cu brânză, spanac și kefir - rețeta de burek cu spanac

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mancare de spanac cu orez si rosii proaspete

Mâncare de spanac cu orez şi roşii proaspete

Mâncare de spanac cu orez și roșii, rețetă simplă pentru post sau o masă sănătoasă. Descoperă pașii și trucurile pentru un preparat reușit!
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • ~800 g de spanac proaspăt (sau 450 g spanac congelat)
  • 80 g orez
  • 1 ceapă mare
  • ½ ardei gras
  • 400 g roşii mari, cărnoase (sau o conservă cu pulpă de roşii)
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sare şi piper după gust
  • ½ linguriţă de nucşoară măcinată - opţional

Instrucțiuni de preparare
 

Opărirea spanacului

  • Puneți la fiert 2 litri de apă cu 1 linguriță de sare.
  • Spălați spanacul în mai multe ape, apoi îl opăriți pentru 1 minut în apa clocotită.
  • Scoateți-l într-o sită, lăsați-l să se scurgă și răciți-l sub jet de apă rece.
  • Tăiați-l grosier sau lăsați-l întreg, după preferințe.

Prepararea bazei

  • Încingeți uleiul într-o cratiță și căliți ceapa tocată mărunt.
  • Adăugați ardeiul tăiat cuburi și căliți împreună până ceapa devine sticloasă.

Gătirea orezului

  • Adăugați orezul spălat și amestecați-l 2-3 minute, până devine ușor translucid.
  • Turnați 500 ml de apă și lăsați să fiarbă la foc mic, cu capac, amestecând din când în când.

Adăugarea spanacului și a roșiilor

  • Când orezul e aproape fiert, adăugați spanacul tocat, roșiile cuburi și nucșoara (dacă folosiți).
  • Potriviți gustul cu sare și piper.
  • Mai fierbeți câteva minute, până când scade lichidul și roșiile se înmoaie.
Valori nutriționale
Mâncare de spanac cu orez şi roşii proaspete
Valori per porție
Calorii
256
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
13
g
20
%
Carbohidrați
 
31
g
10
%
Fibre
 
6
g
25
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
8
g
16
%
Vitamina A
 
17709
IU
354
%
Calciu
 
199
mg
20
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Poftă bună la mâncare de spanac cu orez şi roşii proaspete!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
320 shares

Comentarii

  1. LAURA C. a zis

    aprilie 07, 2017 at 9:26 pm

    As incerca-o, e usoara, sanatoasa si cu ingrediente potrivite pt bebelusi.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 08, 2017 at 6:33 pm

      Da, e buna si pentru copii mai micuti, doar sa nu calesti ceapa si ardeii.

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x