• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Fursecuri

    Fursecuri cu unt de arahide - absolut delicioase

    Publicat la 5 iunie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Rețeta de fursecuri cu unt de arahide, cu fructe goji, migdale și ciocolată. Se fac ușor și sunt minunate! Cremoase la interior și crocante la exterior.

    Am multe bunătăți pe blog și am gustat multe la viața mea, dar uite că existau niște fursecuri pe care încă nu le încercasem și care au reușit să mă dea gata! Bombițele acestea pe care le vedeți în fotografii sunt absolut fantastice!

    Îmi doream demult să fac fursecuri cu unt de arahide, dar cumva, mereu ajungeam la fundul borcanului înainte să mă apuc eu de treabă. De data aceasta am confiscat borcanul înainte să dăm iama în el și am reușit să fac fursecurile visurilor mele.

    fursecuri cu unt de arahide

    De fapt cred că mi-au întrecut așteptările. Îmi place mult de tot aspectul lor, așa mari, zdravene, neregulate și cu toate adaosurile la vedere: goji, ciocolată, bucățele de migdale.

    Dar pe lângă aspect și mai mult îmi place textura lor robustă. Fursecurile astea la interior sunt foarte moi și cremoase, iar la exterior sunt irezistibil de crocante.

    Au gust de alune, nu sunt foarte dulci, iar sarea din aluat echilibrează de minune toate aromele. Vi le recomand din toată inima!

    Aici găsiți mai multe rețete de fursecuri și biscuiți

    fursecuri cu unt de arahide

    Rețeta de azi face parte din campania Sanovita & Bosh. Cele două branduri s-au unit într-o campanie foarte frumoasă și mi-au trimis acasă o cutie cu bunătăți și un aparat electrocasnic nou apărut pe piață, extrem de interesant. Aparatul ăsta este un fel de 4 în 1, adică: mixer + blender + chopper + aparat de vidat.

    sanovita si bosh

    Cu ajutorul lui și al ingredientelor de la Sanovita am făcut fursecurile de azi dintre care jumătate au plecat spre părinții mei. Și ca să fiu sigură că ajung intacte, că nici nu se înmoaie, nici nu se usucă, nici nu se rup, le-am pus în caserolă și le-am vidat cu aparatul Bosh ErgoMixx. E foarte fain că un singur aparat poate face atâtea operațiuni și că te poți baza pe el pentru atâtea lucruri.

    cutie vid Bosh

    Mod de preparare fursecuri cu unt de arahide

    Modul de preparare pentru rețeta de fursecuri de astăzi este foarte simplu. Vă veți convinge de asta urmărind clipul video de pe canalul de YouTube (îl găsiți la finalul postării).

    În principiu nu trebuie decât să amestecăm toate ingredientele într-un bol, și să lăsăm aluatul să se odihnească la frigider cel puțin 30 de minute înainte să formăm fursecurile.

    ingrediente

    Aluatul trebuie să fie rece înainte de coacere, de aceea vă recomand să nu formați fursecurile cu mâna, pentru a nu înmuia untul. Folosiți pentru formare o lingură de înghețată, sau, dacă nu aveți, vă puteți descurca de minune și cu 2 linguri de inox.

    fursecuri inainte de coacere
    Fursecurile înainte să intre la cuptor
    fursecuri cu unt de arahide

    Fursecuri cu unt de arahide

    Rețeta de fursecuri cu unt de arahide, cu fructe goji, migdale și ciocolată. Se fac ușor și sunt minunate! Cremoase la interior și crocante la exterior.
    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 12 minutes
    la rece: 30 minutes
    Timp total: 57 minutes
    Număr de porții: 18 fursecuri mari
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    chopper electric
    chopper electric
    mixer Breville
    mixer de mână
    lingură înghețată
    lingură înghețată

    Ingrediente
     

    • 2 ouă
    • 100 g zahăr (eu am folosit zahăr pudră)
    • 5 g sare
    • 130 g unt cu 82% grăsime la temperatura camerei
    • 120 g unt de arahide
    • 1 linguriță extract de vanilie
    • 290 g făină tip 000
    • 5 g praf de copt
    • 100 g migdale
    • 50 g fructe goji
    • 70 g picături de ciocolată

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Puneți fructele goji la hidratat pentru 30 de minute, în apă rece, cât să le acopere.
    • Mărunțiți grosier migdalele folosind un chopper electric sau un cuțit.
    • Într-un bol încăpător, mixați ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare până când zaharul este complet dizolvat.
    • Adăugați untul moale, la temperatura camerei și mixați din nou.
    • Puneți untul de arahide, extractul de vanilie și mixați până când aveți o compoziție omogenă.
    • Cu o spatulă, încorporați făina și praful de copt. Veți obține un aluat foarte dens, puțin cam greu de manevrat.
    • Puneți peste aluat migdalele mărunțite, goji hidratat și scurs bine de apă și picăturile de ciocolată. Amestecați pentru ca toate să se distribuie uniform în masa de aluat.
    • Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și lăsați-l să stea la rece în frigider pentru cel puțin 30 de minute.
    • Încingeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
    • Folosind o lingură pentru înghețată, formați fursecuri cam de mărimea unei bile de ping-pong. Nu le aplatizați și nu căutați să le dați o formă regulată, farmecul lor este tocmai în aspectul texturat.
    • Coaceți fursecurile pentru 12-13 minute la 180 de grade. Deși par foarte moi când le scoateți din cuptor, ele se vor întări după ce se răcesc. Fursecurile vor fi moi, cremoase la interior și crocante la exterior.
    • Ca să nu se usuce, păstrați fursecurile într-o cutie de metalică sau de carton.

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    1. Puteți înlocui fructele goji cu merișoare stafide, afine proaspete sau deshidratate, etc.
    2. Migdalele se pot înlocui cu nuci, arahide, alune, etc
    3. Picăturile de ciocolată e de preferat să fie termostabile pentru a nu se topi în cuptor.
    4. Dacă doriți fursecuri mai dulci, puteți suplimenta cantitatea de zahăr. 
    5. Nu vă zgârciți la cantitatea de sare! Ea echilibrează gusturile și potențează aromele din aluat.
    6. Pentru o variantă cu mai puține calorii, puteți în locui zahărul cu un îndulcitor natural, de exemplu Green Sugar sau Eritritol
    7. Dacă nu aveți lingură de înghețată, ajutați-vă de 2 linguri pentru a da formă fursecurilor.
    8. Dacă nu vă plac fursecurile cu interior moale și cremos, le puteți coace timp de 15 minute și se vor usca și în interior.
    Valori nutriționale
    Fursecuri cu unt de arahide
    Valori per porție
    Calorii
    220
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    13
    g
    20
    %
    Colesterol
     
    34
    mg
    11
    %
    Carbohidrați
     
    21
    g
    7
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    8
    g
    9
    %
    Proteine
     
    5
    g
    10
    %
    Vitamina A
     
    207
    IU
    4
    %
    Calciu
     
    25
    mg
    3
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    fursecuri cu unt de arahide

    Din aceeași categorie

    • Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie
    • Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
    • Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
    • Palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.