Rețeta de fursecuri cu unt de arahide, cu fructe goji, migdale și ciocolată. Se fac ușor și sunt minunate! Cremoase la interior și crocante la exterior.
Am multe bunătăți pe blog și am gustat multe la viața mea, dar uite că existau niște fursecuri pe care încă nu le încercasem și care au reușit să mă dea gata! Bombițele acestea pe care le vedeți în fotografii sunt absolut fantastice!
Îmi doream demult să fac fursecuri cu unt de arahide, dar cumva, mereu ajungeam la fundul borcanului înainte să mă apuc eu de treabă. De data aceasta am confiscat borcanul înainte să dăm iama în el și am reușit să fac fursecurile visurilor mele.
De fapt cred că mi-au întrecut așteptările. Îmi place mult de tot aspectul lor, așa mari, zdravene, neregulate și cu toate adaosurile la vedere: goji, ciocolată, bucățele de migdale.
Dar pe lângă aspect și mai mult îmi place textura lor robustă. Fursecurile astea la interior sunt foarte moi și cremoase, iar la exterior sunt irezistibil de crocante.
Au gust de alune, nu sunt foarte dulci, iar sarea din aluat echilibrează de minune toate aromele. Vi le recomand din toată inima!
Aici găsiți mai multe rețete de fursecuri și biscuiți
Rețeta de azi face parte din campania Sanovita & Bosh. Cele două branduri s-au unit într-o campanie foarte frumoasă și mi-au trimis acasă o cutie cu bunătăți și un aparat electrocasnic nou apărut pe piață, extrem de interesant. Aparatul ăsta este un fel de 4 în 1, adică: mixer + blender + chopper + aparat de vidat.
Cu ajutorul lui și al ingredientelor de la Sanovita am făcut fursecurile de azi dintre care jumătate au plecat spre părinții mei. Și ca să fiu sigură că ajung intacte, că nici nu se înmoaie, nici nu se usucă, nici nu se rup, le-am pus în caserolă și le-am vidat cu aparatul Bosh ErgoMixx. E foarte fain că un singur aparat poate face atâtea operațiuni și că te poți baza pe el pentru atâtea lucruri.
Mod de preparare fursecuri cu unt de arahide
Modul de preparare pentru rețeta de fursecuri de astăzi este foarte simplu. Vă veți convinge de asta urmărind clipul video de pe canalul de YouTube (îl găsiți la finalul postării).
În principiu nu trebuie decât să amestecăm toate ingredientele într-un bol, și să lăsăm aluatul să se odihnească la frigider cel puțin 30 de minute înainte să formăm fursecurile.
Aluatul trebuie să fie rece înainte de coacere, de aceea vă recomand să nu formați fursecurile cu mâna, pentru a nu înmuia untul. Folosiți pentru formare o lingură de înghețată, sau, dacă nu aveți, vă puteți descurca de minune și cu 2 linguri de inox.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Fursecuri cu unt de arahide
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 2 ouă
- 100 g zahăr (eu am folosit zahăr pudră)
- 5 g sare
- 130 g unt cu 82% grăsime la temperatura camerei
- 120 g unt de arahide
- 1 linguriță extract de vanilie
- 290 g făină tip 000
- 5 g praf de copt
- 100 g migdale
- 50 g fructe goji
- 70 g picături de ciocolată
Instrucțiuni de preparare
- Puneți fructele goji la hidratat pentru 30 de minute, în apă rece, cât să le acopere.
- Mărunțiți grosier migdalele folosind un chopper electric sau un cuțit.
- Într-un bol încăpător, mixați ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare până când zaharul este complet dizolvat.
- Adăugați untul moale, la temperatura camerei și mixați din nou.
- Puneți untul de arahide, extractul de vanilie și mixați până când aveți o compoziție omogenă.
- Cu o spatulă, încorporați făina și praful de copt. Veți obține un aluat foarte dens, puțin cam greu de manevrat.
- Puneți peste aluat migdalele mărunțite, goji hidratat și scurs bine de apă și picăturile de ciocolată. Amestecați pentru ca toate să se distribuie uniform în masa de aluat.
- Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și lăsați-l să stea la rece în frigider pentru cel puțin 30 de minute.
- Încingeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
- Folosind o lingură pentru înghețată, formați fursecuri cam de mărimea unei bile de ping-pong. Nu le aplatizați și nu căutați să le dați o formă regulată, farmecul lor este tocmai în aspectul texturat.
- Coaceți fursecurile pentru 12-13 minute la 180 de grade. Deși par foarte moi când le scoateți din cuptor, ele se vor întări după ce se răcesc. Fursecurile vor fi moi, cremoase la interior și crocante la exterior.
- Ca să nu se usuce, păstrați fursecurile într-o cutie de metalică sau de carton.
Bine de știut:
- Puteți înlocui fructele goji cu merișoare stafide, afine proaspete sau deshidratate, etc.
- Migdalele se pot înlocui cu nuci, arahide, alune, etc
- Picăturile de ciocolată e de preferat să fie termostabile pentru a nu se topi în cuptor.
- Dacă doriți fursecuri mai dulci, puteți suplimenta cantitatea de zahăr.
- Nu vă zgârciți la cantitatea de sare! Ea echilibrează gusturile și potențează aromele din aluat.
- Pentru o variantă cu mai puține calorii, puteți în locui zahărul cu un îndulcitor natural, de exemplu Green Sugar sau Eritritol
- Dacă nu aveți lingură de înghețată, ajutați-vă de 2 linguri pentru a da formă fursecurilor.
- Dacă nu vă plac fursecurile cu interior moale și cremos, le puteți coace timp de 15 minute și se vor usca și în interior.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu