Supă de găină cu roșii și fidea pregătită la multicooker. Supă de găină de țară. Cum se face o supă de găină bogată și consistentă. Cât se fierbe carnea, ce program folosim la multicooker. Când punem roșiile și fideaua la supa de găină.
Aveam în congelator o găină de țară - de fapt două pachete cu câte ½ de găină fiecare - și primul gând mi-a fost să fac din ea o supă bogată, cu rădăcinoase, roșii și fidea și un pilaf gras și gustos. Și pentru a-mi fi misiunea cât mai ușoară, mi-am pus multicookerul la treabă.

Despre multicooker v-am povestit mai multe la rețeta de mâncare de linte cu cârnați. V-am spus acolo ce să așteptați, dar mai ales ce să NU
așteptați de la un multicooker. Este un aparat care ne ușurează mult munca în bucătărie, dar care, totuși, nu face 100% mâncare în locul nostru.
Aparatul pe care îl am eu este marca Heinner HMCK-5BK. Poate fi cumpărat de aici, unde după cum veți vedea are review-uri foarte bune. Si eu sunt foarte mulțumită de el și îl recomand oricui simte nevoia unui ajutor de nădejde în bucătărie.
Dar să vă spun cum am procedat cu supa de găină la multicooker. Am pus carnea pârlită și bucățită corespunzător în vasul aparatului, am pus apă până la semn, un praf de sare și am pornit multicookerul pe programul manual (DIY), cu capacul ridicat, pentru 20 de minute la 100 grade.

Am îndepărtat de câteva ori spuma formată deasupra. Între timp au expirat cele 20 de minute setate pe programul manual. Am închis capacul și am setat din nou programul manual, 50 de minute la 100 de grade și mi-am văzut de treabă. Printre altele, în acest timp am curățat rădăcinoasele pentru supă 😉
Când aparatul m-a anunțat că a expirat timpul, am verificat carnea să văd dacă e fiartă. Cu toate că am avut o găină de țară, cred că a fost destul de tinerică, astfel că cele 50 de minute au fost suficiente. Dacă voi aveți o găină mai bătrână, probabil va fi nevoie de un timp ceva mai lung pentru fierbere.
Am scos deoparte carnea și cam jumătate din supă cu care am făcut mai târziu un pilaf, tot la multicooker, folosind programul special de gătit orezul. A ieșit perfect! Rețeta pilafului o găsiți aici.

În restul de supă rămasă în cuva aparatului, am pus rădăcinoasele, am închis capacul și am setat din nou programul manual pentru 30 de minute la 100 de grade. Înainte cu 10 minute să se termine programul, am ridicat capacul, am adăugat roșiile (de fapt sucul de roșii cu pulpă) și fideaua, am potrivit gustul de sare și am lăsat supa să fiarbă în continuare.
Am auzit când m-a anunțat multicookerul că supa e gata, dar cum nu era încă ora mesei, l-am lăsat să intre automat pe programul de menținere la cald.

Înainte să ne așezăm la masă, am închis aparatul, am ridicat capacul și am pus pătrunjel proaspăt în supă. Gata, acum supa mea arată minunat, e bogată și gustoasă și e gata de servit pofticioșilor din familie! 🙂
Vă las mai jos rețeta în format printabil, să o aveți la îndemână dacă vreți să o pregătiți și voi.
Dacă nu aveți (încă) un multicoooker, nu e nici o problemă, pentru că supa de găină cu roșii și fidea se poate face exact în același fel și pe aragaz. Vă puteți inspira din rețeta de ciorbă de pui cu fidea și leuștean. S-ar putea să fiarbă ceva mai greu și să trebuiască să treceți mai des pe la ea să o verificați, dar vă garantez că va fi la fel de gustoasă 🙂

Mod de preparare supă de găină cu roșii și fidea
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- ½ găină de țară (aprox. 1 kg)
- 3 morcovi micuți
- 1 ceapă
- 1 felie de țelină
- ½ rădăcină de pătrunjel
- ½ ardei gras roșu
- 120 ml suc de roșii gros, cu pulpă
- 2 cuiburi de fidea
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Curățați foarte bine carnea de tuleie, dacă este nevoie pârliți-o puțin la flacără sau cu o torță de bucătărie. Apoi tranșați găina în bucăți potrivite și scoateți organele.
- Puneți carnea la fiert în aprox. 3.5-4 litri de apă și un praf de sare. Pentru multicooker folosiți programul manual, pentru 20 de minute la 100 de grade.
- Îndepărtați spuma care se formează deasupra.
- Închideți capacul și setați din nou programul manual, pentru 50 de minute la 100 de grade. La expirarea timpului, verificați carnea dacă este fiartă suficient și dacă este nevoie, prelungiți timpul de fierbere.
- Curățați și tăiați legumele. Ceapa o lăsați întreagă. Adăugați legumele în supă, închideți capacul și setați timpul la 30 de minute și 100 de grade.
- După 20 de minute, deci înainte ca timpul setat să expire, adăugați sucul de roșii și fideaua și potriviți gustul de sare. Închideți capacul și lăsați supa să mai fiarbă 10 minute.
- Când timpul expiră, aparatul intră automat în modul de păstrare la cald a supei.
- Adăugați pătrunjel proaspăt tocat și serviți supa caldă.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Vă doresc poftă bună la supa de găină cu roșii și fidea!
Lasă un comentariu