Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Supe

Supă de găină cu roșii și fidea (la multicooker)

Publicat la 25 februarie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

223 shares
Mergi la rețetă

Supă de găină cu roșii și fidea pregătită la multicooker. Supă de găină de țară. Cum se face o supă de găină bogată și consistentă. Cât se fierbe carnea, ce program folosim la multicooker. Când punem roșiile și fideaua la supa de găină.

Aveam în congelator o găină de țară - de fapt două pachete cu câte ½ de găină fiecare - și primul gând mi-a fost să fac din ea o supă bogată, cu rădăcinoase, roșii și fidea și un pilaf gras și gustos. Și pentru a-mi fi misiunea cât mai ușoară, mi-am pus multicookerul la treabă.

Supa de gaina cu rosii si fidea

Despre multicooker v-am povestit mai multe la rețeta de mâncare de linte cu cârnați . V-am spus acolo ce să așteptați, dar mai ales ce să NU
așteptați de la un multicooker. Este un aparat care ne ușurează mult munca în bucătărie, dar care, totuși, nu face 100% mâncare în locul nostru.

Aparatul pe care îl am eu este marca Heinner HMCK-5BK. Poate fi cumpărat de aici , unde după cum veți vedea are review-uri foarte bune. Si eu sunt foarte mulțumită de el și îl recomand oricui simte nevoia unui ajutor de nădejde în bucătărie.

Dar să vă spun cum am procedat cu supa de găină la multicooker. Am pus carnea pârlită și bucățită corespunzător în vasul aparatului, am pus apă până la semn, un praf de sare și am pornit multicookerul pe programul manual (DIY), cu capacul ridicat, pentru 20 de minute la 100 grade.

Supa de gaina cu rosii si fidea

Am îndepărtat de câteva ori spuma formată deasupra. Între timp au expirat cele 20 de minute setate pe programul manual. Am închis capacul și am setat din nou programul manual, 50 de minute la 100 de grade și mi-am văzut de treabă. Printre altele, în acest timp am curățat rădăcinoasele pentru supă 😉

Când aparatul m-a anunțat că a expirat timpul, am verificat carnea să văd dacă e fiartă. Cu toate că am avut o găină de țară, cred că a fost destul de tinerică, astfel că cele 50 de minute au fost suficiente. Dacă voi aveți o găină mai bătrână, probabil va fi nevoie de un timp ceva mai lung pentru fierbere.

Am scos deoparte carnea și cam jumătate din supă cu care am făcut mai târziu un pilaf, tot la multicooker, folosind programul special de gătit orezul. A ieșit perfect! Rețeta pilafului o găsiți aici.

Supa de gaina cu rosii si fidea

În restul de supă rămasă în cuva aparatului, am pus rădăcinoasele, am închis capacul și am setat din nou programul manual pentru 30 de minute la 100 de grade. Înainte cu 10 minute să se termine programul, am ridicat capacul, am adăugat roșiile (de fapt sucul de roșii cu pulpă) și fideaua, am potrivit gustul de sare și am lăsat supa să fiarbă în continuare.

Am auzit când m-a anunțat multicookerul că supa e gata, dar cum nu era încă ora mesei, l-am lăsat să intre automat pe programul de menținere la cald.

Supa de gaina cu rosii si fidea

Înainte să ne așezăm la masă, am închis aparatul, am ridicat capacul și am pus pătrunjel proaspăt în supă. Gata, acum supa mea arată minunat, e bogată și gustoasă și e gata de servit pofticioșilor din familie! 🙂

Vă las mai jos rețeta în format printabil, să o aveți la îndemână dacă vreți să o pregătiți și voi.

Dacă nu aveți (încă) un multicoooker, nu e nici o problemă, pentru că supa de găină cu roșii și fidea se poate face exact în același fel și pe aragaz. Vă puteți inspira din rețeta de ciorbă de pui cu fidea și leuștean. S-ar putea să fiarbă ceva mai greu și să trebuiască să treceți mai des pe la ea să o verificați, dar vă garantez că va fi la fel de gustoasă 🙂

Supa de gaina cu rosii si fidea

Mod de preparare supă de găină cu roșii și fidea

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supa de gaina cu rosii si fidea

Supă de găină cu roșii și fidea

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour 40 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 50 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • ½ găină de țară (aprox. 1 kg)
  • 3 morcovi micuți
  • 1 ceapă
  • 1 felie de țelină
  • ½ rădăcină de pătrunjel
  • ½ ardei gras roșu
  • 120 ml suc de roșii gros, cu pulpă
  • 2 cuiburi de fidea
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați foarte bine carnea de tuleie, dacă este nevoie pârliți-o puțin la flacără sau cu o torță de bucătărie. Apoi tranșați găina în bucăți potrivite și scoateți organele.
  • Puneți carnea la fiert în aprox.  3.5-4 litri de apă și un praf de sare. Pentru multicooker folosiți programul manual, pentru 20 de minute la 100 de grade. 
  • Îndepărtați spuma care se formează deasupra.
  • Închideți capacul și setați din nou programul manual, pentru 50 de minute la 100 de grade. La expirarea timpului, verificați carnea dacă este fiartă suficient și dacă este nevoie, prelungiți timpul de fierbere. 
  • Curățați și tăiați legumele. Ceapa o lăsați întreagă. Adăugați legumele în supă, închideți capacul și setați timpul la 30 de minute și 100 de grade.
  • După 20 de minute, deci înainte ca timpul setat să expire, adăugați sucul de roșii și fideaua și potriviți gustul de sare. Închideți capacul și lăsați supa să mai fiarbă 10 minute.
  • Când timpul expiră, aparatul intră automat în modul de păstrare la cald a supei. 
  • Adăugați pătrunjel proaspăt tocat și serviți supa caldă.

Bine de știut:

Dacă doriți să procedați la fel ca mine și din carnea fiartă în supă să faceți un pilaf gustos, atunci puteți fierbe orice parte a găinii, de exemplu și pieptul și pulpele. Dacă doriți să lăsați carnea în supă, atunci cele mai potrivite sunt aripile, gâtul și spatele.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Supa de gaina cu rosii si fidea

Vă doresc poftă bună la supa de găină cu roșii și fidea!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • supa crema de telina
    Supă cremă de țelină - rețeta ieftină, de post
  • supa de dovlecei a la grec
    Supă de dovlecei a la grec - rețeta cu smântână și usturoi
223 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x