• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Creveți la tigaie în crustă crocantă

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 24 mart. 2024 · Publicată: 7 apr. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
636 shares
Mergi la rețetă

Cum să faci cei mai delicioși creveți la tigaie în crustă crocantă de pesmet. Rețeta rapidă de creveți la tigaie serviți cu sos de iaurt.

Spre norocul meu, pandemia m-a prins cu un stoc de creveți în congelator. I-am pregătit la tigaie, tăvăliți prin sos de bere și pesmet Panko super-crocant. Pentru vremurile pe care le traversăm au fost un răsfăț nemaipomenit, cu care nu știu dacă ne vom mai întâlni foarte curând.

Creveti la tigaie in crusta crocanta

Sărbătoarea Floriilor se apropie și în mod tradițional în această zi se mănâncă pește . Mă rog, se mâncau și fructe de mare , în vremurile bune. M-am gândit că poate mai e cineva atât de norocos să aibă câțiva creveți puși la păstrare sau poate încă se mai găsesc și îi puteți cumpăra sau comanda undeva.

Aici găsiți mai multe rețete cu pește și fructe de mare pentru Sărbătoarea Floriilor

Ca mai toate rețetele cu creveți, și aceasta este simplă, rapidă, iar rezultatul este extraordinar de bun. Crusta aceea de Panko "face toți banii" cum se spune.

pesmet panko

Am mai folosit acest tip de pesmet și la rețeta de somon în crustă de pesmet la cuptor și acolo am povestit mai multe despre el. Firește, îl puteți înlocui cu pesmet obișnuit, creveții vor fi buni și așa. Dar dacă aveți Panko în casă, vă îndemn să îl folosiți cu încredere. E mult mai crocant și culmea, absoarbe mai puțin ulei! 😉

Noi am servit creveții cu sos de iaurt, un fel de tzatiki făcut simplu din iaurt gras, ulei de măsline, usturoi și mărar.

Creveti la tigaie in crusta crocanta

Mod de preparare creveți la tigaie în crustă crocantă

Modul de preparare pentru această rețetă nu prezintă nici o dificultate, nici chiar pentru bucătarii începători.

Am făcut un sos din bere, ou, făină și condimente. Am folosit paprika iute și dulce, atât pentru gust, cât și pentru culoare. Am trecut creveții prin acest sos, apoi i-am tăvălit prin pesmet și i-am prăjit pe ambele părți în tigaia cu ulei încins.

  • Creveti
  • Preparare creveti in crusta panko

Mie mi s-a părut drăguț să pun creveții doi câte doi pe o scobitoare. Arată frumos și se prăjesc mai ușor așa. Vă sfătuiesc să încercați, dar desigur că îi puteți prăji și separat.

Aici găsiți toate rețetele de creveți de pe blog. Inspirație pentru toate gusturile!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Creveti la tigaie in crusta crocanta

Creveți la tigaie în crustă crocantă

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Număr de porții: 2 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 250 g creveți decorticați
  • 100 ml bere rece
  • 1 ou
  • 80 g făină
  • 100 g pesmet Panko (sau pesmet obișnuit)
  • sare, piper, boia de ardei (am folosit amestec dulce și iute)
  • ulei pentru prăjit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Bateți oul împreună cu berea rece, sare, piper și boia de ardei. Încorporați făina.
  • Puneți creveții doi câte doi pe scobitori. îi presărați cu sare și piper. Este optional, puteți sări peste pasul ăsta, dar arată mai frumos și se prăjesc mai ușor.
  • Treceți creveții prin oul bătut, apoi prin pesmetul Panko și prăjiți-i pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins.
  • Se servesc cât sunt calzi, cu lămâie sau cu un sos facut din iaurt, usturoi, puțin ulei de măsline și mărar.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Creveti la tigaie in crusta crocanta

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
636 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.