• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu pește și fructe de mare

    Somon în crustă de pesmet la cuptor

    Publicat la 25 februarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Somon în crustă de pesmet, o rețetă simplă, dar elegantă. Somonul se gătește la cuptor, într-o manta de muștar și pesmet Panko crocant.

    Știam despre pesmetul Panko, dar nu știu cum se face că eu rar gătesc ceva care să ceară pesmet. Când am mai avut nevoie, am uscat câteva felii de pâine în cuptor și le-am măcinat la robot.

    Somon in crusta de pesmet

    Ei bine, dar Panko este puțin altceva decât pâinea mea măcinată și are farmecul lui. Originea lui e japoneză și spre deosebire de alte tipuri de pesmet, acesta este făcut doar din miez de pâine albă, fără coajă. Pâinea nu este măcinată fin, ci are o granulație mai mare, ceea ce face ca pesmetul acesta să fie aerat și crocant, cu o textură foarte plăcută. Cam cum sunt fulgii de porumb.

    Pesmetul Panko se folosește ca și pesmetul obișnuit, la orice preparat din carne sau legume și are avantajul că absoarbe mai puțină grăsime. Totuși, eu una parcă nu îl văd îmbrăcând și găluștile cu prune, deși s-ar putea să fie interesant și acolo.

    Dacă sunteți amatori de somon, cred că o să vă placă foarte mult și rețeta de somon în foietaj. O găsiți cu un click pe fotografia de mai jos.

    Somon in aluat de foietaj

    Pentru gustul meu, somonului îi mai trebuie mereu ceva care să îi completeze gustul, așa că în rețeta de astăzi l-am îmbrăcat mai întâi într-o manta de muștar, apoi l-am tăvălit prin pesmet Panko și l-am trimis la cuptor pentru doar 15 minute. S-a copt acolo numai bine. A rămas suculent în interior și chiar a fost delicios în contrast cu exteriorul crocant.

    Nu i-am făcut nici o garnitură, o salată a fost suficientă pentru noi, dar cred că ar fi mers bine cu câteva rondele de cartofi natur cu un cub de unt peste ei.

    >>> Aici găsiți mai multe rețete cu pește și fructe de mare <<<

    Mod de preparare somon în crustă de pesmet la cuptor

    Un preparat la cuptor are nevoie de o culoare mai rumenă ca să aibă un aspect apetisant în farfurie. Somonul, de fapt peștele, în general, se gătește foarte repede, iar Panko nu are timp să se rumenească. De aceea, înainte să mă apuc de treabă, am pus pesmetul într-o tigaie și l-am rumenit amestecând continuu până când a căpătat o culoare frumoasă.

    Cât s-a rumenit pesmetul am pregătit și sosul de muștar.

    • Pesmet Panko rumenit

    Mantaua de muștar se face foarte simplu: se amestecă muștarul preferat, cu puțin ulei, vin alb, piper și pătrunjel. Eu nu am mai pus sare, am considerat că nu este nevoie. Muștarul poate fi și iute dacă vă place.

    Peștele trebuie să fie uscat, altfel nu se va lipi muștarul de el. L-am tamponat pe toate părțile cu un șervet de hârtie.

    • File de somon cu sos de mustar
    • File de somon cu pesmet

    Am îmbrăcat fileurile de somon în acest sos și le-am tăvălit prin Panko. Le-am pus în tavă și le-am băgat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Sunt suficiente 15 minute. Nu depășiți acest timp pentru că peștele gătit prea mult devine uscat și fad!

    File de somon in crusta de pesmet

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Somon in crusta de pesmet

    Somon în crustă de pesmet la cuptor

    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 25 minutes minutes
    Număr de porții: 2 porții
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 300 g file de somon
    • 50 g pesmet Panko
    • 3 lingurițe de muștar
    • 1 lingură de ulei
    • 1 lingură vin alb
    • sare și piper după gust
    • câteva frunze de pătrunjel

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă de mărime potrivită.
    • Rumeniți pesmetul pentru 2-3 minute într-o tigaie, amestecând continuu, până capătă o culoare frumoasă.
    • Amestecați muștarul, cu uleiul, vinul alb, piper și puțin pătrunjel tocat mărunt. Dacă este necesar puneți și sare după gustul vostru. Eu nu am mai pus.
    • Tamponați fileurile cu un prosop de hârtie. Dacă peștele este umed, nu se va lipi sosul de el.
    • Îmbrăcați fileurile de somon în sosul de muștar, apoi tăvăliți-le prin pesmetul rumenit.
    • Așezați fileurile în tavă și dați-le la cuptor pentru 15 minute. Peștele se va găti numai bine și va rămâne suculent în interior.
    • Serviți somonul în crustă de pesmet imediat, alături de o salată.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Somon in crusta de pesmet

    Din aceeași categorie

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • sardine la cuptor
      Sardine la cuptor în stil grecesc cu usturoi și oregano
    • Paella cu fructe de mare
      Paella cu fructe de mare, rețeta clasică spaniolă
    • pastrav somonat la cuptor cu legume
      Păstrăv somonat cu legume de vară - rețeta de pește întreg la cuptor

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.