• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete dietetice

Supă de gulii cu crutoane de pâine

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 20 iul. 2024 · Publicată: 6 mai 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
151 shares
Mergi la rețetă

Rețeta simplă și rapidă de supă de gulii. O supă gustoasă, hrănitoare, cu multe vitamine. Servită cu câteva crutoane crocante, este un deliciu!

Vă plac guliile? Dacă da, atunci această supă este fix pentru voi! O să vă meargă la suflet! Dacă nu, poate aceasta este rețeta ideală prin care să vă împrieteniți cu aceste legume.

supa de gulii

Din partea mea, guliile au doar cuvinte de laudă. Sunt rude cu varza, conopida și broccoli. De fapt mie mi se pare că au gust de cotor de varză 😀 Guliile au puține calorii și sunt foarte bune atât crude cât și gătite.

Am pe blog câteva rețete cu gulii, dar până azi, iată că nu aveam nici o supă. Acum am și v-am adus-o și vouă pentru că nouă ne-a plăcut foarte mult aroma ei deosebită.

Vă recomand să mai încercați și alte mâncăruri cu gulii:

  • gulii pane la cuptor - rețetă de post
  • gulii umplute cu carne tocată
  • salată de gulii și alte crudități
  • brioșe de carne cu gulii
  • Minestrone - supa italiană cu paste și legume
supa de gulii

Mod de preparare supă de gulii cu crutoane de pâine

Modul de preparare pentru rețeta de astăzi este la fel de simplu și de rapid ca pentru orice supă-cremă.

Ca să păstrez o culoare albă a supei, eu am folosit doar legume albe: țelină, păstârnac și cartofi care prin amidonul conținut dau consistență și cremozitate acestei supe.

legume pentru supa
legume curatate si taiate pentru supa

Cum se servește supa de gulie

Supa cu gulii este ușoară, hrănitoare și are o aromă foarte plăcută. Este minunată dacă o serviți cu câteva crutoane aromate de pâine. Crutoanele le puteți face la cuptor, dacă faceți o cantitate mai mare, care să vă ajungă 2-3 zile sau la tigaie, dacă faceți doar cât să mâncați o dată.

Pe lângă crutoane, supa se poate servi cu un fir de ulei de măsline și câteva semințe picante de chimen negru care să aducă un plus de gust.

Dacă doriți un pic de aciditate și un gust mai acrișor, puteți adăuga și puțin suc proaspăt de lămâie atunci când serviți supa.

Decorați supa cu pătrunjel proaspăt sau cu frunzulițe tinere de gulie, așa cum am făcut eu. Să știți că și frunzele de gulii sunt comestibile. Le puteți găti așa cum gătiți spanacul sau leurda.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

supa de gulii

Supă de gulii cu crutoane de pâine

Rețeta simplă și rapidă de supă de gulii. O supă gustoasă, hrănitoare, cu multe vitamine. Servită cu câteva crutoane crocante, este un deliciu!
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

blender de mână

Ingrediente
 

  • 2 gulii
  • 1 ceapă
  • 2 felii de țelină
  • 1 rădăcină păstârnac (sau pătrunjel)
  • 2 cartofi
  • aprox. 1200 ml de apă
  • sare, după gust
  • suc de lămâie, opțional - după gust

pentru servit

  • ulei de măsline
  • semințe de chimen negru (negrilică)
  • crutoane de pâine
  • pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați legumele, spălați-le și tăiați-le în bucăți nu prea mici.
  • Puneți legumele într-o oală încăpătoare și turnați peste ele apa cât să le acopere bine (cam 1.2 litri). Puneți și un praf de sare și lăsați legumele să fiarbă până când intră ușor furculița în ele.
  • Pasați legumele cu un blender de mână sau un blender vertical.
  • Potriviți gustul de sare. Dacă doriți o supă mai lichidă, puteți să mai adăugați puțină apă fierbinte până ajungeți la consistența dorită.
  • Serviți supa imediat, cu crutoane, ulei de măsline, suc de lămâie și semințe de chimen negru.
  • Supa cremă de gulii este bună și a doua zi, încălzită pe aragaz.
Nutrition Facts
Supă de gulii cu crutoane de pâine
Amount per Serving
Calorii
77
% Daily Value*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
18
g
6
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

În clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!

Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • Pastă de ton cu brânză cottage, ouă fierte, ceapă și castraveți murați – servită într-un bol alb, alături de pâine de casă
    Pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte – rețetă sănătoasă, cu multe proteine
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
151 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.