Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Publicat la 25 ianuarie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

895 shares
Mergi la rețetă

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie și fructe, un desert rapid și elegant, foarte potrivit pentru orice sărbătoare de familie.

Rămăsesem datoare cu reţeta asta de prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale pe care am avut-o în meniul nostru de sărbători . E o prăjitură uşoară şi răcoritoare datorită pişcoturilor aerate şi fructelor tropicale din compot care îi dau o notă foarte fresh, exact ceea ce avem nevoie să simţim după o masă îmbelşugată.

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Ca manoperă, prăjitura asta se face tare repede, ca de altfel orice prăjitură cu pişcoturi de şampanie, la care practic ai blatul gata făcut. Dar dacă vrei totuşi să o umpli cu o cremă fină şi delicioasă de ciocolată, ai de aşteptat vreo 4 ore pâna când aceasta se răceşte la frigider.

V-am spus asta din capul locului ca să ştiţi cum stă treaba. Cel mai bine ar fi să faceţi crema cu o seară înainte şi să o lăsaţi peste noapte la frigider. Timpul de aşteptare merită din plin, pentru că a doua zi veţi avea o cremă fabuloasă. Amintiţi-vă că lucrurile bune nu se fac cu una, cu două şi înarmaţi-vă cu puţintică răbdare 🙂

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Mod de preparare prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie și fructe, un desert rapid și elegant, foarte potrivit pentru orice sărbătoare de familie.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

pentru o formă mică de chec

  • 24 fursecuri de şampanie
  • 600 ml smântână pentru frişcă (30-35%grăsime)
  • 2-3 linguriţe de rom sau coniac
  • 180 g ciocolată neagră
  • 150 g brânză ricotta
  • 40 g zahăr pudră
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 1 cutie de compot de fructe tropicale
  • frunzuliţe de mentă pentru decor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Mărunţim ciocolata cu un cuţit.
  • Punem 400 ml de smântână pentru frişcă la încălzit şi când începe să fiarbă stingem focul şi turnăm ciocolata mărunţită.
  • Lăsăm ciocolata timp de 10 minute să se topească, apoi amestecăm cu un tel de mână să omogenizăm compoziţia.
  • Dăm crema de ciocolată la rece pentru cel puţin 6 ore. Ideal ar fi să o faceţi de seara şi să o lăsaţi peste noapte la frigider.
  • A doua zi adăugăm romul sau coniacul şi mixăm crema de ciocolată timp de 4-5 minute până obţinem o cremă fină şi mătăsoasă.
  • Batem restul de smântână (200 g) cu zahărul vanilat şi o transformăm în frişcă.
  • Amestecăm frişca cu ricotta şi 1 linguriţă de extract de vanilie. Dacă o vreţi mai dulce, acum e momentul să mai puneţi puţin zahăr.
  • Adăugăm în crema de ricotta şi 2-3 linguri de fructe din compot scurse bine de lichid şi tăiate mărunt.
  • Tapetăm o formă mică de chec cu folie alimentară sau cu hârtie de copt ca să putem răsturna uşor prăjitura.
  • Scurgem fructele din compot, iar în lichidul rămas adăugăm o linguriţă de extract de vanilie.
  • Trecem 6 fursecuri timp de o secundă (nu mai mult!!) prin compot, apoi le aşezăm pe fundul formei de chec.
  • Peste stratul de fursecuri punem jumătate din crema de ciocolată, apoi încă un strat de fursecuri trecute prin compot.
  • Dăm deoparte 2-3 linguri de cremă ricotta, iar restul o punem peste pişcoturi.
  • Continuăm cu un alt strat de pişcoturi, din nou ciocolată şi din nou pişcoturi.
  • Lăsăm prăjitura la rece minim o oră (ideal ar fi 2-3 ore), apoi o răsturnăm pe un platou potrivit.
  • Întindem peste pişcoturile de deasupra crema ricotta păstrată deoparte, iar peste cremă punem fructele din compot.
  • Înainte de servire, decorăm prăjitura cu frunze proaspete de mentă.
Valori nutriționale
Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale
Valori per porție
Calorii
552
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
41
g
63
%
Colesterol
 
185
mg
62
%
Carbohidrați
 
41
g
14
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
17
g
19
%
Proteine
 
8
g
16
%
Vitamina A
 
1369
IU
27
%
Calciu
 
109
mg
11
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Poftă bună la prăjitura cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
895 shares

Comentarii

  1. Ela a zis

    septembrie 04, 2020 at 6:01 am

    5 stars
    Retetele tale sunt simple, dar pline de rafinament si pt toate buzunarele. Iti apreciez creativitatea si modul tau sanatos de a gati!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 04, 2020 at 6:47 am

      Dragă Ela, mulțumesc din suflet!

      Răspunde
  2. Antonia a zis

    martie 24, 2018 at 11:11 am

    Prajitura aceasta am facut-o eu aseara dar in forma de tort si am pus fructe si intre straturi, azi am taiat si e ff buna, baiatul meu m-a rugat sa ii fac si la ziua lui! Deci nota 10, multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 24, 2018 at 2:05 pm

      Ma bucur mult ca v-a placut si mai ales baiatului. Sa o ceara si e ziua lui asta chiar e ceva! 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.