Somon cu sos dulce-acrișor, o rețetă simplă dar savuroasă. Somon marinat în sos de miere și muștar, servit cu un piure delicat de păstârnac.
Astăzi am pentru voi o rețetă cu pește, simplă și rapidă, așa cum v-am obișnuit, dar plină de arome și de culoare: un minunat medalion de somon cu sos dulce-acrișor, servit alături de un piure fin de păstârnac. Este o rețetă frumoasă, foarte potrivită pentru o cină în doi sau pentru o masă de familie atunci când aveți ceva special de sărbătorit.
Vă spun asta, pentru ca și eu am pregătit această rețetă pentru o zi festivă și a fost exact ce trebuie: simplu și bun, dar fără să fie banal. A fost o cină deosebită, ușoară, la care ne-am bucurat de un preparat gustos și aspectuos.
Eu am folosit medalioane de somon sălbatic, un pește gras, cu oase puține și care e pe placul tuturor. Îl găsiți la pescărie atât în stare proaspătă, cât și congelat. Se întâmplă să mai găsiți și trunchi de somon proaspăt din care puteți cere să vi se taie câte medalioane doriți, în funcție de numărul de persoane pe care îl aveți la masă.
Rețeta se poate face la fel de bine și cu file de somon, în loc de medalioane, e alegerea voastră.
Aici găsiți mai multe rețete apetisante cu somon. Vedeți care vă inspiră!
Mod de preparare somon cu sos dulce-acrișor și piure de păstârnac | VIDEO inclus
Modul de preparare nu este deloc dificil, singurul aspect la care trebuie să fiți atenți, este ca piureul de păstârnac, să fie gata cam în același timp cu somonul sau să îl păstrați la cald până când iese și peștele din cuptor.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Somon cu sos dulce-acrișor și piure de păstârnac
Tipărește Salvează pe PinterestEchipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 2 medalioane de somon (sau fileuri)
pentru sos
- 2 lingurițe de miere
- 2 lingurițe de muștar
- 100 ml vin alb
- 2 linguri ulei de măsline
- câteva crenguțe de cimbrișor
- sare și piper, după gust
- felii de lămâie
pentru piureul de păstârnac
- 3 rădăcini de păstârnac
- 20 g unt
- 100 ml lapte
- sare
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
- Curățați medalioanele de solzii de pe exterior, dacă este cazul, dar nu îndepărtați pielea.
- Într-un bol încăpător, combinați toate ingredientele pentru sos.
- Folosiți o pungă cu zip sau o pungă pe care o puteți sigila. Puneți peștele în pungă, turnați sosul, sigilați punga și lăsați peștele la marinat pentru 30 de minute.
- Încingeți cuptorul la 200 de grade.
- După cele 30 de minute, răsturnați peștele cu tot cu sos într-o tavă, adăugați usturoiul tocat mărunt, câteva felii de lămâie și câteva crenguțe de cimbrișor.
- Pentru un aspect deosebit, presărați semințe de susan alb și negru.
- Dați peștele la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, până când este frumos rumenit.
- Cât timp somonul stă la marinat și la cuptor, vă ocupați de garnitură: curățați păstârnacul și îl puneți la fiert în apă cu sare, cât să îl depășească puțin.
- Când păstârnacul este fiert (durează aproximativ 20 de minute), adăugați untul, sare după gust, laptele ușor călduț și îl pasați cu blenderul de mână sau cel vertical.
- Serviți somonul cu sos dulce-acrișor, imediat ce este scos din cuptor, alături de piureul de păstârnac.
Lasă un comentariu