E vremea spanacului proaspăt. Din fericire! Căci mai ales acum, la începutul primăverii, avem mare nevoie de o infuzie de verde proaspăt şi de cât mai multe vitamine.
Mâncarea de spanac e o mâncare veche de când lumea, nu e vreo invenţie de ultim moment. Cred că toate gospodinele o fac, într-un fel sau altul. Eu doar am vrut să vă arăt varianta mea, cu orez, dulce-acrişoară datorită roşiilor proaspete şi aromată cu un praf fin de nucşoară.
La nucşoară puteţi renunţa dacă n-o aveţi la îndemână sau nu vă place (cum, nu vă place nucşoara???). Să recunoaştem, spanacul fiert simplu, nu e chiar cine ştie ce, de aceea are nevoie de cubuleţele de roşii proaspete (ok, pot fi şi din conservă, mai ales dacă e o conservă de casă), care să-i dea un pic de gust fresh-acrişor.
Mod de preparare mâncare de spanac cu orez şi roşii proaspete
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 700-800 g de spanac proaspăt
- 80 g orez
- 1 ceapă mare
- ½ ardei gras
- 3 roşii cărnoase (sau conservă cu pulpă de roşii)
- 50 ml de ulei
- sare şi piper după gust
- ½ linguriţă de nucşoară măcinată - opţional
Instrucțiuni de preparare
- Punem la fiert o oală cu aprox. 2 litri de apă şi o linguriţă de sare.
- Spălăm spanacul în mai multe ape, apoi îl opărim în apa clocotită. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să se înmoaie.
- Lăsăm spanacul să se scurgă şi să se răcească, apoi îl tăiem în bucăţi mari sau îl putem lăsa întreg.
- Călim in uleiul încins ceapa tocată mărunt şi ardeiul tăiat cuburi până când ceapa se înmoaie şi devine sticloasă.
- Adăugăm orezul spălat şi îl lăsăm 2-3 minute, amestecând continuu, până devine uşor translucid.
- Adaugă, spanacul, sare, piper şi 500 ml de apă.
- Lăsăm să fiarbă la foc mic, cu capac, amestecând din când în când să nu se lipească orezul.
- Când orezul e aproape fiert, adăugăm roşiile tăiate cuburi (sau conserva), nucşoara măcinată (dacă folosiţi) şi mai lăsăm să dea câteva clocote până se înmoaie roşiile şi scade lichidul.
- Se serveşte cald sau rece, ca atare sau drept garnitură lângă ouă ochiuri sau friptură.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Poftă bună la mâncare de spanac cu orez şi roşii proaspete!
LAURA C. a zis
As incerca-o, e usoara, sanatoasa si cu ingrediente potrivite pt bebelusi.
Iuliana a zis
Da, e buna si pentru copii mai micuti, doar sa nu calesti ceapa si ardeii.