Spaghete cu sos de avocado şi roşii cherry, o reţetă pe care am descoperit-o de curând şi pe care deja o iubesc.
Ca de obicei, atunci când aparent nu avem mare lucru în frigider şi nici prea mult timp la dispoziţie, pastele sunt cele care ne scot din încurcătură, nu doar onorabil, ci şi delicios.
Pentru reţeta de azi nu avem nevoie decât de câteva ingrediente: avocado, roşii cherry, o conservă mică de porumb, usturoi, busuioc proaspăt şi, bineînţeles, paste de bună calitate. Cele mai potrivite, care se pretează cel mai bine la a fi "îmbrăcate" în sosul catifelat de avocado sunt spaghetele.
Eu am ales să folosesc din nou pastele din grâu dur Antonio di Vaio. Ştiam că nu dau greş cu ele pentru că am mai folosit marca aceasta de paste şi mi-a plăcut mult cum s-au comportat. Şi-au păstrat textura şi după fierbere, au o culoare frumoasă galben-aurie şi un gust foarte bun, ca al pastelor italiene autentice, cele mâncate la restaurant.
Avocado cremos şi bine copt, dar şi busuiocul proaspăt sunt esenţiale în reţeta de azi. Eu cumpăr în general avocado maro, din cel pe care scrie "ready to eat" şi am mereu un ghiveci de busuioc pe pervaz din care folosesc la nevoie 2-3 frunzuliţe la sosuri sau salate.
Mod de preparare spaghete cu sos de avocado şi roşii cherry
V-aţi întrebat vreodată la ce foloseşte gaura aceea din lingura specială pentru spaghete? Mărturisesc că nici eu nu am ştiut multă vreme care este rostul ei. Ei bine, gaura aceea, foloseşte la dozarea corectă a unei porţii de spaghete şi e atât de simplu de folosit! În lipsa unui reper, mereu ne întrebăm dacă nu cumva am pus prea multe sau prea puţine spaghete, nu-i aşa? Dar lucrurile sunt foarte simple: o porţie corectă şi suficientă de spaghete, adică pentru o singură persoană, înseamnă exact un mănunchi care încape în acea gaură din lingură, adică aprox. 80 de grame 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 160 g spaghete Antonio di Vaio
- 2 litri de apă
- 2 buc. avocado
- 2-3 căţei de usturoi
- 5-6 frunze de busuioc proaspăt
- 100 g roşii cherry
- 150 g boabe de porumb fiert
- sucul de la o jumătate de lămâie
- sare după gust
Instrucțiuni de preparare
- Puneţi apa la fiert cu o linguriţă rasă de sare.
- Fierbeţi spaghetele conform instrucţiunilor de pe pachet (8 minute).
- Între timp pasaţi pulpa de avocado impreună cu usturoiul, busuiocul, sare şi suc de lămâie după gust. Veţi obţine un sos fin şi cremos.
- Când spaghetele sunt fierte şi scurse de apă, adăugaţi porumbul fiert şi amestecaţi-le cu sosul de avocado.
- Puneţi deasupra roşiile cherry tăiate felii şi pentru că avocado oxidează foarte uşor, e de preferat să le serviţi imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Dragii mei, sper că v-a păcut reţeta de azi şi că o veţi încerca cât de curând. Aşa cum aţi văzut este foarte simplă şi rapidă, potrivită pentru cei care ţin post în această perioadă, sau pentru persoanele care au un regim de viaţă vegan. La fel de bine însă, pentru un gust mai bogat şi mai "italian", puteţi adăuga puţin parmezan ras la final. Vor fi delicioase!
Simona
Multumiri din tot sufletul pentru retetele gustoase și simplu de preparat, pe care le postezi pentru noi toti, cu atata dedicatie si pasiune. Îți trimit, în gând, toată iubirea, împreună cu admirația pentru ceea ce întreprinzi.
Iuliana
Draga Simona, iti multumesc din suflet pentru mesaj!
Ma bucur mereu sa aflu ca retetele mele ajuta cititorii.
Numai bine iti doresc!