Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu dovlecei

Minestrone - rețeta de supă italiană cu paste și legume

Publicat la 23 iunie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

20 shares
Mergi la rețetă

Nimic nu e mai bun decât un castron mare din această supă minestrone atât de bogată în paste și legume! Este extraordinar de gustoasă și nu necesită prea mult efort până să fie gata. Este o supă sănătoasă, reconfortantă și sățioasă pe care toată lumea o va iubi.

reteta de supa italiana minestrone
Mergi direct la:
  • Ce este minestrone?
  • Ingrediente pentru minestrone - varianta vegană
  • Ce puteți schimba în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Cum se servește
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce este minestrone?

Minestrone este o supă italiană foarte groasă, cu multe legume. Diferența dintre o supă obișnuită de legume este tocmai proporția dintre legume și lichid care la minestrone ar trebui să fie cam de 1:1.

Este o rețetă simplă și versatilă. Se poate face atât cu legume proaspete, de sezon, cât și cu legume congelate. De obicei conține și boabe de fasole, paste sau orez. 

Nu există o rețetă bine stabilită pentru a face un minestrone, așadar este o bună ocazie să folosiți orice vegetale găsiți prin frigider, prin congelator sau chiar conservele din cămară. 

Supa minestrone poate fi: vegană (de post), vegetariană (cu parmezan), se poate face folosind o supă concentrată de carne (de exemplu stock de pește) sau poate conține bucăți de carne.

Varianta mea de astăzi este vegană, doar cu legume și paste fără ou. Trebuie doar să tai legumele în cuburi, să le fierbi și supa va fi gata cât ai bate din palme.

Ingrediente pentru minestrone - varianta vegană

Rețeta aceasta este atât de permisivă, încât cred că nu există situație în care să nu poți face un minestrone absolut delicios cu ceea ce ai deja în casă. Iată ce puteți pune în această supă:

legume in piata
multe legume
ulei de masline
ulei de masline
paste scurte
busuioc in ghiveci
busuioc
  • legume - orice legume sunt binevenite în această supă: ceapă, morcov, țelină, păstârnac, dovlecei, cartofi, broccoli, spanac, mazăre, fasole păstăi, etc.
  • ulei de măsline - pentru a căli legumele și pentru a adăuga câțiva stropi la final
  • fasole albă sau roșie - pentru un plus de proteine și de fibre alimentare
  • usturoi - nu ar trebui să lipsească, pentru că adaugă aromă și profunzime acestei supe
  • roșii tăiate cubulețe – pentru aciditate, culoare și aromă dulce
  • fulgi de chilli sau rondele de ardei iute – dacă vă place mâncarea picantă
  • frunze de dafin, oregano, cimbru  – ierburile aromatice adaugă atât de multă complexitate acestei supe simple
  • busuioc proaspăt - v-aș sfătui să nu renunțați la el, este ceea ce deosebește un minestrone de orice altă supă de legume
  • paste făinoase - adaugă consistență acestei supe, iar amidonul conținut de acestea o ajută să se îngroașe puțin

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor folosite de mine, vedeți rețeta completă de mai jos.

Ce puteți schimba în rețetă

Cum spuneam rețeta de minestrone este versatilă și permisivă, nu vă faceți griji dacă nu aveți sau nu vă plac toate ingredientele de mai sus. Iată câteva sugestii de modificări pe care le puteți face:

  • fasole - o puteți înlocui cu linte sau boabe de porumb fiert
  • paste - le puteți înlocui cu orez, cu bulgur, cușcuș sau poate aveți deja niște tăieței de casă cu ou puși la uscat. De asemenea, puteți folosi paste fără gluten.
  • ulei de măsline - îl puteți înlocui cu ulei de floarea soarelui. Sau puteți folosi ulei de floarea soarelui pentru călit legumele și doar pentru servit să folosiți un ulei de măsline extravirgin cu aromă intensă și plăcută
minestrone_reteta italiana de supa cu paste si legume

Cum se păstrează

Minestrone este minunată după gătire, dar dacă mai rămâne, se poate păstra la frigider, în recipiente cu capac pentru 3-4 zile.

Nu vă recomand să o congelați, unele legume își pierd textura și nici pastele făinoase nu se păstrează prea bine în congelator.

reteta de supa minestrone cu legume

Cum se servește

Cât fierb legumele, aveți timp să prăjiți câteva felii de pâine bună sau chiar să faceți niște crutoane crocante și aromate pentru servit.

Decorați supa cu frunze proaspete de busuioc și nu uitați să duceți la masă pâinea prăjită sau crutoanele.

Unele persoane e posibil să o prefere cu mai mult piper, așa că o idee bună ar fi să aveți la îndemână boabe de piper negru sau piper mozaic, gata să fie măcinate pe loc.

Rețete asemănătoare

  • Supa de rosii cu orez
    Supă de roșii cu orez și busuioc. Deliciu în orice anotimp!
  • Supa crema de linte
    Supă cremă de linte roşie, cea mai bună rețetă
  • supa de gulii
    Supă de gulii cu crutoane de pâine
  • Supa de somon
    Supă de somon cu legume, ușoară și dietetică

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

reteta de supa italiana minestrone

Minestrone - rețeta de supă italiană cu paste și legume

Nimic nu e mai bun decât un castron mare din această supă minestrone atât de bogată în paste și legume! Este extraordinar de gustoasă și nu necesită prea mult efort până să fie gata. 
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

oală fontă cu capac

Ingrediente
 

  • 2 linguri ulei de măsline (extravirgin)
  • 1 ceapă uscată (medie)
  • 2 morcovi
  • 1 felie rădăcină de țelină
  • 1 tijă țelină Apio
  • 3 căței de usturoi
  • 150 g boabe de fasole fiartă (albă sau roșie, din conservă)
  • ½ ardei gras
  • 50 g fasole verde
  • 50 g boabe de mazăre
  • ½ dovlecel
  • 100 g paste scurte (fusilli, scoici, penne, etc)
  • 500 g roșii proaspete (sau 350 g roșii cuburi din conservă)
  • 1,5 litri apă sau stock de legume
  • sare, piper, dafin cimbru, oregano
  • 3-4 crenguțe de busuioc proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Încingeți uleiul într-o oală la foc mediu. Adăugați: ceapa, usturoiul, morcovii, țelina, ardeiul gras și sarea. Gătiți, amestecând ocazional, timp de 7-8 minute, până când legumele încep să se înmoaie.
    calire legume pentru supa
  • Turnați apa, adăugați fasolea verde, dovlecelul, mazărea, condimentele. Acoperiți și fierbeți la foc mediu timp de 15 de minute.
    legume la fiert pentru supa minestrone
  • Adăugați pastele și fierbeți încă 5 minute.
    paste fusilli adaugate in oala cu supa
  • Adăugați roșiile tăiate cuburi și lăsați supa să mai fiarbă încă 5 minute.
    cuburi de rosii in supa
  • Pentru aromă, puneți acum la fiert și o crenguță de busuioc.
    ramura de busuioc in supa
  • Puneți fasolea din conservă, lăsați alte 5 minute la fiert, apoi supa este gata.
    fasole din conserva adaugata in supa italiana minestrone
  • Serviți supa cu pâine prăjită sau crutoane, decorată cu frunze de busuioc proaspăt.
    minestrone_reteta italiana de supa cu paste si legume
Valori nutriționale
Minestrone - rețeta de supă italiană cu paste și legume
Valori per porție
Calorii
184
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
7
g
11
%
Carbohidrați
 
25
g
8
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
6
g
12
%
Vitamina A
 
3272
IU
65
%
Calciu
 
34
mg
3
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • legume curcubeu la air fryer
    Legume la air fryer sau cuptor - Rețetă sănătoasă și rapidă
  • reteta traditionala de ciulama de dovlecei cu smantana si marar
    Rețeta de ciulama de dovlecei cu smântână și mărar - rapidă și gustoasă
20 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x