Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Înghețată

Desert rapid cu ananas, ricotta și Irish Cream

68 shares
Mergi la rețetă

Să vă povestesc cum am ajuns la acest desert rapid cu ananas, ricotta și Irish Cream pe care vi-l arăt astăzi!

Pentru masa de Crăciun am avut de gând să fac un tort mare cu pişcoturi de şampanie, ricotta, frişcă, ciocolată şi fructe. Cumpărasem tot ce-mi trebuia când a intervenit o schimbare de planuri, musafirii anunţaţi nu mai veneau, deci nu se mai justifica un tort atât de mare cum intenţionasem. Am rămas cu ingredientele şi a trebuit să mă reorientez. Nu-i bai, cu puţină imaginaţie le-am consumat încet, încet pe perioada sărbătorilor, în 3 reţete de desert diferite.

Desert rapid cu ananas, ricotta și Irish Cream

Una dintre ele a fost prăjitura cu pişcoturi şi cremă de ness cu nucă . Frumoasă şi delicioasă! Al doilea desert este cel de azi, rapid, cu ananas din conservă şi aromă de Irish Cream. Al treilea urmează să vi-l arăt în curând. Toate sunt simple şi uşor de făcut.

Chiar dacă pe moment schimbarea bruscă de planuri m-a bulversat puţin, am reuşit să mă remontez şi să nu las nimic să expire, să nu ajung să arunc nimic. Spun asta apropo de provocarea la economie în bucătărie pe care v-am lansat-o de curând şi pe care sper că aţi acceptat-o şi că puşculiţele deja încep să se umple 🙂

Desert rapid cu ananas, ricotta și Irish Cream

Ca orice reţetă de desert la pahar, şi cea de azi e foarte uşoară şi mai ales rapidă. Este şi foarte versatilă, puteţi face combinaţii după gustul vostru sau după ceea ce aveţi deja prin frigider sau prin cămară. Eu am profitat de conserva de ananas primită de la prietenii mei de la Sun Food şi de sticla de Carolans primită de la Moş Crăciun pentru că am fost cuminte 🙂

În poza de mai jos e cam tot ce trebuie pentru desertul ăsta. După cum vedeţi, sunt foarte puţine chestii, dar cu ele obţinem un desert elegant şi spectaculos în doar 10 minute!

Desert rapid cu ananas, ricotta și Irish Cream

Mod de preparare desert rapid cu ananas, ricotta și Irish Cream

Prima operaţiune a fost să scot bucăţelele de anans din compot şi să le las la scurs. Le-am pasat bine-bine la chopperul electric, apoi le-am pus într-o strecurătoare şi am apăsat pasta obținută cu o lingură ca să elimin tot lichidul. Dacă piureul de ananas e prea umed, se va înmuia prea mult crema de ricotta și nu vrem asta.

Desert rapid cu ananas, ricotta și Irish Cream

Mai departe, treaba e și mai simplă: amestecăm ricotta cu piureul de ananas, aromatizam cu extract de vanilie și începem să montăm paharele: un strat de pișcoturi mărunțite, câteva picături de Irish Cream peste ele, cremă de ricotta, cuburi de ananas, iar pișcoturi, iar ricotta. La final mâzgălim bine capodopera cu niște ciocolată topită în care am adăugat din nou Irish Cream după dorință. Et voila! Există ceva mai simplu de atât? 🙂

Desert rapid cu ananas, ricotta și Irish Cream

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Desert rapid cu ananas, ricotta și Irish Cream

Desert rapid cu ananas, ricotta și Irish Cream

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 cutie de compot de ananas cuburi
  • 6 pişcoturi de şampanie
  • 200 g ricotta
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă de extract de vanilie
  • 20 g ciocolată neagră
  • 60-80 ml Irish Cream (cam 6-8 linguri)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Scoateți cuburile de ananas din conservă și lăsați-le la scurs într-o strecurătoare.
  • Păstrați cam un sfert din ele deoparte, restul pasați-le bine cu chopperul sau la blender.
  • Puneți piureul obținut în strecurătoare și apăsați pasta cu dosul unei linguri ca să eliminați tot lichidul.
  • Amestecați piureul de ananas cu ricotta, zahărul pudră și extractul de vanilie și mixați.
  • Puneți în fiecare pahar câte un pișcot de șampanie rupt în bucăți. Picurați câte o linguriță de Irish Cream peste pișcoturi.
  • Repartizați în cele 2 pahare jumătate din cantitatea de cremă de ricotta, peste care puneți câteva din cuburile de ananas păstrate deoparte.
  • Puneți din nou pișcoturi de șampanie stropite cu Irish, apoi restul de cremă.
  • Dați paharele la rece pentru cel puțin o oră ca să se combine frumos aromele.
  • Topiți ciocolata la microunde, adaugați Irish Cream și decorați cu ea cele două deserturi.
  • Puneți deasupra fiecărui pahar câte un pișcot întreg și serviți.

Bine de știut:

Știu, v-a rămas sucul de ananas din conservă. Nu e mai mult de un pahar și e delicios, consumați-l ca atare. Nu cumva să-l aruncați! Sau combinați-l cu suc de portocale, aromatizați-l cu câteva frunzulițe de mentă sau de rozmarin proaspăt și aveți o băutură răcoritoare pentru 2 persoane 😉

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Desert rapid cu ananas, ricotta și Irish Cream

Poftă bună la desert rapid cu ananas, ricotta și Irish Cream!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 cescute cu inghetata de fructe: zmeură, afine și banane
    Înghețată de fructe congelate cu lapte praf - rețeta fără ouă sau frișcă
  • inghetata tiramisu
    Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • Inghetata de casa cu zmeura
    Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă
68 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.