Cea mai simplă și cea mai rapidă rețetă de înghețată de casă cu zmeură. Fără aparat de înghețată și fără ace de gheață. Delicioasă și atât de ușor de făcut!
De curând am descoperit ingredientul secret cheie pentru cea mai cremoasă înghețată de casă, făcută simplu și rapid, fără ajutorul vreunui aparat special. Acest ingredient este: laptele condensat 🙂
Am testat rețeta cu o înghețată de ciocolată pe care o găsiți pe blog și care mi-a întrecut și cele mai optimiste așteptări. A fost perfectă, cu cea mai fină și mai catifelată textură! Nici când aveam aparat de înghețată nu făceam înghețate atât de bune! Click pe fotografia de mai jos pentru rețeta înghețatei cremoase de ciocolată!
Ce fel de lapte condensat folosim la înghețată. De unde îl cumpărăm și cât costă?
După ce am publicat rețeta de înghețată de ciocolată acestea au fost întrebările pe care le-am primit cel mai des: ce fel de lapte e ăsta, unde se găsește și firește: costă must? 🙂
Știu că noțiunea cea mai apropiată nouă despre laptele condensat este cel pentru cafea. Dar nu despre acela vorbim noi aici. Laptele condensat care ne trebuie nouă îl găsim în general în magazinele mari, supermarketuri, hypermarketuri, la rafturile de produse UHT și este ambalat în cutie metalică, așa cum sunt conservele.
Veți găsi lapte condensat în două variante: îndulcit și neîndulcit. Eu am folosit la ambele rețete de înghețată acest lapte îndulcit de la Prodlacta, pentru că asta aveam în casă. Are 8% grăsimi. Vedeți cutia de lapte în fotografia de mai jos și în rețeta video de la finalul postării.
Sfatul meu ar fi ca pentru înghețată să cumpărați lapte neîndulcit și să vă reglați voi cantitatea de zahăr după gustul vostru. În acest caz folosiți zahăr pudră ca să fiți siguri că se dizolvă complet și ușor.
Un alt avantaj, dacă veți cumpăra lapte neîndulcit, este acela că puteți folosi orice alt îndulcitor doriți, de exemplu Green Sugar sau Eritritol și să aveți în acest fel o înghețată la fel de bună, dar ceva mai dietetică.
În magazine veți găsi lapte condensat la prețuri variind cam între 10-25 Ron, în funcție de producător și de magazin. Nu neapărat cel de 25 Ron e mai bun 😉
Am mai folosit lapte condensat și la prăjitura cu pișcoturi și banane (click aici pentru rețetă). O prăjitură fără coacere, cu multă cremă și absolut delicioasă!
Mod de preparare înghețată de casă cu zmeură
Și înghețata de casă cu zmeură se face la fel de ușor ca și cea cu ciocolată. Practic nu facem decât să mixăm ingredientele și să le turnăm într-o caserolă care va merge la congelator pentru cel puțin 6 ore.
Mai jos, veți găsi și rețeta video pentru această înghețată. Veți vedea acolo că mai întâi am mixat smântâna foarte bine, până am obținut o frișcă fermă și la fel am mixat după adăugarea fiecărui ingredient.
Uite de ce vă tot îndemn eu să vă abonați la canalul de YouTube! Pentru că lucrurile sunt mai ușor de arătat acolo. În plus, pe canal găsiți deja multe rețete frumoase și interesante și multe altele vor urma. Nu le ratați! ?
Click pe acest link pentru abonare la canalul de YouTube!
Pentru rețeta de azi, puteți folosi atât zmeură proaspătă, cât și congelată. Zmeura mea a fost semi-congelată. Apucasem să o bag la congelator pentru vreo 3 ore, apoi mi-a venit ideea cu înghețata, am scos-o și am folosit-o ca atare.
Eu mai întâi am pasat zmeura la chopperul electric, apoi am turnat piureul obținut peste celelalte ingrediente. Puteți proceda la fel ca mine sau, dacă aveți copii mici, puteți strecura piureul printr-o sită ca să scăpați de semințe.
O altă variantă ar fi să puneți zmeura întreagă, fără să o pasați, la un loc cu restul ingredientelor și să mixați scurt. Veți avea o înghețată cu as[ect neomogen, dar în sensul frumos. Va fi puțin marmorată și cu bucăți de fructe prin ea.
Orice variantă alegeți, înghețata aceasta va fi fabuloasă, vă promit! 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Înghețată de casă cu zmeură
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 250 g zmeură proaspătă sau congelată
- 200 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime)
- 400 ml lapte condensat
- 3 linguri suc de lămâie
- 1 lingurită coajă rasă de lămâie
- 1 linguriță extract de vanilie
- un praf de sare
Instrucțiuni de preparare
- Pasați zmeura la chopper până obțineți un piure omogen. Dacă doriți, puteți strecura piureul printr-o sită ca să scăpați de sâmburi.
- Mixați smântâna pentru frișcă până când obțineți o frișcă fermă și aerată.
- Puneți peste frișca bătută: laptele condensat, piureul de zmeură, sucul și coaja de lămâie, vanilia și sarea. Mixați din nou să se omogenizeze compoziția.
- Turnați amestecul obținut într-o caserolă cu capac care va merge la congelator pentru cel puțin 6 ore sau de seara până dimineața.
- Înghețata de casă cu zmeură și lapte condensat va fi foarte fină, fără ace de gheață.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu