Mâncare de fasole verde cu carne de pui. Rețeta de fasole păstăi cu pulpe dezosate de pui. Cum să faci o mâncare de păstăi fragede și gustoase cu carne de pui.
Voi ce mâncăruri gustoase și rapide mai faceți acum, vara? Eu vă propun astăzi o rețetă ușoară și la propriu, și la figurat, dietetică și foarte gustoasă: fasole verde, teci sau păstăi, cum se mai zice, cu carne de pui.
E o mâncare perfectă la orice masă, fie la prânz, fie seara. Noi am luat și la pachetul de la serviciu.
Am gătit-o cu foarte puțin ulei, așa că aproape că e bună și rece. Are puțină carne slabă, pentru cei care nu pot renunța la ea sub nici o formă, iar păstăile sunt fragede și au gust de vară bogată. Roșiile echilibrează gustul și dau un pic de culoare și de prospețime.
Vă recomand să încercați și rețeta de fasole verde cu iaurt și usturoi. E simplă, rapidă și delicioasă!
Mod de preparare mâncare de fasole verde cu carne de pui
Eu am făcut mâncarea asta cu pulpe dezosate tăiate cuburi. O puteți face și cu pulpe întregi, cu ciocănele sau cu piept de pui, dar și cu carne de porc sau vită, dacă nu țineți vreun regim fără grăsimi.
Când m-am apucat de gătit, fiind o zi foarte călduroasă, am folosit din nou multicookerul ca să nu mai fac cald și abur în casă. Îl mai folosisem și când am făcut rețeta de fasole verde cu usturoi și mărar și știam că ies foarte bune. Dacă nu aveți un multicooker, rețeta de azi se poate face la fel de bine și într-o cratiță cu capac pe aragaz, practic, e același lucru.
Multicookerul meu este modelul acesta de la Heinner și a devenit mâna mea dreapta în bucătărie. Nu gătește în locul meu, tot eu toc, pun ingrediente în vas, etc. Multicookerul în schimb, mă scutește de stresul că mâncarea scade prea mult, că se lipește, că o uit pe foc, mă scutește de abur, de miros și de căldura aragazului sau cuptorului.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 450 g fasole verde
- 400 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
- 1 ceapă mare
- 1 ardei gras
- 1 lingură de ulei
- 1-2 roșii cărnoase
- sare și piper după gust
- câteva crenguțe de cimbru proaspăt sau uscat
- pătrunjel sau mărar proaspăt pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Puneți uleiul la încins într-o cratiță încăpătoare sau în vasul multicookerului pe programul saute.
- Căliți 2-3 minute ceapa și ardeiul gras tăiate cubulețe.
- Adăugați carnea tăiată cuburi, sare, piper, cimbru și cam 150 ml apă și lăsați totul să fiarbă înăbușit timp de 10 minute, amestecând din când în când să nu se lipească.
- Puneți păstăile spălate și curățate în cratiță, mai adăugați puțină apă și lăsați-le să fiarbă înăbușit, acoperite cu un capac. Amestecați din când în când. (La multicooker, setați programul manual, 30 de minute la 100 de grade și nu e nevoie să amestecați.)
- Când fasolea verde dă semne că e aproape fiartă, încercați și carnea să fie fiartă, adică să intre ușor furculița în ea. Adăugați roșiile tăiate cuburi și lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 10 minute.
- Presărați mâncarea de fasole verde cu carne de pui cu pătrunjel sau mărar proaspăt tocat și serviți.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
corina a zis
Pur și simplu iubesc rețetele dvs. ! Vă urmăresc de câteva luni. Mă ajută foarte mult să gătesc sănătos și delicios pentru băiețelul meu de 1 an. Vă îmbrățișez!
Iuliana a zis
Corina dragă, îți mulțumesc din suflet pentru cuvintele frumoase!
Nici nu știi câtă bucurie îmi aduc astfel de mesaje! <3
Îmbrățișări și de la mine și te mai aștept cu drag pe blog 🙂