Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Paste

Paste cu pesto de pătrunjel, roșii cherry și usturoi

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 3 ian. 2025 · Publicată: 25 iun. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
859 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Paste cu pesto de pătrunjel, o rețetă super-simplă și ultra-rapidă, dar atât de plină de arome! Pur și simplu, delicios! 🙂

Ce ne salvează pe noi toți atunci când nu știm ce să gătim repede, bun, gustos, hrănitor și cu ceea ce găsim la prima vedere prin casă? Exact, pastele!

Să nu credeți că dacă sunt blogger culinar am alt as în mânecă! Și eu tot la paste apelez când mă aflu în încurcătură! 😀

Paste cu pesto de pătrunjel

De data aceasta, să fiu sinceră, nu eram la mare ananghie, dar pe un raft în frigider mă aștepta cuminte un borcan de pesto de pătrunjel făcut de mine însămi. Am căutat motiv să îl folosesc 🙂

Rețeta de pesto de pătrunjel o găsiți deja pe blog sau în varianta video pe canalul de YouTube . Tot pe blog veți găsi și un pesto de leurdă în varianta vegană.

Dacă nu aveți în frigider un borcan de sos pesto gata făcut, vă puteți inspira din cele două rețete de pesto, în funcție de preferințe și de ceea ce aveți la îndemână. Firește că puteți folosi și busuioc, va fi chiar mai bine! 😉

Dacă sunteți iubitori de paste, vă las mai jos încă câteva rețete la fel de grozave și de rapide:

  • spaghete cu avocado și roșii cherry
  • paste cu legume coapte și aromă de salvie
  • paste cu gălbiori și sos de roșii
  • tortellini cu sos alb

Mod de preparare paste cu pesto de pătrunjel, roșii cherry și usturoi

Cum eu aveam pesto deja făcut, nu mi-a mai rămas decât să fierb pastele și între timp să pun la călit niște roșii cherry și 2 căței de usturoi. Știți ce arome fabuloase au aceste 2 ingrediente încălzite împreună într-o tigaie? Veți afla dacă încercați rețeta! 😉

Roșii cherry tăiate

Și chiar dacă nu aveți pesto deja facut, nu vă descurajați! Să știți că nu durează mai mult de 5 minute să puneți în chopper tot ce trebuie și să mixați de câteva ori.

Avem și rețetă video la pastele de astăzi, tocmai ca să vedeți cât de simplu este totul. O găsiți la finalul postării. Iar dacă nu v-ați abonat încă la canalul meu de YouTube, zău că nu știți ce pierdeți! Și poate că acum e momentul cel mai potrivit să o faceți: click aici pentru abonare! Mulțumesc! 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Paste cu pesto de pătrunjel

Paste cu pesto de pătrunjel, o rețetă super-simplă și ultra-rapidă, dar atât de plină de arome! Pur și simplu, delicios! 
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 90 g paste la alegere
  • 20 ml ulei de măsline
  • 6 roșii cherry
  • 2 caței de usturoi
  • 2-3 linguri pesto de pătrunjel (sau busuioc, leurdă, etc)

pentru servit

  • 1-2 linguri de parmezan ras

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți pastele la fiert în aprox. 1 litru de apă în care ați pus un praf de sare.
  • Cât timp fierb pastele, tăiați roșiile și zdrobiți usturoiul.
  • Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul la încins. Căliți roșiile și usturoiul presărate cu un praf de sare, timp de 8-10 minute, până când roșiile se înmoaie și capătă mirosul specific de roșii coapte.
  • Când pastele sunt fierte, le scurgeți de apă și le puneți în tigaie.
  • Adăugați 2-3 linguri de pesto, după cât de mult vă place și amestecați.
  • Serviți pastele cât sunt calde, cu extra-topping de parmezan ras.
Nutrition Facts
Paste cu pesto de pătrunjel
Serving Size
 
230 g
Amount per Serving
Calorii
541
% Daily Value*
Grăsimi
 
25
g
38
%
Colesterol
 
77
mg
26
%
Carbohidrați
 
66
g
22
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
13
g
26
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Paste cu pesto de pătrunjel

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
859 shares
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.