Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Înghețată

Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă

Publicat la 20 iulie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

1111 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cea mai simplă și cea mai rapidă rețetă de înghețată de casă cu zmeură. Fără aparat de înghețată și fără ace de gheață. Delicioasă și atât de ușor de făcut!

De curând am descoperit ingredientul secret cheie pentru cea mai cremoasă înghețată de casă, făcută simplu și rapid, fără ajutorul vreunui aparat special. Acest ingredient este: laptele condensat 🙂

Inghetata de casa cu zmeura

Am testat rețeta cu o înghețată de ciocolată pe care o găsiți pe blog și care mi-a întrecut și cele mai optimiste așteptări. A fost perfectă, cu cea mai fină și mai catifelată textură! Nici când aveam aparat de înghețată nu făceam înghețate atât de bune! Click pe fotografia de mai jos pentru rețeta înghețatei cremoase de ciocolată!

inghetata de ciocolata cu lapte condensat
Înghețată de ciocolată cu lapte condensat

Ce fel de lapte condensat folosim la înghețată. De unde îl cumpărăm și cât costă?

După ce am publicat rețeta de înghețată de ciocolată acestea au fost întrebările pe care le-am primit cel mai des: ce fel de lapte e ăsta, unde se găsește și firește: costă must? 🙂

Știu că noțiunea cea mai apropiată nouă despre laptele condensat este cel pentru cafea. Dar nu despre acela vorbim noi aici. Laptele condensat care ne trebuie nouă îl găsim în general în magazinele mari, supermarketuri, hypermarketuri, la rafturile de produse UHT și este ambalat în cutie metalică, așa cum sunt conservele.

Veți găsi lapte condensat în două variante: îndulcit și neîndulcit. Eu am folosit la ambele rețete de înghețată acest lapte îndulcit de la Prodlacta , pentru că asta aveam în casă. Are 8% grăsimi. Vedeți cutia de lapte în fotografia de mai jos și în rețeta video de la finalul postării.

ingrediente inghetata cu zmeura

Sfatul meu ar fi ca pentru înghețată să cumpărați lapte neîndulcit și să vă reglați voi cantitatea de zahăr după gustul vostru. În acest caz folosiți zahăr pudră ca să fiți siguri că se dizolvă complet și ușor.

Un alt avantaj, dacă veți cumpăra lapte neîndulcit, este acela că puteți folosi orice alt îndulcitor doriți, de exemplu Green Sugar sau Eritritol și să aveți în acest fel o înghețată la fel de bună, dar ceva mai dietetică.

În magazine veți găsi lapte condensat la prețuri variind cam între 10-25 Ron, în funcție de producător și de magazin. Nu neapărat cel de 25 Ron e mai bun 😉

Am mai folosit lapte condensat și la prăjitura cu pișcoturi și banane (click aici pentru rețetă). O prăjitură fără coacere, cu multă cremă și absolut delicioasă!

Inghetata de casa cu zmeura

Mod de preparare înghețată de casă cu zmeură

Și înghețata de casă cu zmeură se face la fel de ușor ca și cea cu ciocolată. Practic nu facem decât să mixăm ingredientele și să le turnăm într-o caserolă care va merge la congelator pentru cel puțin 6 ore.

Mai jos, veți găsi și rețeta video pentru această înghețată. Veți vedea acolo că mai întâi am mixat smântâna foarte bine, până am obținut o frișcă fermă și la fel am mixat după adăugarea fiecărui ingredient.

Uite de ce vă tot îndemn eu să vă abonați la canalul de YouTube! Pentru că lucrurile sunt mai ușor de arătat acolo. În plus, pe canal găsiți deja multe rețete frumoase și interesante și multe altele vor urma. Nu le ratați! ?

Click pe acest link pentru abonare la canalul de YouTube!

Pentru rețeta de azi, puteți folosi atât zmeură proaspătă, cât și congelată. Zmeura mea a fost semi-congelată. Apucasem să o bag la congelator pentru vreo 3 ore, apoi mi-a venit ideea cu înghețata, am scos-o și am folosit-o ca atare.

Eu mai întâi am pasat zmeura la chopperul electric, apoi am turnat piureul obținut peste celelalte ingrediente. Puteți proceda la fel ca mine sau, dacă aveți copii mici, puteți strecura piureul printr-o sită ca să scăpați de semințe.

O altă variantă ar fi să puneți zmeura întreagă, fără să o pasați, la un loc cu restul ingredientelor și să mixați scurt. Veți avea o înghețată cu as[ect neomogen, dar în sensul frumos. Va fi puțin marmorată și cu bucăți de fructe prin ea.

Orice variantă alegeți, înghețata aceasta va fi fabuloasă, vă promit! 🙂

Inghetata de casa cu zmeura

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Inghetata de casa cu zmeura

Înghețată de casă cu zmeură

Cea mai simplă și cea mai rapidă rețetă de înghețată de casă cu zmeură. Fără aparat de înghețată și fără ace de gheață. Delicioasă și atât de ușor de făcut!
5 from 13 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
la rece: 6 hours hours
Timp total: 6 hours hours 10 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
chopper electric
chopper electric
caserola cu capac
caserolă cu capac
cupe pt înghețată
cupe pt înghețată
lingură înghețată
lingură înghețată

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g zmeură proaspătă sau congelată
  • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime)
  • 400 ml lapte condensat
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 lingurită coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pasați zmeura la chopper până obțineți un piure omogen. Dacă doriți, puteți strecura piureul printr-o sită ca să scăpați de sâmburi.
  • Mixați smântâna pentru frișcă până când obțineți o frișcă fermă și aerată.
  • Puneți peste frișca bătută: laptele condensat, piureul de zmeură, sucul și coaja de lămâie, vanilia și sarea. Mixați din nou să se omogenizeze compoziția.
  • Turnați amestecul obținut într-o caserolă cu capac care va merge la congelator pentru cel puțin 6 ore sau de seara până dimineața.
  • Înghețata de casă cu zmeură și lapte condensat va fi foarte fină, fără ace de gheață.
Valori nutriționale
Înghețată de casă cu zmeură
Valori per porție
Calorii
322
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
13
g
20
%
Colesterol
 
48
mg
16
%
Carbohidrați
 
45
g
15
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
41
g
46
%
Proteine
 
7
g
14
%
Vitamina A
 
420
IU
8
%
Calciu
 
234
mg
23
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Inghetata de casa cu zmeura

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Din aceeași categorie

  • 3 cescute cu inghetata de fructe: zmeură, afine și banane
    Înghețată de fructe congelate cu lapte praf - rețeta fără ouă sau frișcă
  • inghetata tiramisu
    Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • reteta inghetata de ciocolata facuta in casa
    Înghețată de ciocolată cu lapte condensat
1111 shares
5 from 13 votes (13 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x