Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Pască cu blat de pandișpan – rețetă rapidă cu brânză dulce și stafide

Publicat la 15 aprilie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1920 shares
Mergi la rețetă

Citește rețeta în 5 minute

Această pască cu blat de pandișpan este soluția mea atunci când vreau un desert de sărbătoare, dar fără prea mult efort. Seamănă un pic cu un cheesecake, dar păstrează gustul tradițional, cu brânză dulce, stafide și aromă de vanilie. E gata într-o oră și e atât de bună, încât la noi a devint preferata familiei.

Pasca cu blat de pandispan si umplutura de branza dulce si stafide pe platou albastru din care s-a taiat o felie

Dacă totuși vreți o pască tradițională, găsiți aici rețeta mea de pască cu aluat de cozonac și cruce pe mijloc , iar dacă vreți ceva mai simplu, încercați varianta de pască fără aluat, mai lejeră dar cu aceeași umplutură cremoasă.

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru pască cu blat de pandișpan
  • Cum se face pasca cu blat de pandișpan
  • Cum se păstrează pasca proaspătă
  • Sfaturi din bucătăria mea
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de pască pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru pască cu blat de pandișpan

pentru blat:

  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 1 linguriță pudră de vanilie
  • un praf de sare

pentru umplutură:

  • 250 g brânză de vaci grasă (brânză dulce) - se poate înlocui cu ricotta sau urda, dacă vreți o textură mai fină
  • 120 g smântână - cu 20% grăsime. Se poate înlocui cu iaurt grecesc.
  • 2 ouă
  • 90 g zahăr
  • 50 g stafide - se pot înlocui cu merișoare uscate, curmale tocate, bucăți de caise uscate sau picături de ciocolată termostabilă.
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare

Cum se face pasca cu blat de pandișpan

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă rotundă de 18 cm, cu hârtie de copt sau unsă și tapetată cu făină.
  2. Pentru blat:
    • Bateți albușurile spumă.
    • Adăugați zahărul treptat și mixați până devin lucioase.
    • Încorporați gălbenușurile și vanilia.
    • Adăugați făina și sarea, amestecând ușor cu spatula, de jos în sus.
    • Turnați compoziția în tavă și dați la cuptor pentru 15 minute.
  3. Între timp, pregătiți umplutura:
    • Amestecați toate ingredientele.
    • Stafidele trebuie doar spălate și bine scurse, nu e nevoie să le hidratați.
  4. Scoateți blatul după 15 minute – trebuie să fie închegat, dar moale la atingere.
    Puneți umplutura deasupra cu grijă, lingură cu lingură. Marginile blaturilor vor rămâne ridicate, iar mijlocul se va lăsa puțin – așa și trebuie.
  5. Coaceți pasca încă 30-35 de minute, până când umplutura e fermă și ușor rumenită.
  6. Lăsați pasca să se răcorească 15-20 de minute în tavă, apoi îndepărtați inelul.
    E fragedă, așa că manevrați-o cu grijă.
  7. Feliați doar după ce s-a răcit complet. Opțional, presărați cu zahăr pudră.
blat de pandispan copt pe jumatate pentru reteta de pasca cu branza dulce si stafide
blat de pandispan copt pe jumatate
umplutura de branza dulce si stafide turnata peste blatul de pandispan
umplutura de branza turnata peste pandișpan

Cum se păstrează pasca proaspătă

Păstrați pasca cu blat de pandișpan la frigider, acoperită, până la 3-4 zile. Nu vă recomand să o congelați deoarece textura pandișpanului și umplutura își vor pierde textura. Dacă vreți să o pregătiți din timp, faceți-o cu o zi înainte și păstrați-o la rece.

Sfaturi din bucătăria mea

  • Nu amestecați energic când încorporați făina – e important să păstrați aerul în compoziție.
  • Brânza să fie cât mai cremoasă. Dacă pare prea umedă, lăsați-o la scurs câteva ore, apoi o puteți pasa puțin cu blenderul dacă e prea grunjoasă.
  • Tava cu inel detașabil e ideală. Dacă folosiți tavă clasică, puneți hârtie de copt pe margini ca să o puteți scoate ușor.
  • Nu deschideți ușa cuptorului în primele 15 de minute după ce ați pus pasca la copt a doua oară. Umplutura s-ar putea lăsa.
Felie de pasca cu blat pufos pe pandispan pe farfurie inchisa la culoare cu lingurita pentru servire

Întrebări frecvente

Pot face pasca într-o tavă mai mare?

Da, dar ajustați proporțional cantitățile. La 26 cm, dublați ingredientele.

Dacă folosesc brânză de vaci slabă la pască, ce se întâmplă?

Va fi prea apoasă. Se poate scurge sau combina cu o lingură de griș.

Pot coace totul de la început?

Nu, pentru că blatul nu va avea timp să se închege și se va amesteca cu umplutura. Respectați pașii din rețetă.

Alte rețete de pască pe care să le încercați

  • Pască cu ciocolată
    Pască delicioasă cu ciocolată – rețeta simplă pe care o vei face tot anul
  • Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
    Cheesecake cu vișine la cuptor. Pască cu vișine.
  • Pascute cu branza dulce si stafide
    Păscuțe cu brânză dulce și stafide, cu aluat de cozonac
  • reteta pasca fara faina 3 linguri
    Pască fără făină, cu brânză dulce și stafide - rețeta "3 linguri"

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pasca cu blat de pandispan

Pască cu blat de pandișpan – rețetă rapidă cu brânză dulce și stafide

Rețetă de pască cu blat pufos de pandișpan și umplutură cremoasă de brânză dulce și stafide. Rapidă, gata într-o oră, perfectă pentru Paște.
5 from 17 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
spatulă
formă rotundă cu inel

Ingrediente
 

pentru o tavă cu diametrul de 18 cm

blatul

  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 1 linguriță pudră de vanilie
  • un praf de sare

umplutura

  • 50 g stafide
  • 250 g brânză de vaci grasă
  • 120 smântână grasă (20%)
  • 2 ouă
  • 90 g zahăr
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați forma cu hârtie de copt, sau o ungeți cu unt/ulei și o pudrați cu făină. Ideal ar fi să folosiți o formă rotundă cu inel detașabil ca să puteți scoate cu ușurință pasca.
  • Bateți spumă albușurile, adăugați apoi zahărul și mixați până spuma se îngroașă din nou, e lucioasă, iar zahărul e dizolvat.
  • Încorporați gălbenușurile și vanilia.
  • La final încorporati făina și sarea, amestecând cu o spatulă ușor de jos în sus, pentru a nu scoate aerul înglobat în spuma de gălbenușuri.
  • Turnați pandișpanul în formă, nivelați și îl dați la cuptor pentru 15 minute.
  • Pentru umplutură, amestecați toate ingredientele din listă. Nu e nevoie ca stafidele să fie hidratate înainte, ele vor prelua din umiditatea lăsată de smântână și se vor umfla în cuptor. E suficient doar să le spălați și să le scurgeți foarte bine de apă.
  • După cele 15 minute, scoateți blatul din cuptor. Ar trebui să fie închegat, dar moale, dacă îl apăsați cu degetul va rămâne urma.
  • Puneți umplutura de brânză cu o lingură peste pandișpan. Baza se va lăsa puțin, dar marginile vor rămâne ridicate.
  • Dați pasca la cuptor pentru încă 30-35 de minute sau până când umplutura de brânză este închegată și ușor rumenită.
  • Scoateți pasca din cuptor și lăsați-o 15-20 de minute în formă, apoi cu grijă îndepărtați inelul metalic. Pasca e foarte fragedă și dacă nu o manevrați cu atenție se poate rupe
  • Feliați pasca doar după ce s-a răcit. Opțional o puteți presăra cu zahăr pudră.

Bine de știut:

  • Nu amestecați energic când încorporați făina – e important să păstrați aerul în compoziție.
  • Brânza să fie cât mai cremoasă. Dacă pare prea umedă, lăsați-o la scurs câteva ore, apoi o puteți pasa puțin cu blenderul dacă e prea grunjoasă.
  • Tava cu inel detașabil e ideală. Dacă folosiți tavă clasică, puneți hârtie de copt pe margini ca să o puteți scoate ușor.
  • Nu deschideți ușa cuptorului în primele 15 de minute după ce ați pus pasca la copt a doua oară. Umplutura s-ar putea lăsa.
Valori nutriționale
Pască cu blat de pandișpan – rețetă rapidă cu brânză dulce și stafide
Valori per porție
Calorii
357
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
20
g
31
%
Colesterol
 
178
mg
59
%
Carbohidrați
 
33
g
11
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
23
g
26
%
Proteine
 
14
g
28
%
Vitamina A
 
923
IU
18
%
Calciu
 
96
mg
10
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Sper să încercați și voi rețeta mea de pască ușoară și rapidă! Dacă v-a plăcut, lăsați-mi un comentariu sau distribuiți rețeta ca să ajungă la cât mai multe gospodine grăbite și pofticioase 😊

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
1920 shares

Comentarii

  1. Mihaela birsan a zis

    aprilie 19, 2023 at 7:33 pm

    5 stars
    Mi-a placut mult pasca facuta dupa aceasta reteta....si am avut la dispozitie multe retete.....cred ca o voi pastra in familie de acum.
    Numai bine!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      aprilie 19, 2023 at 7:43 pm

      Nu pot decât să mă bucur că v-a plăcut rețeta mea!
      Mulțumesc pentru feedback! Numai bine!

      Răspunde
  2. Sinziana a zis

    aprilie 19, 2020 at 3:34 pm

    Hristos a inviat! Multumesc pentru aceasta reteta, am preparat pasca de Paste si a fost extraordinara si foarte apreciata de familie. Cremoasa, plina de umplutura, aromata... intra direct in retetarul de familie.
    Apreciez mult acest site cu retete deosebite pentru oameni normali si un strop de ironie ca sarea in bucate. 😊
    Salutari din Elvetia si multa sanatate!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 20, 2020 at 9:00 am

      Adevărat a Înviat!
      Ce mă bucur că v-a plăcut rețeta mea de pască!
      Numai bine, acolo, departe! Sănătate multă!

      Răspunde
5 from 17 votes (16 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x