Rețeta simplă și rapidă de supă de gulii. O supă gustoasă, hrănitoare, cu multe vitamine. Servită cu câteva crutoane crocante, este un deliciu!
Vă plac guliile? Dacă da, atunci această supă este fix pentru voi! O să vă meargă la suflet! Dacă nu, poate aceasta este rețeta ideală prin care să vă împrieteniți cu aceste legume.
Din partea mea, guliile au doar cuvinte de laudă. Sunt rude cu varza, conopida și broccoli. De fapt mie mi se pare că au gust de cotor de varză 😀 Guliile au puține calorii și sunt foarte bune atât crude cât și gătite.
Am pe blog câteva rețete cu gulii, dar până azi, iată că nu aveam nici o supă. Acum am și v-am adus-o și vouă pentru că nouă ne-a plăcut foarte mult aroma ei deosebită.
Vă recomand să mai încercați și alte mâncăruri cu gulii:
- gulii pane la cuptor - rețetă de post
- gulii umplute cu carne tocată
- salată de gulii și alte crudități
- brioșe de carne cu gulii
- Minestrone - supa italiană cu paste și legume
Mod de preparare supă de gulii cu crutoane de pâine
Modul de preparare pentru rețeta de astăzi este la fel de simplu și de rapid ca pentru orice supă-cremă.
Ca să păstrez o culoare albă a supei, eu am folosit doar legume albe: țelină, păstârnac și cartofi care prin amidonul conținut dau consistență și cremozitate acestei supe.
Cum se servește supa de gulie
Supa cu gulii este ușoară, hrănitoare și are o aromă foarte plăcută. Este minunată dacă o serviți cu câteva crutoane aromate de pâine. Crutoanele le puteți face la cuptor, dacă faceți o cantitate mai mare, care să vă ajungă 2-3 zile sau la tigaie, dacă faceți doar cât să mâncați o dată.
Pe lângă crutoane, supa se poate servi cu un fir de ulei de măsline și câteva semințe picante de chimen negru care să aducă un plus de gust.
Dacă doriți un pic de aciditate și un gust mai acrișor, puteți adăuga și puțin suc proaspăt de lămâie atunci când serviți supa.
Decorați supa cu pătrunjel proaspăt sau cu frunzulițe tinere de gulie, așa cum am făcut eu. Să știți că și frunzele de gulii sunt comestibile. Le puteți găti așa cum gătiți spanacul sau leurda.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Supă de gulii cu crutoane de pâine
Echipamente necesare
Ingrediente
- 2 gulii
- 1 ceapă
- 2 felii de țelină
- 1 rădăcină păstârnac (sau pătrunjel)
- 2 cartofi
- aprox. 1200 ml de apă
- sare, după gust
- suc de lămâie, opțional - după gust
pentru servit
- ulei de măsline
- semințe de chimen negru (negrilică)
- crutoane de pâine
- pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Curățați legumele, spălați-le și tăiați-le în bucăți nu prea mici.
- Puneți legumele într-o oală încăpătoare și turnați peste ele apa cât să le acopere bine (cam 1.2 litri). Puneți și un praf de sare și lăsați legumele să fiarbă până când intră ușor furculița în ele.
- Pasați legumele cu un blender de mână sau un blender vertical.
- Potriviți gustul de sare. Dacă doriți o supă mai lichidă, puteți să mai adăugați puțină apă fierbinte până ajungeți la consistența dorită.
- Serviți supa imediat, cu crutoane, ulei de măsline, suc de lămâie și semințe de chimen negru.
- Supa cremă de gulii este bună și a doua zi, încălzită pe aragaz.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
În clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!
Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!
Lasă un comentariu