• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Paste

    Paste cu pesto de pătrunjel, roșii cherry și usturoi

    Publicat la 25 iunie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Paste cu pesto de pătrunjel, o rețetă super-simplă și ultra-rapidă, dar atât de plină de arome! Pur și simplu, delicios! 🙂

    Ce ne salvează pe noi toți atunci când nu știm ce să gătim repede, bun, gustos, hrănitor și cu ceea ce găsim la prima vedere prin casă? Exact, pastele!

    Să nu credeți că dacă sunt blogger culinar am alt as în mânecă! Și eu tot la paste apelez când mă aflu în încurcătură! 😀

    Paste cu pesto de pătrunjel

    De data aceasta, să fiu sinceră, nu eram la mare ananghie, dar pe un raft în frigider mă aștepta cuminte un borcan de pesto de pătrunjel făcut de mine însămi. Am căutat motiv să îl folosesc 🙂

    Rețeta de pesto de pătrunjel o găsiți deja pe blog sau în varianta video pe canalul de YouTube. Tot pe blog veți găsi și un pesto de leurdă în varianta vegană.

    Dacă nu aveți în frigider un borcan de sos pesto gata făcut, vă puteți inspira din cele două rețete de pesto, în funcție de preferințe și de ceea ce aveți la îndemână. Firește că puteți folosi și busuioc, va fi chiar mai bine! 😉

    Dacă sunteți iubitori de paste, vă las mai jos încă câteva rețete la fel de grozave și de rapide:

    • spaghete cu avocado și roșii cherry
    • paste cu legume coapte și aromă de salvie
    • paste cu gălbiori și sos de roșii
    • tortellini cu sos alb

    Mod de preparare paste cu pesto de pătrunjel, roșii cherry și usturoi

    Cum eu aveam pesto deja făcut, nu mi-a mai rămas decât să fierb pastele și între timp să pun la călit niște roșii cherry și 2 căței de usturoi. Știți ce arome fabuloase au aceste 2 ingrediente încălzite împreună într-o tigaie? Veți afla dacă încercați rețeta! 😉

    Roșii cherry tăiate

    Și chiar dacă nu aveți pesto deja facut, nu vă descurajați! Să știți că nu durează mai mult de 5 minute să puneți în chopper tot ce trebuie și să mixați de câteva ori.

    Avem și rețetă video la pastele de astăzi, tocmai ca să vedeți cât de simplu este totul. O găsiți la finalul postării. Iar dacă nu v-ați abonat încă la canalul meu de YouTube, zău că nu știți ce pierdeți! Și poate că acum e momentul cel mai potrivit să o faceți: click aici pentru abonare! Mulțumesc! 🙂

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Paste cu pesto de pătrunjel

    Paste cu pesto de pătrunjel, o rețetă super-simplă și ultra-rapidă, dar atât de plină de arome! Pur și simplu, delicios! 
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 10 minutes minutes
    Timp total: 20 minutes minutes
    Număr de porții: 1
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 90 g paste la alegere
    • 20 ml ulei de măsline
    • 6 roșii cherry
    • 2 caței de usturoi
    • 2-3 linguri pesto de pătrunjel (sau busuioc, leurdă, etc)

    pentru servit

    • 1-2 linguri de parmezan ras

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Puneți pastele la fiert în aprox. 1 litru de apă în care ați pus un praf de sare.
    • Cât timp fierb pastele, tăiați roșiile și zdrobiți usturoiul.
    • Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul la încins. Căliți roșiile și usturoiul presărate cu un praf de sare, timp de 8-10 minute, până când roșiile se înmoaie și capătă mirosul specific de roșii coapte.
    • Când pastele sunt fierte, le scurgeți de apă și le puneți în tigaie.
    • Adăugați 2-3 linguri de pesto, după cât de mult vă place și amestecați.
    • Serviți pastele cât sunt calde, cu extra-topping de parmezan ras.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Paste cu pesto de pătrunjel
    Mărimea porției
     
    230 g
    Valori per porție
    Calorii
    541
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    25
    g
    38
    %
    Colesterol
     
    77
    mg
    26
    %
    Carbohidrați
     
    66
    g
    22
    %
    Fibre
     
    3
    g
    13
    %
    Zahăr
     
    3
    g
    3
    %
    Proteine
     
    13
    g
    26
    %
    Vitamina A
     
    109
    IU
    2
    %
    Calciu
     
    50
    mg
    5
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Paste cu pesto de pătrunjel

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • tocanita de vita cu garnitura de paste
      Tocăniță de vită cu garnitură de paste- rețeta de macaroane cu carne
    • reteta paste cu ulei de masline si usturoi
      Paste cu ulei de măsline și usturoi - rețeta italiană "Pasta all'aglio e olio"
    • Paste cu pui si ciuperci în sos cremos
      Paste cu pui și ciuperci în sos cremos - rețeta pas cu pas

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.