Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aperitive

Chipsuri de păstârnac la cuptor - crocante și aromate

Publicat la 29 aprilie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

277 shares
Mergi la rețetă

Cum să faci cele mai crocante și mai aromate chipsuri de păstârnac la cuptor? Felii de păstârnac aromate și frumos rumenite.

Zilele trecute ascultam la radio o emisiune în care un medic nutriționist ne învăța ce să mâncăm în această perioadă stresantă de izolare ca să ne potolim pofta de ronțăieli, dar gustările noastre să fie, totuși sănătoase, fără E-uri și fără milioane de calorii. Una dintre sugestii au fost chipsurile de legume făcute la cuptor .

chipsuri de pastarnac

Eu una fac destul de des legume la cuptor, dar nu ca gustare sau aperitiv, ci ca parte a unui fel principal. Mi-am amintit că ai mei copii mi-au spus de câteva ori că ronțăie chipsuri de păstârnac ca pe popcorn, seara, când se uită la film. Hotărâtă fiind să intrăm și noi în rândul lumii și să ronțăim chestii sănătoase când ne uităm pe Netflix, le-am cerut copiilor rețeta .

Ne-a plăcut foarte mult rezultatul. Într-adevăr chipsurile de păstârnac sunt excelente de ronțăit când ai vrea ceva, dar nu știi ce... Sau de pus pe masă lângă o bere sau un pahar cu vin. Sau pot fi și o garnitură grozavă lângă o friptură.

Dacă aveți vreo 2 rădăcini mari de păstârnac la îndemână, vă îndemn să încercați neapărat să le preparați în acest mod. Veți rămâne surprinși cât sunt de bune, de aromate și de crocante!

chipsuri de pastarnac

Mod de preparare chipsuri de păstârnac

Până la urmă chipsurile astea de păstârnac se fac atât de simplu și de rapid! Rețeta nu diferă cu nimic de felul în care se fac de exemplu cartofii dulci la cuptor cu rozmarin.

Exact în același fel fac și legumele coapte pe care le folosesc la pasta de morcov cu usturoi copt pe care noi o mâncăm dimineața, mai ales în perioadele de post.

  • pastarnac
  • cum se taie pastarnacul

Ingredientele pentru rețeta aceasta nu au cantități exacte și nici nu sunt foarte stricte. Eu am scris mai jos ce am folosit eu, dar voi puteți varia în funcție de ceea ce aveți în casă și ce vă place.

Eu nu as renunța cu nici un chip la usturoi. Tare bine se mai combină aroma de păstârnac cu cea de usturoi copt. Și un pic de paprika, zic eu că face minuni. Eu am pus iute și afumată, amestecate.

  • pastarnac condimentat
  • pastarnac la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

chipsuri de pastarnac

Chipsuri de păstârnac la cuptor

Vrei o gustare delicioasă și cu puține calorii? Încearcă această rețetă de chipsuri de păstârnac la cuptor. Sunt crocante, aromate și numai bune de ronțăit!
5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2 rădăcini mari de păstârnac
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 4-5 căței de usturoi
  • sare și piper după gust
  • condimente: paprika (iute și afumată), semințe de chimen, rozmarin, cimbrișor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Preîncălziți cuptorul la 220 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă. 
  • Tăiați păstârnacul în felii. Puteți face și rondele, dacă vă plac mai mult. Încercați ca feliile să aibă grosime egală, altfel cele mai subțiri se vor arde înainte ca cele mai groase să apuce să se facă.
  • Turnați uleiul, adăugați condimentele și amestecați bine pentru ca acestea să ajungă peste toate feliile de păstârnac.
  • Așezați feliile de păstârnac în tavă cât mai răsfirate.
  • Dați tava la cuptor și verificați ce se întâmplă cam după 10-12 minute. Întoarceți feliile pe partea cealaltă să se rumenească uniform și să se usuce frumos. Le mai lăsați încă vreo 10 minute și sunt gata.
  • Serviți chipsurile calde sau reci, ca gustare între mese sau drept garnitură lângă o carne la grătar.
Valori nutriționale
Chipsuri de păstârnac la cuptor
Valori per porție
Calorii
28
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
6
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
chipsuri de pastarnac

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
    Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
  • Castron cu salată ciuperci cu maioneză presărată cu pătrunjel.
    Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi - rețeta pas cu pas
277 shares

Comentarii

  1. Prodan a zis

    octombrie 22, 2021 at 12:33 pm

    5 stars
    Numai 1 stea pt ca nu spune cand se mananca si condimentele.... In timp ce se coc, inainte, dupa ce mancam chipsurile sau sunt numai de decor?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 24, 2021 at 9:09 am

      În mod tradițional, condimentele se mănâncă la 3 luni după ce ați terminat chipsurile de păstârnac.
      La așa comentariu, așa răspuns! Nici nu înțeleg ce doriți de fapt!

      Răspunde
      • Prodan a zis

        octombrie 25, 2021 at 1:14 pm

        5 stars
        Comentariul desi pare rautacios, nu a fost facut asa! Important e ca si-a atins scopul! Vad ca acum instructiunile de preparare sunt.... complete. Eu merg pe principiul ca o reteta publicata undeva trebuie sa ii dea mura n gura, TOT ce trebuie, pentru ca si un diletant sa o poata face! Sa stiti ca m-am inspirat din aceasta reteta si am completat-o cu inca cateva legume: telina, ridiche neagra, cartof dulce, cartof rosu (cu coaja rosie, pt ca nu sunt asa de fainosi) morcov. Au iesit f f bune. Dar am ajuns la concluzia ca trebuie totusi triate pe categorii in functie de timpul de coacere, pt ca unele se ard pana se coc altele. Totusi, daca stai cu ochii pe cuptor si le scoti la timp, chiar daca unele sunt mai maronii si altele nu, cand se racesc sunt f f bune chiar si asa amestecate, si nu au fost chiar cricante. Data viitoare o sa le coc separat, si o sa le amestec dupa ce se racesc

        Răspunde
      • Nicolae Valentina a zis

        aprilie 01, 2022 at 1:17 pm

        Bună ziua!

        Le-am încercat și sunt minunate, acum, de fiecare data când am pofta de chipsuri le voi face pe acestea și pe voi recomanda!

        Mulțumesc!!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          aprilie 01, 2022 at 3:45 pm

          Mă bucur mult că ți-a plăcut rețeta. E o ronțăială nevinovată și se face atât de ușor! 🙂

          Răspunde
5 from 9 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x