• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni




  • Prima pagină
  • Reţete
  • Despre
    • Autoarea blogului
    • Colaboratori
    • Politica Cookies
    • Politica de confidenţialitate
  • Resurse
    • eBooks gratuite
    • Articole utile
    • Reportaje, călătorii
  • Întreabă-mă
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
  • Aperitive
  • Supe şi ciorbe
  • Feluri de bază
    • Mâncăruri cu carne
    • Gata în 30 de minute
    • Rețete de post
    • Reţete cu peşte şi fructe de mare
    • Rețete vegetariene
    • Salate
    • Paste şi pizza
    • Tarte sărate
  • Deserturi
    • Checuri, cozonac, brioşe
    • Deserturi de casă
    • Deserturi de post
    • Fursecuri, biscuiţi, cornuleţe
    • Îngheţată şi deserturi la pahar
    • Prăjituri şi tarte
    • Torturi
  • Băuturi
  • Pâine de casă
  • Conserve
  • Cum se face?

Plăcintă cu spanac și orez – rețetă de post simplă și gustoasă

15 noiembrie 2019 by Iuliana Leave a Comment

Mergi direct la rețetă

Plăcintă cu spanac și orez, o rețetă simplă și gustoasă, potrivită în perioadele de post ortodox sau dacă v-ați decis să adoptați un stil de viață vegan sau vegetarian.

Plăcintă cu spanac și orez

Pentru că de astăzi începem Postul Crăciunului, m-am gândit să vă aduc o rețetă simplă și bună, așa cum v-am obișnuit că sunt toate rețetele mele de post.

Plăcinta cu spanac de astăzi, este minunată la prânz, la cină sau într-o caserolă pentru pauza de prânz de la serviciu. Umplutura e bogată și gustoasă, iar orezul o leagă suficient cât să stea la locul ei atunci când tăiem plăcinta. Foile devin crocante la copt și îmbracă delicios plăcinta noastră cu spanac și orez.

>>> Click aici pentru a vedea toate cele peste 100 DE REȚETE DE POST de pe blog <<<

Dacă vreți o comparație, plăcinta de azi e un fel de mâncare de spanac cu orez frumos ambalată în foi de plăcintă. Este la fel de ușor de făcut și la fel de gustoasă, dar eu prefer această prezentare pentru că e mai ușor de luat la pachet și merge mâncată și fără pâine.

Nu mai zic că are și un aspect mai frumos, o puteți servi cu încredere și unor musafiri veniți în vizită.

Plăcintă cu spanac și orez

Cam în aceeași idee am făcut mai demult și plăcinta cu spanac și ciuperci. Este tot o rețetă de post pe care vă recomand să o încercați. O găsiți cu un click pe fotografia de mai jos.

Plăcintă cu spanac și ciuperci (de post)

Dacă doriți, folosind aceeași umplutură și aceleași foi de plăcintă cumpărate, puteți face în loc de plăcintă, niște trigoane. Se fac la fel de ușor, dar parcă sunt mai spornice și se pretează mai bine să le servim la aperitiv. Pentru inspirație, vedeți și rețeta de trigoane cu ciuperci din fotografia de mai jos.

trigoane cu ciuperci

Mod de preparare plăcintă cu spanac și orez

Am copt plăcinta de post cu spanac într-o tigaie de fontă. Așa arăta când am scos-o din cuptor, era rumenită frumos și mirosea grozav, a ceva bun 🙂

Plăcintă cu spanac la tigaie

Mi-am pregătit întâi umplutura, din spanac, cu legume puțin călite și orez. Am uns tigaia cu ulei și am așezat câteva foi pe fundul acesteia, suprapuse în așa fel încât să îmi rămână marginile în afară cu care să pot acoperi plăcinta. Îmi pare tare rău că la acest pas nu am făcut o fotografie mai explicită, dar sunt convinsă că vă veți descurca de minune.

Am pus umplutura de spanac și am adus marginile foilor peste aceasta. Deasupra am pus alte câteva foi ale căror margini le-am decupat după forma tigăii și le-am ascuns de această dată sub plăcintă.

  • Placinta de post cu spanac
  • Placinta de post cu spanac

Am stropit ultima foaie cu ulei și am presărat semințe de susan alb și negru. Minunat! 🙂

Vă las și vouă mai jos rețeta în formatul pe care îl puteți salva sau îl puteți scoate la imprimantă pentru a-l avea la îndemână atunci când gătiți. Să îmi spuneți cum v-a ieșit, da? Post cu folos, vă doresc!

Placinta de post cu spanac
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Plăcintă cu spanac și orez

Preparare20 mins
Gătire40 mins
Timp total1 hr
Categorie: Feluri de baza
Porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbirnea

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă subțiri (eu am folosit doar 10 foi)
  • 1 pungă spanac frunze congelat (450 g)
  • 1 ceapă mijlocie
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 80 g de orez cu bob rotund
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • sare, piper, cimbru uscat – după gust

în plus

  • aprox. 30 ml ulei pentru uns foile
  • 1 linguriță semințe de susan alb și negru (sau alte semințe: negrilică, in, mac, dovleac, etc.)

Mod de preparare

  • Tăiați mărunt ceapa și ardeiul gras. Treceți usturoiul prin presă.
  • Căliți legumele de mai sus pentru câteva minute în ulei, doar cât să își dezvolte ceapa aroma și să devină sticloasă.
  • Adăugați orezul ales și spălat și puțină apă, apoi puneți spanacul congelat, sare, piper și puțin cimbru uscat, după gust.
  • Amestecați și adăugați din când în când câte puțină apă, pe măsură ce orezul se gătește. În total ar trebui să ajungeți cam la 220-250 ml de apă, dar depinde și de tipul de orez folosit.
  • Când orezul este gătit, umplutura este gata, trebuie doar să o lăsăm să se răcească puțin.
  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și pregătiți o formă care va merge la cuptor. Eu am folosit o tigaie de fontă cu diametrul de 26 cm. Ungeți forma cu ulei.
  • De obicei pachetele cu foi de plăcintă au cam 15 foi în interior. Eu am folosit 10 din cele 15 foi, cu restul de 5 foi am facut altceva (trigoane cu mere).
  • Foile trebuiesc ușor unse cu ulei înainte să le punem în formă. Folosiți o pensulă de bucătărie.
  • Așezați la baza formei 8 foi de plăcintă, în așa fel încât acestea să se suprapună doar pe jumătate în interiorul formei, iar marginile să rămână în exterior.
  • Turnați umplutura în formă și acoperiți cu marginile foilor de plăcintă.
  • Ungeți cu ulei și suprapuneți celelalte 2 foi de plăcintă rămase. Acoperiți cu ele plăcinta și ascundeți marginile în interior, sub plăcintă.
  • Ungeți foaia de deasupra cu puțin ulei și presărați semințele.
  • Dați plăcinta la cuptor pentru 35-40 de minute, până când este frumos rumenită deasupra.
  • Lăsați plăcinta să se răcorească puțin înainte să o tăiați. Este bună și când e caldă, dar nouă ne place mai mult rece.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!
Plăcintă de post cu spanac și orez

Filed Under: Rețete de post Tagged With: placinta cu spanac, placinta de post, retete cu spanac, retete de post, spanac

Previous Post: « Mere în pijama – rețeta de mere în aluat de clătite
Next Post: 5 checuri de post – mai bune decât cele cu ouă și lapte »

Reader Interactions



grup FB Bucate Aromate

Vrei să afli când apare o rețetă nouă?

Introdu adresa de email în caseta de mai jos și abonează-te




Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primary Sidebar

Bună,
Sunt Iuliana, gazda ta pe Bucate Aromate.
Îți multumesc pentru vizită. Sper să găsești în colecția mea de rețete inspirație pentru meniul familiei tale.
Dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici.






Descarcă de aici ebook-urile gratuite

eBooks gratuite pentru cititori

Footer

Cum se face?

Cum se face iaurtul de casă

Cum se face iaurtul de casă, simplu, cremos, 100% natural

sos bolognese

Sos bolognese pentru paste și lasagna (ragu bolognese)

Maia naturală pentru pâine de casă

Maia naturală pentru pâine de casă. Cum se cultivă de la zero, cum se păstrează.

Cum şi de ce să-ţi faci amestecul de musli acasă

Cum şi de ce să-ţi faci amestecul de musli acasă

sos de caramel sarat

Sos de caramel sărat – doar câteva ingrediente, gata în 10 minute

Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas

Cum se face frişca din smântână – reţeta pas cu pas

Vezi mai multe articole →

Etichete

afine ardei ardei gras bauturi racoritoare branza branza de vaci busuioc cacao caise capsuni carne de pasare carne tocata cartofi ciocolata cirese ciuperci desert cu iaurt dieta Dukan dovlecei frisca iaurt lamaie lapte legume maia naturala malai mascarpone mere miere nuci orez oua paste peste rosii scortisoara Selgros smantana solaris supa-crema unt usturoi vanilie vinete zmeura

Hai pe Instagram!

iuliana_bucate_aromate

🍝 Food blogger 📷 Photographer 📚 Historical books reader ✈️ Enthuziastic traveler.
🌺 Find me, my recipes and my photos at #bucatearomate

Iuliana Sbîrnea.
Instagram post 18083103061191190 Prăjitură cu glazură de ciocolată neagră și cremă de cocos. O rețetă de post numai bună pentru sărbătoriții zilei sau dacă vreți să îl ademeniți pe Moș Nicolae cu ceva bun ❤️⁠
-------***-------⁠
Am lăsat rețeta la profil. Abia aștept să văd cum v-a ieșit 🙂⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #desertcuciocolata #mosnicolae #desertdepost  #deserturi  #retetesimple #cegatimazi #vegan #diaryfree #veganz #veganworld #veganslife #instalife #coconut #delicious #eat #govegan #healthyfood #healthyrecipes #chocolate #coconutcream #veggiesmost #homemade #foodgasm #veganmeal #veganfoodideas #veganrecipeshare #healthyvegan #plantbasedlifestyle #healthyfoodideas
Instagram post 18083507632093064 După atâtea dulcegării, să mai facem, totuși, și ceva de mâncare, nu-i așa? 😁⁠
---------***---------⁠
Mâncare de mazăre cu morcovi pentru prânzul de azi. Foarte gustoasă, ușor dulceagă și cu sos bogat în care să întingi cu niște pâine proaspătă, de preferat făcută în casă 🙂⁠
---------***---------⁠
Găsesc că îi stă foarte bine în farfuriile delicate de la @pepco_ro ❤️⁠
---------***---------⁠
Și vouă vi se pare mâncarea mai apetisantă dacă e servită în farfurii frumoase sau numai eu sunt defectă? 😛⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #PEPCO #inspiratiePEPCO #retetazilei #retetevegane #retetesanatoase #retete #ceavemlapranz #mancareromaneasca #mancaresanatoasa #fotografieculinara #foodstyling #mancaruriromanesti #foodstagram #potatoesrecipe #ig_romania #fooddiary #easytocook #mancarebuna #instafood #infinity_foodlover #bon_app #still_life_gallery #storyofmytable #mycommontable #tv_stillife #goodfood #food52gram #foodphotography #recipeoftheday
Instagram post 18116802259016588 Cornulețe de post cu gem de prune și nuci. ⁠
Bune lângă o cafea, bune la desert, bune la pachet, bune oricând. Cu cât mai multe, cu atât mai bune 😋⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #cornulete #desert #deserturi  #retetesimple #micdejun #micdejunsanatos #cegatimazi #vegan #diaryfree #veganz #veganworld #veganslife #instalife #cookies #delicious #eat #govegan #healthyfood #healthyrecipes #strawberry #veggiesmost #homemade #foodgasm #veganmeal #veganfoodideas #veganrecipeshare #healthyvegan #plantbasedlifestyle #healthyfoodideas
Instagram post 17928251926330230 Trigoane crocante cu mere și nuci. ⁠
Ce repede se fac și ce repede dispar! ⁠
În plus, au beneficii 2 în 1: potolesc și pofta de dulce și pe cea de ronțăit 😁⁠
-------------***-------------⁠
Rețeta e pe blog și în link-ul de la profil. Poftă bună! ⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #desertcufructe #desertcumere #placintacumere #deserturi  #retetesimple #cevabun #dessert #cegatimazi #vegan #diaryfree #veganz #veganworld #veganslife #instalife #ig_romania #delicious #eat #govegan #healthyfood #healthyrecipes #apple #homemade #foodgasm #veganmeal #bloguriromanesti #blogculinar #blogcuretete #reteteromanesti #mancareromaneasca
Instagram post 17935579174326326 Eu fac parte din clubul ciudaților cărora le plac mai mult sarmalele și ardeii umpluți de post, decât cele cu carne. ⁠
Nah, ce să facem, trăim și noi, ciudații, cum putem, aici în patria sarmalelor! 😀⁠
-----------***-----------⁠
Cei din fotografie sunt umpluți cu orez și ciuperci. Buni de tot! Nu că i-am făcut eu, da' așa-s ei 😛⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #retetazilei #retetevegane #retetesanatoase #retete #ceavemlapranz #mancareromaneasca #mancaresanatoasa #fotografieculinara #foodstyling #mancaruriromanesti #foodstagram #potatoesrecipe #ig_romania #fooddiary #foodblogfeed #easytocook #mancarebuna #instafood #infinity_foodlover #bon_app #still_life_gallery #storyofmytable #mycommontable #tv_stillife #goodfood #food52gram #foodphotography #recipeoftheday #letseat
Instagram post 17990727064282597 Am venit să vă fac poftă de covrigi 😀⁠
Făcuți în casă, simplu și ușor, ca să fie pe săturate pentru tot familionul. Cu mac sau cu susan, după poftele tuturor.⁠
-----***-----⁠
Să vă las rețeta, să nu vă las rețeta, să vă las rețeta....hai, bine, fie, am lăsat-o la profil 😁⁠
-----***-----⁠
Have fun la împletit covrigi pufoși. Să mi-i arătați și mie, da? ⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #retete #retetesimple #covrigi #dincuptor #reteteromanesti #cegatim #onmytable #dough #pretzel #homemade #homebaked #eatingfortheinsta #inmykitchen  #dessertlover #ig_romania #fooddiary #easytocook #thecookfeed #hautescuisines #thekitchn #tv_stilllife #still_life_gallery #saveurmag #f52grams #storyofmytable #mycommontable #blogculinar #bloguriromanesti
Instagram post 17851082947718581 Ce să faci când nu mai știi ce să faci de mâncare? ⁠
Fă o tocăniță de ciuperci cu sos de roșii. ⁠
Fie că o mănânci cu mămăliguță sau cu pâine, tot bine va fi 😉⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #retetazilei #retetevegane #retetesanatoase #retete #ceavemlapranz #mancareromaneasca #mancaresanatoasa #fotografieculinara #foodstyling #mancaruriromanesti #foodstagram #potatoesrecipe #ig_romania #fooddiary #foodblogfeed #easytocook #mancarebuna #instafood #infinity_foodlover #bon_app #still_life_gallery #storyofmytable #mycommontable #tv_stillife #goodfood #food52gram #foodphotography #recipeoftheday #letseat
Instagram post 17941025569311507 Azi avem paste în meniu. Cu creveți și sos pesto. ⁠
Dacă vă plac pastele, sau creveții, sau pesto, în orice combinație de două câte două, cu siguranță vă vor plăcea și toate trei adunate la un loc și nu ar trebui să ratați rețeta asta 😀⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #blogculinar #cemancamazi #reteterapide #pastadish #schrimps# #hunger #tagiatelle #hereismyfood #inmykitchen #only_beautiful_food #bloguriromanesti #mycommontable #fooddiary  #pastaaifruttidimare #gamberi #foodphotography #healthyfood #healthyrecipes #dietfood #hautescuisines #foodstyling #recipeoftheday #thecookfeed #sometimesicancook #thiswomancook #cookingdiva #prawns #foodpost #foodpic⁠
Instagram post 17866897549549559 Covrigei cu telemea - cea mai rapidă rețetă pe care o știu. ⁠
Prima tavă iese din cuptor în 25 de minute. How cool is that! cum ar zice americanul 😁⁠
Durează mai mult să te duci la magazin să cumperi sticksuri pentru bere.⁠
Ca să par harnică în fața musafirilor, tot din același aluat mai fac și sărățele 😛 ⁠
⁠
Știu că vă tentează, așa că am lăsat rețeta la profil. ⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #retetazilei #retete #retetesanatoase #covrigei #ceavemlapranz #mancareromaneasca #mancaresanatoasa #fotografieculinara #foodstyling #mancaruriromanesti #foodstagram #snacks #ig_romania #fooddiary #foodblogfeed #easytocook #mancarebuna #instafood #infinity_foodlover #bon_app #still_life_gallery #storyofmytable #mycommontable #tv_stillife #goodfood #food52gram #foodphotography #recipeoftheday #letseat
Instagram post 18029052868235576 Azi avem rețetă nouă pe blog: o plăcintă de post cu spanac și orez. E simplă și gustoasă, excelentă la orice masă a zilei sau de luat la pachet.⁠
----------*** ----------⁠
Se poate face cu spanac proaspăt sau congelat. O punguță mică de spanac frunze congelat e suficientă.⁠
----------*** ----------⁠
E foarte bună și când e caldă, dar mie îmi place cel mai mult după ce s-a răcit bine, așa că am făcut-o de ieri pentru azi.⁠
----------*** ----------⁠
Ce ziceți, vă tentează? Rețeta o găsiți la profil. Poftă bună! 🙂⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #retetazilei #retetevegane #retetesanatoase #retete #ceavemlapranz #mancareromaneasca #mancaresanatoasa #fotografieculinara #foodstyling #mancaruriromanesti #foodstagram #spinachrecipe #ig_romania #fooddiary #foodblogfeed #easytocook #mancarebuna #instafood #infinity_foodlover #bon_app #still_life_gallery #storyofmytable #mycommontable #tv_stillife #goodfood #food52gram #foodphotography #recipeoftheday #letseat
Vezi mai multe fotografii Urmărește-mă pe Instagram

Categorii pe site

Arhivă

Colecții de rețete

checuri de post

5 checuri de post – mai bune decât cele cu ouă și lapte

retete cu gutui

Rețete cu gutui – 10 rețete deosebite, dulci și sărate

retete cu dovleac

10 rețete cu dovleac pe care să le faci toamna aceasta

10 retete cu prune

10 rețete cu prune – deserturi delicioase și ușor de făcut

Mai multe colecții aici →

Toate articolele(text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Bucate Aromate. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor, vedeți: Politica de utillizare cookie-uri

Copyright Bucate Aromate © 2019 · Website realizat de Artisan Web