Salată de avocado cu sardine, o reţetă la îndemâna oricui, simplă, rapidă şi foarte gustoasă.
Salata asta de avocado cu sardine e ruda un pic mai bogată a celebrului holy guacamole, sosul mexican de avocado a cărui reţetă o găsiţi deja pe blog. Compoziţia e cam aceeaşi, am adăugat în plus o cutie de sardine (merge şi cu ton). Chiar şi prezentarea am păstrat-o pentru că îmi place teribil să umplu la loc cojile alea goale de avocado.
Despre cum se curăţă un avocado am scris două vorbe la reţeta de guacamole. Tot acolo am scris şi cum să alegeţi un avocado numai bun de folosit imediat. Dacă avocado e prea tare, va trebui să îl lăsaţi câteva zile să se coacă, eventual alături de câteva banane care i-ar grăbi procesul de coacere. Mărturisesc că nu am încercat faza cu bananele, nu ştiu să vă spun dacă e adevărată sau nu.
Eu în general am mare noroc la fructele astea, mereu le-am găsit coapte numai bine. Asta pentru că le iau din piaţă, nu de la supermarket. În piaţă, la tarabele care vând portocale, lămâi, banane şi alte fructe din astea care nu cresc pe la noi. Tot sunt vreo 4-5 tarabe din astea în piaţă, dacă nu mai multe, e imposibil ca la una din ele să nu găsiţi cel puţin un avocado moale, bun de folosit imediat. Poate vânzătoarele ştiu trucul cu bananele şi le ţin în apropiere, de aceea au mereu avocado copt? Uite că nu m-am gândit la asta până acum!
În rest, reţeta e simplă de tot, nu vă mai ţin de vorbă, că poate vreţi să vă apucaţi de treabă sau să plecaţi în piaţă după avocado! 🙂
Mod de preparare salată de avocado cu sardine
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Salată de avocado cu sardine
Ingrediente
- 1 avocado
- 1 conservă de sardine (sau ton)
- 1 roșie
- 2 fire de ceapă verde
- 1 cățel de usturoi
- suc de lămâie
- pătrunjel proaspăt
- sare și piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Tăiem avocado în doua jumătăți pe lungime.
- Zdrobim pulpa de avocado cu furculiţa şi imediat o stropim cu sucul de lămâie pentru că oxidează foarte uşor.
- Tocăm mărunt ceapa şi roşia, iar usturoiul îl trecem prin presă. Dacă roşia e mai zemoasă, e bine să îndepărtaţi seminţele şi să folosiţi doar pulpa, altfel salata va fi prea moale.
- Tocăm cât mai mărunt pătrunjelul, iar pestele din conserva îl mărunțim cu furculița sau cuțitul .
- Amestecam toate ingredientele, condimentăm cu sare și piper după gust și umplem cu aceasta salată cojile goale de avocado.
- Se servește imediat sau se păstrează la frigider maxim 4 ore.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Poftă bună la salată de avocado cu sardine!
Eva a zis
Bună ziua, îmi plac mult rețetele dvs. O idee- încercata de mine - dacă avocado e prea tare= puneți într-o pungă alături de un mar înțepat putin ici-colo - și în scurt timp aveți avocado numai bun de mâncat sau pregătit !
Iuliana a zis
Multumim pentru idee, Eva! E foarte utila!
Te mai astept pe la mine 🙂
Emilia Chiriac a zis
Craciun fericit va doresc, multa sanatate si toate cele bune. Sper sa va cunosc intr-o zi, mi-ar face placere.
Iuliana a zis
Imi cer scuze, desi mi-ati mai scris, eu abia acum am facut legatura cu numele 🙂
Va multumesc mult pentru ca treceti pe aici si pentru mesaje! Cu siguranta ne vom cunoaste si eu imi doresc mult acest lucru. Sper sa ne aduca 2018 aceasta bucurie.
Va doresc sarbatori fericite si numai bine intregii familii!
Emilia Chiriac a zis
Am incercat reteta dumneavoastra. Este minunata si usor de preparat. Eu sunt mare amatoare de avocado. O sa mai incerc si alte retete. Cu timpul este o problema... O seara buna
Iuliana a zis
Ma bucur mult că ti-a placut 🙂
Off, da, lipsa timpului devine cea mai mare problemă a noastră...dar la mine găseşti multe reţete rapide care să te inspire.
Te mai aştept cu drag pe la mine.
cristinatoth a zis
Avocado, in orice combinatie... de nerefuzat!