Paste cu pesto de pătrunjel, o rețetă super-simplă și ultra-rapidă, dar atât de plină de arome! Pur și simplu, delicios! 🙂
Ce ne salvează pe noi toți atunci când nu știm ce să gătim repede, bun, gustos, hrănitor și cu ceea ce găsim la prima vedere prin casă? Exact, pastele!
Să nu credeți că dacă sunt blogger culinar am alt as în mânecă! Și eu tot la paste apelez când mă aflu în încurcătură! 😀
De data aceasta, să fiu sinceră, nu eram la mare ananghie, dar pe un raft în frigider mă aștepta cuminte un borcan de pesto de pătrunjel făcut de mine însămi. Am căutat motiv să îl folosesc 🙂
Rețeta de pesto de pătrunjel o găsiți deja pe blog sau în varianta video pe canalul de YouTube. Tot pe blog veți găsi și un pesto de leurdă în varianta vegană.
Dacă nu aveți în frigider un borcan de sos pesto gata făcut, vă puteți inspira din cele două rețete de pesto, în funcție de preferințe și de ceea ce aveți la îndemână. Firește că puteți folosi și busuioc, va fi chiar mai bine! 😉
Dacă sunteți iubitori de paste, vă las mai jos încă câteva rețete la fel de grozave și de rapide:
- spaghete cu avocado și roșii cherry
- paste cu legume coapte și aromă de salvie
- paste cu gălbiori și sos de roșii
- tortellini cu sos alb
Mod de preparare paste cu pesto de pătrunjel, roșii cherry și usturoi
Cum eu aveam pesto deja făcut, nu mi-a mai rămas decât să fierb pastele și între timp să pun la călit niște roșii cherry și 2 căței de usturoi. Știți ce arome fabuloase au aceste 2 ingrediente încălzite împreună într-o tigaie? Veți afla dacă încercați rețeta! 😉
Și chiar dacă nu aveți pesto deja facut, nu vă descurajați! Să știți că nu durează mai mult de 5 minute să puneți în chopper tot ce trebuie și să mixați de câteva ori.
Avem și rețetă video la pastele de astăzi, tocmai ca să vedeți cât de simplu este totul. O găsiți la finalul postării. Iar dacă nu v-ați abonat încă la canalul meu de YouTube, zău că nu știți ce pierdeți! Și poate că acum e momentul cel mai potrivit să o faceți: click aici pentru abonare! Mulțumesc! 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Paste cu pesto de pătrunjel
Rețeta Video
Ingrediente
- 90 g paste la alegere
- 20 ml ulei de măsline
- 6 roșii cherry
- 2 caței de usturoi
- 2-3 linguri pesto de pătrunjel (sau busuioc, leurdă, etc)
pentru servit
- 1-2 linguri de parmezan ras
Instrucțiuni de preparare
- Puneți pastele la fiert în aprox. 1 litru de apă în care ați pus un praf de sare.
- Cât timp fierb pastele, tăiați roșiile și zdrobiți usturoiul.
- Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul la încins. Căliți roșiile și usturoiul presărate cu un praf de sare, timp de 8-10 minute, până când roșiile se înmoaie și capătă mirosul specific de roșii coapte.
- Când pastele sunt fierte, le scurgeți de apă și le puneți în tigaie.
- Adăugați 2-3 linguri de pesto, după cât de mult vă place și amestecați.
- Serviți pastele cât sunt calde, cu extra-topping de parmezan ras.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu