• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu căpșuni

    Tiramisu cu ciocolată şi căpşuni, absolut delicios!

    Publicat la 16 mai 2017 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Tiramisu cu ciocolată şi căpşuni, o reţetă atât de simplă şi atât de delicioasă!

    Poate că postarea asta nu are cele mai reuşite fotografii, în schimb ăsta e de departe cel mai reuşit tiramisu al meu. Da, lucrurile devin uneori paradoxale! Când îmi place ceva foarte tare, nu am răbdare să se răcească, nu am răbdare să îi fac fotografii frumoase, nu reuşesc să fiu atentă la detalii, nu mă gândesc decât să bag odată linguriţa în minunea din faţa mea! 😀

    Tiramisu cu ciocolată şi căpşuni

    Oricum, dacă e să fim sinceri, tiramisu nici nu e vreo frumuseţe de prăjitură. Ce pierde la aspect, recuperează însă la gust şi arome. Iar al meu, cel de azi, la capitolul ăsta excelează, de-a dreptul! Reţeta are toate ingredientele reţetei clasice: mascarpone, ouă şi pişcoturi de şampanie însiropate cu un expresso tare în care am scăpat un pic de vin licoros românesc şi anume Lacrima lui Ovidiu, că asta am găsit în cămară. A mers de minune, aşa că dacă nu aveţi Marsala sau Amaretto, vă recomand acest compromis autohton. Aaa şi fireşte, am avut şi cacao presărată la final, căci fără ea, n-ar mai fi tiramisu, nu-i aşa?

    Cred că tiramisu e printre puţinele prăjituri la care mâncăm pudra de cacao ca atare, neprelucrată, ne-ascunsă în cremă, ci efectiv în stare crudă. Şi multă. Vă recomand ca în general să folosiţi o cacao neagră, de bună calitate şi cu atât mai mult la un tiramisu, unde gustul ei este atât de pregnant încât practic face toată diferenţa între un tiramisu memorabil şi o prăjitură oarecare.

    Tiramisu cu ciocolată şi căpşuni

    Pe lângă reţeta clasică, contribuţia mea personală, dar nu neapărat prea originală, a fost să rad ciocolată peste mascarpone şi să pun bucăţele de căpşuni proaspete în interior. Habar n-am ce părere ar avea italienii de inovaţia mea, dar dacă nu o apreciază e problema lor, nici nu ştiu ce pierd! 😀

    De fapt nici nu sunt la prima abatere. Anul trecut am mai făcut o inovaţie: tiramisu îngheţat cu zmeură, o reţetă care ne-a plăcut foarte mult şi pe care o voi repeta negreşit cu prima ocazie când găsesc zmeură proaspătă.

    Tiramisu cu ciocolată şi căpşuni

    Am și o variantă video pentru tiramisu cu căpșuni, dar fără ciocolată. La această variantă, am înmuiat pișcoturile în sirop de căpșuni și nu în cafea. Eu cred că v-ar plăcea. Găsiți rețeta video cu un clip pe fotografia de mai jos:

    Mod de preparare tiramisu cu ciocolată şi căpşuni

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tiramisu cu ciocolată şi căpşuni

    Tiramisu cu ciocolată şi căpşuni

    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 10 minutes minutes
    Timp total: 20 minutes minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 100 g pişcoturi de şampanie
    • 250 g mascarpone
    • 2 gălbenusuri
    • 60 g zahăr
    • seminţele unei păstăi de vanilie
    • 200 ml cafea expresso tare (rece)
    • 30 ml de vin licoros (sau Marsala, Amaretto)
    • 2-3 linguri de cacao neagră

    în plus

    • 50 g ciocolată neagră sau cu lapte
    • 4-5 căpşuni proaspete

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Pregătim o cafea expresso tare, pe care o lăsăm la răcit. Apoi adăugăm în cafea cei 30 ml de vin licoros.
    • Va trebui să încălzim gălbenuşurile la bain marie, aşa că întâi ne ocupăm de partea tehnica a problemei. Puneți pe foc o cratiță cu apă şi aveți în vedere că în ea trebuie să încapă crăticioara cu galbenuşuri.
    • În crăticioara mică se mixează gălbenuşurile împreună cu zahărul până devin spumoase, apoi se pun la încălzit la bain marie, amestecând continuu până când acestea se transformă într-o cremă fină, omogenă şi bine legată. Nu le încălziţi prea mult, ci doar până când îşi schimbă culoarea şi consistenţa. Lăsăm crema la răcit.
    • Amestecăm crema de gălbenuşuri cu mascarpone și semințele unei păstăi de vanilie.
    • Într-o formă adâncă aşezăm un strat de pişcoturi trecute pentru 2 secunde prin cafea. Ştiu că tentaţia e mare, dar încercaţi să nu le scufundaţi mai mult de 1 secundă pe fiecare parte. Sunt foarte aerate şi se înmoaie uşor.
    • Radem jumătate din cantitatea de ciocolată (25 g) peste pişcoturi, apoi punem jumătate din cantitatea de cremă și peste ea căpșuni proaspete tăiate cubuleţe.
    • Aşezăm peste cremă încă un strat de pişcoturi trecute prin cafea şi deasupra restul de cremă.
    • Pudrăm cu un strat generos de cacao, radem deasupra restul de ciocolată şi dăm prăjitura la frigider.
    • Înainte de servire o decorăm cu căpșuni proaspete.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Tiramisu cu ciocolată şi căpşuni

    Dragilor, vă doresc poftă bună la tiramisu cu ciocolată şi căpşuni!

    Din aceeași categorie

    • Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
      Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
    • Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
      Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
    • prajitura cu capsuni si crema de branza
      Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni
    • inghetata de capsuni cu lapte condensat
      Înghețată de căpșuni cu lapte condensat

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. relutza68

      mai 19, 2017 at 2:38 pm

      Ba e tare frumusel tiramisù tau! Buna idee de a folosi pentru pudrat cacao sita de ceai. Si despre faptul ca nu respecta tocmai reteta originala nu iti fa probleme. Eu sunt in Italia de mult, mult timp si am facut tiramisù in fel si fel(chiar si cu limoncello, afine, zmeura si ribes.Doar gatitul e pasiune si fantazie. Nu? Voi proba si aceasta varianta, ca tot e perioada capsunilor.

      Răspunde
      • Iuliana

        mai 21, 2017 at 11:06 pm

        Ce frumos ai spus, gatitul e pasiune si fantezie! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.