Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Gustări

Salată de avocado cu sardine

Publicat la 24 mai 2017 de Iuliana Sbîrnea - 7 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

216 shares
Mergi la rețetă

Salată de avocado cu sardine, o reţetă la îndemâna oricui, simplă, rapidă şi foarte gustoasă.

Salata asta de avocado cu sardine e ruda un pic mai bogată a celebrului holy guacamole , sosul mexican de avocado a cărui reţetă o găsiţi deja pe blog. Compoziţia e cam aceeaşi, am adăugat în plus o cutie de sardine (merge şi cu ton). Chiar şi prezentarea am păstrat-o pentru că îmi place teribil să umplu la loc cojile alea goale de avocado.

Salată de avocado cu sardine

Despre cum se curăţă un avocado am scris două vorbe la reţeta de guacamole. Tot acolo am scris şi cum să alegeţi un avocado numai bun de folosit imediat. Dacă avocado e prea tare, va trebui să îl lăsaţi câteva zile să se coacă, eventual alături de câteva banane care i-ar grăbi procesul de coacere. Mărturisesc că nu am încercat faza cu bananele, nu ştiu să vă spun dacă e adevărată sau nu.

Eu în general am mare noroc la fructele astea, mereu le-am găsit coapte numai bine. Asta pentru că le iau din piaţă, nu de la supermarket. În piaţă, la tarabele care vând portocale, lămâi, banane şi alte fructe din astea care nu cresc pe la noi. Tot sunt vreo 4-5 tarabe din astea în piaţă, dacă nu mai multe, e imposibil ca la una din ele să nu găsiţi cel puţin un avocado moale, bun de folosit imediat. Poate vânzătoarele ştiu trucul cu bananele şi le ţin în apropiere, de aceea au mereu avocado copt? Uite că nu m-am gândit la asta până acum!

În rest, reţeta e simplă de tot, nu vă mai ţin de vorbă, că poate vreţi să vă apucaţi de treabă sau să plecaţi în piaţă după avocado! 🙂

Mod de preparare salată de avocado cu sardine

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salată de avocado cu sardine

Salată de avocado cu sardine

Salata asta de avocado cu sardine e ruda un pic mai bogată a celebrului holy guacamole, sosul mexican de avocado. Merge bine și cu o conservă de ton sau șprot.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 avocado
  • 1 conservă de sardine (sau ton (125 g))
  • 1 roșie
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 cățel de usturoi
  • suc de lămâie
  • pătrunjel proaspăt
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiem avocado în doua jumătăți pe lungime.
  • Zdrobim pulpa de avocado cu furculiţa şi imediat o stropim cu sucul de lămâie pentru că oxidează foarte uşor.
  • Tocăm mărunt ceapa şi roşia, iar usturoiul îl trecem prin presă. Dacă roşia e mai zemoasă, e bine să îndepărtaţi seminţele şi să folosiţi doar pulpa, altfel salata va fi prea moale.
  • Tocăm cât mai mărunt pătrunjelul, iar pestele din conserva îl mărunțim cu furculița sau cuțitul .
  • Amestecam toate ingredientele, condimentăm cu sare și piper după gust și umplem cu aceasta salată cojile goale de avocado.
  • Se servește imediat sau se păstrează la frigider maxim 4 ore.
Valori nutriționale
Salată de avocado cu sardine
Valori per porție
Calorii
206
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
13
g
20
%
Colesterol
 
89
mg
30
%
Carbohidrați
 
6
g
2
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
17
g
34
%
Vitamina A
 
335
IU
7
%
Calciu
 
255
mg
26
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Salată de avocado cu sardine

Poftă bună la salată de avocado cu sardine!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
216 shares

Comentarii

  1. Eva a zis

    ianuarie 12, 2018 at 10:32 am

    Bună ziua, îmi plac mult rețetele dvs. O idee- încercata de mine - dacă avocado e prea tare= puneți într-o pungă alături de un mar înțepat putin ici-colo - și în scurt timp aveți avocado numai bun de mâncat sau pregătit !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 12, 2018 at 11:02 am

      Multumim pentru idee, Eva! E foarte utila!
      Te mai astept pe la mine 🙂

      Răspunde
  2. Emilia Chiriac a zis

    decembrie 26, 2017 at 3:01 pm

    Craciun fericit va doresc, multa sanatate si toate cele bune. Sper sa va cunosc intr-o zi, mi-ar face placere.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 26, 2017 at 3:24 pm

      Imi cer scuze, desi mi-ati mai scris, eu abia acum am facut legatura cu numele 🙂
      Va multumesc mult pentru ca treceti pe aici si pentru mesaje! Cu siguranta ne vom cunoaste si eu imi doresc mult acest lucru. Sper sa ne aduca 2018 aceasta bucurie.
      Va doresc sarbatori fericite si numai bine intregii familii!

      Răspunde
  3. Emilia Chiriac a zis

    noiembrie 01, 2017 at 8:55 pm

    Am incercat reteta dumneavoastra. Este minunata si usor de preparat. Eu sunt mare amatoare de avocado. O sa mai incerc si alte retete. Cu timpul este o problema... O seara buna

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 01, 2017 at 8:59 pm

      Ma bucur mult că ti-a placut 🙂
      Off, da, lipsa timpului devine cea mai mare problemă a noastră...dar la mine găseşti multe reţete rapide care să te inspire.
      Te mai aştept cu drag pe la mine.

      Răspunde
  4. cristinatoth a zis

    mai 25, 2017 at 5:35 pm

    Avocado, in orice combinatie... de nerefuzat!

    Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x