• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Creveți la tigaie în crustă crocantă

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 24 mart. 2024 · Publicată: 7 apr. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
628 shares
Mergi la rețetă

Cum să faci cei mai delicioși creveți la tigaie în crustă crocantă de pesmet. Rețeta rapidă de creveți la tigaie serviți cu sos de iaurt.

Spre norocul meu, pandemia m-a prins cu un stoc de creveți în congelator. I-am pregătit la tigaie, tăvăliți prin sos de bere și pesmet Panko super-crocant. Pentru vremurile pe care le traversăm au fost un răsfăț nemaipomenit, cu care nu știu dacă ne vom mai întâlni foarte curând.

Creveti la tigaie in crusta crocanta

Sărbătoarea Floriilor se apropie și în mod tradițional în această zi se mănâncă pește . Mă rog, se mâncau și fructe de mare , în vremurile bune. M-am gândit că poate mai e cineva atât de norocos să aibă câțiva creveți puși la păstrare sau poate încă se mai găsesc și îi puteți cumpăra sau comanda undeva.

Aici găsiți mai multe rețete cu pește și fructe de mare pentru Sărbătoarea Floriilor

Ca mai toate rețetele cu creveți, și aceasta este simplă, rapidă, iar rezultatul este extraordinar de bun. Crusta aceea de Panko "face toți banii" cum se spune.

pesmet panko

Am mai folosit acest tip de pesmet și la rețeta de somon în crustă de pesmet la cuptor și acolo am povestit mai multe despre el. Firește, îl puteți înlocui cu pesmet obișnuit, creveții vor fi buni și așa. Dar dacă aveți Panko în casă, vă îndemn să îl folosiți cu încredere. E mult mai crocant și culmea, absoarbe mai puțin ulei! 😉

Noi am servit creveții cu sos de iaurt, un fel de tzatiki făcut simplu din iaurt gras, ulei de măsline, usturoi și mărar.

Creveti la tigaie in crusta crocanta

Mod de preparare creveți la tigaie în crustă crocantă

Modul de preparare pentru această rețetă nu prezintă nici o dificultate, nici chiar pentru bucătarii începători.

Am făcut un sos din bere, ou, făină și condimente. Am folosit paprika iute și dulce, atât pentru gust, cât și pentru culoare. Am trecut creveții prin acest sos, apoi i-am tăvălit prin pesmet și i-am prăjit pe ambele părți în tigaia cu ulei încins.

  • Creveti
  • Preparare creveti in crusta panko

Mie mi s-a părut drăguț să pun creveții doi câte doi pe o scobitoare. Arată frumos și se prăjesc mai ușor așa. Vă sfătuiesc să încercați, dar desigur că îi puteți prăji și separat.

Aici găsiți toate rețetele de creveți de pe blog. Inspirație pentru toate gusturile!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Creveti la tigaie in crusta crocanta

Creveți la tigaie în crustă crocantă

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Număr de porții: 2 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 250 g creveți decorticați
  • 100 ml bere rece
  • 1 ou
  • 80 g făină
  • 100 g pesmet Panko (sau pesmet obișnuit)
  • sare, piper, boia de ardei (am folosit amestec dulce și iute)
  • ulei pentru prăjit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Bateți oul împreună cu berea rece, sare, piper și boia de ardei. Încorporați făina.
  • Puneți creveții doi câte doi pe scobitori. îi presărați cu sare și piper. Este optional, puteți sări peste pasul ăsta, dar arată mai frumos și se prăjesc mai ușor.
  • Treceți creveții prin oul bătut, apoi prin pesmetul Panko și prăjiți-i pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins.
  • Se servesc cât sunt calzi, cu lămâie sau cu un sos facut din iaurt, usturoi, puțin ulei de măsline și mărar.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Creveti la tigaie in crusta crocanta

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
628 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.