Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Sos de caramel sărat - gata în 10 minute

Publicat la 22 mai 2017 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

3069 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta rapidă, explicată pas cu pas (video) pentru un sos de caramel sărat absolut delicios și foarte ușor de preparat din doar câteva ingrediente.

Am scris clar în titlu care e treaba cu acest sos pentru că sunt persoane pentru care caramelul sărat sună aşa, pretenţions şi dificil de făcut, încât renunţă înainte de a încerca măcar să afle despre ce e vorba. Ştiu asta de la o prietenă. Nu e prima dată când aflu că reţete care mie mi se par banale,  din seria "mai simplu de atât nu se poate", pe alţii îi inhibă.

sos de caramel sarat

Sosul de caramel sărat chiar e gata în 10 minute, cu maximă lejeritate. În plus, e una dintre acele reţete pe care pur şi simplu nu cred că le poţi greşi. Poate doar să scapi 3 linguri de sare sau să îl uiţi pe foc, altfel nu văd cum 😀

Dar dacă îi aloci cele câteva ingrediente şi cele 10 minute despre care îţi spuneam, îmi vei mulţumi pe veci! Pentru că acest sos de caramel sărat e tot ce poate fi mai bun pe lume. E de-li-cios! Cremos, aromat, nici prea dulce, nici prea sărat şi e bun practic la orice. Eu îl păstrez la frigider şi îl pun peste budinci, clătite, mere coapte, prăjituri cu ciocolată sau cu frişcă, îngheţată şi multe, multe altele după inspiraţia de moment. Ultima dată l-am folosit la reţeta de cupe cu cremă de ciocolată şi nuci pecan. Dacă îl ai în frigider, îţi vin şi idei de folosire, veţi vedea!

 Ţineţi minte: în 10 minute e gata! 🙂

sos de caramel sarat

Mod de preparare pentru reţeta de sos de caramel sărat

Mai jos, veți găsi și rețeta video pentru acest sos de caramel. Veți vedea acolo exact cât trebuie caramelizat zahărul și ce mici "explozii" se întâmplă după adăugarea fiecărui ingredient.

Click pe acest link pentru abonare la canalul de YouTube!

Uite de ce vă tot îndemn eu să vă abonați la canalul de YouTube! Pentru că lucrurile sunt mai ușor de arătat acolo. În plus, pe canal găsiți deja multe rețete frumoase și interesante și multe altele vor urma. Nu le ratați! ?

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

sos de caramel sarat

Sos de caramel sărat - doar câteva ingrediente, gata în 10 minute

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 200 de grame de zahăr
  • 2 linguri de apă rece
  • 90 de grame de unt (min. 80% grăsime)
  • 200 ml. smântână pentru frișcă (35% grăsime)
  • 10 g sare roz de Himalaya (sau altă sare de bună calitate)

opțional mai poți adăuga

  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță miere de albine

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-o crăticioară cu fund gros şi pereţi înalţi, puneţi zahărul la topit împreună cu cele 2 linguri de apă. Nu amestecaţi, doar mişcaţi din când în când cratiţa să se topească uniform zahărul.
  • Între timp punem şi frişca la încălzit (nu trebuie să fiarbă!)
  • Când zahărul a căpătat o culoare brună, frumoasă şi uniformă, adăugaţi untul şi amestecaţi rapid cu un tel.
  • După ce untul s-a topit, se trage cratiţa de pe foc şi se adaugă smântâna fierbinte. Amestecaţi energic cu telul. Compoziţia se va umfla, dar nu trebuie să vă speriaţi, e normal, se va calma imediat.
  • Adăugaţi sarea, mierea de albine şi extractul de vanilie - dacă le folosiți. Omogenizaţi şi lăsaţi sosul să se răcească complet, apoi îl puteţi transfera într-un borcan.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
sos de caramel sarat

PS: Reţeta o am de la Laura Laurenţiu şi dacă nici ea nu mai ştie să facă bunătăţi, atunci cine? 🙂

Spor la preparat sos de caramel sărat!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
3069 shares

Comentarii

  1. Anca a zis

    octombrie 22, 2018 at 12:04 am

    Este cel mai bun sos de caramel eveeeer. Miroase divin in bucatarie si gustul este spectaculos, o minuneeeee. Multumesc!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 22, 2018 at 6:16 am

      Dragă Anca, mă bucur mult că ți-a plăcut! Mulțumesc pentru mesaj! 🙂

      Răspunde
  2. Mirela a zis

    decembrie 20, 2017 at 8:59 pm

    Ce fac cu a doua lingura de apa?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 22, 2017 at 1:52 pm

      Pui ambele linguri de apa de la inceput, impreuna cu zahărul.

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    noiembrie 10, 2017 at 10:49 pm

    Smântână pt frisca cea tip Hopla sau smântână care nu e dulce?😘Arată fff bine...as
    vrea sa il incerc şi eu....si daca il fac dulce se poate adăuga la mascarpone ca sa fie o crema cu gust de caramel sau trebuie altceva. Mulțumesc frumos din suflet 😙😙😙

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 11, 2017 at 7:43 am

      Se foloseste smantana naturala pentru frisca, cu continut de grasime intre 30-35%. Ca marci, cauta in supermarketurile mari gen Carrefour, Selgros smantana ambalata la cutii UHT La Dorna, Olympus, Campus (asta o gasesti doar la Penny).
      Da, il poti combina cu mascarpone sau cu frisca ca sa obtii o crema caramel. Succes! 🙂

      Răspunde
  4. Tomina a zis

    noiembrie 03, 2017 at 10:38 am

    Se poate face nesărat, eliminând sarea?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 04, 2017 at 7:34 am

      Da, se poate face si fara sare.

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x