Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot

Publicat la 28 august 2017 de Iuliana Sbîrnea - 12 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

3170 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Vrei să faci un suc de roşii rapid, dar nu ai aparat special care să separe coaja și semințele? Ei bine, nici nu ai nevoie! Cu această rețetă poți să faci un suc de roșii rapid, fără conservanți, folosind orice aparat ai în bucătărie: robot, chopper, blender vertical sau un blender de mână.

Aceasta este rețeta mea de suc de roșii pe care o fac de peste 20 de ani și care nu a fermentat niciodată. Veți obține un suc de roșii concentrat, dens și cu o culoare vie și frumoasă. Sucul de roșii astfel obținut îl veți putea folosi toată iarna la supe, ciorbe, paste, tocănițe și mâncăruri de orice fel.

suc de rosii

Alte naţii poate nu ne-or înţelege de ce ne agităm noi românii atâta cu conservăraia de toamnă, dar alţii nu au nici bogăţia noastră vara, dar nu au nici viscolurile şi gerurile noastre iarna. Noi le avem pe amândouă şi cred că de aceea ne e atât de firească tradiţia de a închide aromele verii în sticle şi borcane. Nimic nu întrece mulţumirea şi mândria unei familii de oameni gospodari de a avea o cămară îmbelşugată, ordonată şi frumos pregătită pentru iarnă.

Suc de roşii rapid, 100% natural

Nici eu nu fac excepţie. La prima adiere de toamnă adulmecată în aer, mi-am luat coşul şi-am plecat la piaţă după provizii. Am luat roşii pentru suc şi alte legume pe care le-am ras sau le-am tocat după caz şi le-am pus la congelator.

Tot din piaţă am cumpărat şi sticle potrivite cu capace înfiletate, dar şi sare neiodată, cea fără de care nu există conserve şi murături. Am aruncat într-un an producţia de murături pentru că nu am folosit sare neiodată, aşa că de atunci suflu şi-n iaurt. Până nu văd eu cu ochii mei că scrie pe pungă textual: sare neiodată, grunjoasă pentru murături, nu mă liniştesc!

cos cu legume

Suc de roșii rapid

De ce am zis că e suc de roşii rapid? Păi pentru că este! 🙂

Eu nu stau să curăţ cojile de roşii şi să le aleg de seminţe. Nu văd de ce să arunc un sfert de roşie aiurea! Coaja tomatelor conține licopen , unul dintre cei mai puternici antioxidanți, e plină de vitamine, iar seminţele nu mă deranjează deloc, mai ales dacă am grijă să aleg pentru conserve roşii dintr-un soi cărnos, care au puţină zeamă şi puţine seminţe.

E drept că nici nu am maşină de tocat cu dispozitiv din acela special pentru sucul de roşii, dar nici nu-i simt lipsa şi nici nu vreau să mai încarc dulapurile şi cu aşa ceva. Robotul meu se descurcă perfect. Tai roşiile sferuri, le pun în vasul blenderului vertical (sau în cuva robotului şi folosesc cuţitul "S") şi le zăpăcesc acolo până nu mai rămâne nici urmă de coji sau seminţe.

Suc de roșii 100% natural, fără conservant

De ce am zis că e suc de roşii 100% natural ? Păi pentru că aşa este! 🙂

În afară de roşii şi puţină sare nu mai conţine absolut nimic. Dacă modul de preparare este corect, aşa cum vă povestesc mai jos, sucul ăsta nu are nevoie de nimic care să îl conserve şi rezistă foarte bine chiar şi mai mult de un an dacă aveţi un loc răcoros în care să îl păstraţi.

Sucul obţinut la blender, îl pun la fiert vreo 20-30 de minute (de când dă primul clocot), apoi îl torn în sticle şi îl sterilizez la bain marie. În funcţie de destinaţie îl fierb mai mult sau mai puţin. De data asta l-am lăsat mai apos, ca să îl putem bea şi ca atare dacă aşa dorim. Iarna un pahar de suc de roşii e raiul pe pământ! Uneori înainte de servire îi adaug busuioc şi seminţe de chia (vezi aici reţeta) şi obţin o adevărată bombă cu vitamine.

Vezi aici şi reţeta de zarzavat la sticlă pentru supe şi ciorbe

Mod de preparare suc de roşii rapid, 100% natural (VIDEO inclus)

oala cu sos de tomate

E tare ușoară rețeta mea de suc de roșii rapid, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Vă las mai jos reţeta pentru 3 kg de roşii din care am obţinut 2 litri de suc de roşii. Voi puteţi face oricât de mult sau de puţin doriţi, ajustând cantităţile.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Suc de roşii rapid, 100% natural

Suc de roşii rapid, 100% natural

Cu această rețetă poți să faci un suc de roșii rapid, fără conservanți, folosind orice aparat ai în bucătărie: robot, chopper, blender vertical sau un blender de mână.
5 from 12 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 2 litri de suc de roșii
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot philips
robot de bucătărie
blender
blender
blender de mână
oală fontă cu capac

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 3 kg roşii cărnoase (bine coapte)
  • 3 linguriţe de sare neiodată (sare grunjoasă pentru murături)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Roşiile spalate şi curăţate de părţile necomestibile, se taie felii şi se toacă foarte bine la robot sau la blenderul vertical până nu mai rămân urme de coji sau seminţe. Dacă aveţi o maşină de tocat cu dispozitiv special de pasat şi îndepărtat seminţele (cum e aceasta), o puteţi folosi.
  • Puneţi sucul de roşii la fiert cu 3 linguriţe de sare neiodată.
  • Lăsaţi sucul la fiert mai mult sau mai puţin, în funcţie de cât de gros/concentrat vreţi să fie sucul de roşii. Cu cât îl fierbeţi mai mult, cu atât apa din roşii se va evapora şi veţi avea un suc mai gros şi mai concentrat. Eu l-am fiert 20 de minute (de când a dat primul clocot) şi am obţinut o consistenţă medie, nu e prea gros.
  • Sticlele sau borcanele pe care urmează să le folosiţi trebuiesc în prealabil spălate cu apă şi detergent şi sterilizate. Sterilizarea se face băgându-le pentru 15 minute în cuptorul încins la 150 de grade.
  • După sterilizare, aşezaţi sticlele (sau borcanele) pe un suport metalic (o tavă) care să preia diferenţa de temperatură şi umpleţi-le pe rând cu sucul de roşii fierbinte. Înfiletaţi bine capacele şi verificaţi să nu curgă.
  • Acoperiți sticlele cu pături groase și lăsați-le să se răcească de pe o zi pe alta.
  • Dacă nu aveți o cămară răcoroasă și întunecoasă, pentru siguranță puteți steriliza suplimentar sucul de roșii.
  • Alegeţi o oală potrivită ca mărime în care să încapă toate sticlele şi care să poată fi umplută cu apă până aproape de gâtul sticlelor. Dacă nu încap toate într-un singur vas, folosiţi 2 oale.
  • Aşezaţi un prosop sau un ziar pe fundul oalei în care fierbeţi sticlele pentru ca acestea sa nu intre în contact direct cu metalul.
  • Fierbeţi sticlele cu suc de roşii timp de 15-20 de minute, apoi lăsaţi sticlele să se răcească în oală până a doua zi când le ştergeţi, le etichetaţi frumos şi le depozitaţi într-o cămară răcoroasă.
  • Dacă aţi respectat toţi paşii de sterilizare a borcanelor şi de fierbere, sucul obţinut va rezista perfect chiar şi mai mult de un an de zile.

Bine de știut:

Nu uitaţi să treceţi pe etichetă şi anul. E foarte util în cazul în care aţi făcut o cantitate mai mare şi e posibil să vă rămână suc de roşii de la un an la altul. E important să ştiţi pe care să îl consumaţi cu prioritate.
Valori nutriționale
Suc de roşii rapid, 100% natural
Valori per porție
Calorii
270
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
3
g
5
%
Carbohidrați
 
58
g
19
%
Fibre
 
18
g
75
%
Zahăr
 
39
g
43
%
Proteine
 
13
g
26
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

IMPORTANT:

Pentru sterilizarea în cuptor a borcanelor și a capacelor, urmăriți clipul video de mai jos. Click pe fotografie!

Suc de roşii rapid, 100% natural

Dacă v-a inspirat reţeta mea de suc de roşii rapid, 100% natural, nu-mi rămâne decât să vă doresc spor la treabă! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
3170 shares

Comentarii

  1. Gavan Ionela a zis

    ianuarie 23, 2022 at 8:25 pm

    Va multumesc frumos pentru reteta,este minunata si foarte usoara.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 24, 2022 at 8:05 am

      Cu drag! Mă bucur că vă place!

      Răspunde
  2. Elena a zis

    noiembrie 02, 2021 at 8:12 pm

    Sucul de rosii mi-a iesit foarte buuuun! De fapt sunt minunate toate retelele, simple, gustoase si usor de preparat. Simplitatea e cea mai pretioasa si de admirat insusire.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 03, 2021 at 6:24 am

      Vă mulțumesc tare mult!

      Răspunde
  3. Dana a zis

    iunie 25, 2018 at 9:50 pm

    Dupa deschiderea unei sticle, cat timpnse poate folosi ( pastrata la frigider)
    Multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 26, 2018 at 6:49 am

      Tine cel putin 10 zile la frigider cu capacul pus. Poate si mai mult.

      Răspunde
  4. Mihaela Damaceanu a zis

    septembrie 09, 2017 at 11:46 am

    Ce bine ar fi daca m-as invrednici si eu sa fac. La noi in casa s-ar bea ca limonada, e cineva care il iubeste mult.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 09, 2017 at 12:29 pm

      Pai roaga-l pe acel cineva 😉 sa te ajute si uite-asa toata lumea va fi fericita si cu constiinta impacata 😀
      Glumesc, stai linistita, ca pana mai acum cativa ani, cand aveam copil mai mic, nici eu nu aveam timp de conserve. Dar dupa ce a plecat copilul de acasa m-am trezit ca am prea mult timp liber si m-a cuprins harnicia. E un timp pentru toate! Pupici, Mihaela!

      Răspunde
  5. Lubita a zis

    septembrie 03, 2017 at 4:32 pm

    Acelas procedeu il am si eu cam de 5ani,doar ca dupa blender,il trec prin sita pentru ca nu-mi plac semintele in mancare(trauma din copilarie!!)
    O zi buna in continuare!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 04, 2017 at 9:53 am

      Eu l-am blenduit pana n-a mai ramas nici urma de seminte, tocmai ca sa scap de o operatie in plus 🙂

      Răspunde
  6. Lucia a zis

    august 28, 2017 at 11:07 am

    Multumesc pentru reteta, la link-ul pentru sare apare o punga de sare IODATA pentru muraturi

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 28, 2017 at 11:17 am

      Multumesc pentru atentionare, Lucia. Cred ca nu am fost suficient de atenta. Am sters link-ul 🙂

      Răspunde
5 from 12 votes (12 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.