Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur

Publicat la 8 noiembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1205 shares
Mergi la rețetă

Rețeta clasică de tort Tiramisu. Cum se însiropează pișcoturile, cum se face crema de mascarpone pentru un Tiramisu rapid, elegant și delicios.

Tort Tiramisu rețeta clasică

Oare mai am ce spune despre Tiramisu sau deja toată lumea cunoaște foarte bine acest tort rapid și delicios? 🙂 Îndrăznesc să spun că la Tiramisu e ca la sarmale, fiecare cu rețeta lui. Am observat că se obișnuiește a se numi Tiramisu orice prăjitură sau tort fără coacere făcut cu fursecuri. Am văzut Tiramisu în fel și chip, chiar și cu pișcoturile înmuiate în compot, așa că orice e posibil 😀

Eu am făcut chiar și o ruladă Tiramisu , a fost foarte bună, aspectuoasă și de mare efect.

Rulada Tiramisu

Uneori, fac și Tiramisu la pahar. Respect rețeta clasică, e la fel de delicios, doar modul de prezentare este altul. Poate veți dori să încercați și varianta aceasta.

Tiramisu la pahar

Cred că v-ar plăcea foarte mult și varianta de tiramisu cu căpșuni pe care o găsiți în varianta video mai jos:

Firește, Tiramisu clasic, așa cum îl fac italienii e doar unul, iar de savoarea lui unică ne putem bucura doar dacă îl preparăm corect, cu cafea, cu Amaretto, cu mascarpone și îl presărăm cu o cacao bună.

Tort Tiramisu rețeta clasică

Rețeta originală de Tiramisu se face cu ouăle crude. Gălbenușurile se încorporează în mascarpone, iar albușurile se bat spumă și se adaugă și ele la cremă. L-am făcut de multe ori așa și iată că nu am pățit niciodată nimic.

Vezi aici și rețeta de Tiramisu cu ciocolată și căpșuni.

De la o vreme însă, am devenit și eu mult mai atentă și poate și mult mai fricoasă 😀 Oricum, dacă eu sunt dispusă, poate, să îmi asum riscuri, atunci când am musafiri, îl fac întotdeauna cu ouăle fierte la aburi pentru că nu vreau să cauzez probleme nimănui.

  • Cremă pentru Tiramisu cu ouă fierte
  • Cremă de mascarpone pentru Tiramisu

Nu vă sfătuiesc nici pe voi să îl faceți cu ouă crude, decât dacă aveți o sursă verificată și sănătoasă de unde să luați ouăle. Eu una nu am altă sursă decât supermarketurile, așa că...asta e, le fierb pe baie de abur.

Odată crema de ouă făcută, nu ne mai rămâne decât să înmuiem pișcoturile în cafea și să asamblăm tortul. La tortul de azi eu am pus 3 straturi de pișcoturi și 3 starturi de cremă. La Tiramisu, întotdeauna ultimul strat trebuie să fie de cremă și peste acesta se presară un strat de cacao.

  • Mod de preparare tort Tiramisu
  • Mod de preparare tort Tiramisu
  • Mod de preparare tort Tiramisu
  • Mod de preparare tort Tiramisu

Pentru că am făcut acest tort Tiramisu cu ocazia unei sărbători de familie, am vrut să îi dau cât de cât un aspect mai festiv, așa că peste ultimul strat de cremă l-am decorat cu frișcă. Ar fi trebuit să folosesc un dui cu vârf rotund, dar cum nu am așa ceva, am folosit o formă de inox pentru rulouri. Nah, în bucătărie mai și improvizăm, nu-i asa? Vă încurajez, așadar să vă uitați bine prin sertare și să improvizați cu ce aveți la îndemână 🙂

  • Cum se decoreaza Tiramisu
  • Decorare Tiramisu

Peste moțurile de frișcă am presărat un strat de cacao. Am folosit cacaoa de la Van Houten, preferata mea, cu o culoare minunată și un gust tare bun. Tiramisu e un tort cu foarte puține ingrediente, iar succesul lui constă tocmai în calitatea acestora.

  • Cacao pentru tort Tiramisu
  • Tort tiramisu pudrat cu cacao

Mod de preparare tort Tiramisu

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort Tiramisu rețeta clasică

Tort Tiramisu

5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 45 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 8 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

Am folosit o formă cu inel detașabil și diametrul de 18 cm

  • 21 buc pișcoturi de șampanie (în funcție de formă și de cum le așezați, poate fi nevoie de mai multe sau mai puține)
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr tos
  • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon
  • 500 g mascarpone
  • 160 ml cafea Expresso rece
  • 2-3 linguri lichior Amaretto
  • 2 lingurițe de cacao

opțional - pentru ornat

  • 200 ml smântână pentru frișcă (32% grăsime)
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon

Instrucțiuni de preparare
 

  • Începeți prin a face cafeaua și crema de ouă pentru că ambele au nevoie de un pic de timp de răcire.
  • După ce se răcește cafeaua, adăugați Amaretto.
  • Pentru cremă, mixați ouăle cu zahărul tos și cel Bourbon, apoi puneți vasul la bain marie, adică peste un alt vas în care fierbe apă. Crema nu trebuie să fiarbă, ci doar să se încălzească peste 70 de grade ca să se gătească ouăle. Amestecați continuu să nu se prindă de oală. Lăsați crema să se răcească.
  • Amestecați crema de ouă cu mascarpone.
  • Pregătiți forma de tort și vedeți cum așezați pișcoturile să încapă cât mai multe, eventual tăiați din ele dacă este cazul. Pregătiți dinainte pișcoturile pentru toate cele 3 rânduri.
  • Însiroparea pișcoturilor se face doar cu cafeaua rece, pentru că altfel acestea absorb prea multă cafea și se înmoaie prea tare. Ele trebuie să se însiropeze doar la exterior, iar la interior trebuie să rămână crocante. Se înmoaie pișcoturile în cafea foarte scurt, doar 1 secundă pe fiecare parte.
  • Însiropați și așezați pișcoturile de la baza tortului. Peste ele puneți ⅓ din cremă.
  • Peste cremă așezați încă un strat de pișcoturi trecute prin cafea. Din nou un ⅓ din cremă.
  • Încă un strat de pișcoturi și restul de cremă deasupra. În total sunt 3 straturi de pișcoturi și 3 de cremă.
  • Acoperiți forma cu o folie alimentară ca să nu se usuce crema de deasupra și dați tortul la rece pentru cel puțin 4 ore, dar cel mai sigur de seara până dimineața ca să aibă timp să se întărească bine și să își păstreze forma.
  • Treceți cu un cuțit cu lama subțire de jur împrejurul formei de tort, apoi îndepărtați inelul metalic.
  • Pudrați tortul cu cacao și e gata de servit. Tiramisu se pudrează cu cacao doar înainte de servire, altfel stratul de cacao absoarbe umiditatea din cremă și se crapă.
  • Opțional, dacă vreți să îi dați un aspect mai frumos, puteți să îl decorați cu un strat de frișcă și apoi să îl pudrați cu cacao. La fel de bine, puteți păstra de la început câteva linguri de cremă pe care să le folosiți la decor, în loc de frișcă.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tort Tiramisu rețeta clasică

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
1205 shares

Comentarii

  1. Andreea a zis

    ianuarie 26, 2024 at 2:34 pm

    Doar ce am facuto si eu dar la mine pana sa facut pe foc crema (consistenta mai cremoasa) a durat si a rezultat si un inceput de omleta ???????? e comestibilă? Nu imi mai permite timpul sa fac alt tiramisu! Multumesc anticipat!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 26, 2024 at 2:43 pm

      E comestibilă, nu e nicio problemă. Poate să se simtă foarte puțin la gust, dar nu neapărat. Succes!

      Răspunde
      • Andreea a zis

        ianuarie 26, 2024 at 2:56 pm

        5 stars
        Multumesc din suflet pt raspuns! o zi minunata!

        Răspunde
  2. Blaga Lucia a zis

    august 13, 2022 at 3:19 pm

    5 stars
    Probată.A ieși foaaarte bună!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      august 13, 2022 at 3:28 pm

      Mă bucur tare mult! Să vă fie de bine!

      Răspunde
5 from 6 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x